Λογαριασμοί ρεύματος : Ως πότε θα μας έρχονται έναντι

ΑΓΟΡΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Θοδωρής Σκυλακάκης ανακοίνωσε σχετικά το τέλος των έναντι και εκκαθαριστικών λογαριασμών ρεύματος.

Ωστόσο, αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες είναι ότι οι έναντι θα συνεχίζονται σε περίπτωση που είναι αδύνατη η καταμέτρηση της κατανάλωσης.

Αλλάζουν όλα όσα ξέραμε για τους λογαριασμούς ρεύματος μέσα στο 2024. Έρχεται το τέλος για τους ένανατι λογαριασμούς με εκκαθαριστικούς κάθε μήνα.

Σημαντικές αλλαγές έρχονται στους λογαριασμούς ρεύματος μέσα στο 2024, έτσι ώσε κάθε μήνα οι καταναλωτές να πληρώνουν την πραγματική αξία του ρεύματος. Με το τέλος των έναντι λογαριασμών ρεύματος, έρχονται οι μηνιαίοι εκκαθαριστικοί. Αυτό σημαίνει ότι τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ θα επισκέπτονται κάθε μήνα όλα τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα για την καταχώρηση στο σύστημα των ενδείξεων των μετρητών.

Με τον τρόπο αυτό όλοι οι λογαριασμοί ρεύματος από εδώ και στο εξής θα είναι εκκαθαριστικοί, δηλαδή η χρέωση θα γίνεται επί της πραγματικής κατανάλωσης ρεύματος.

Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν πως για να γίνει η καταμέτρηση θα πρέπει να εξασφαλίσετε στα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ πρόσβαση στο χώρο που βρίσκεται το ρολόι του ακινήτου σας.

Σύμφωνα με το ienergeia, στην περίπτωση που δεν μπορέσουν να μετρήσουν την κατανάλωσή σας, ο λογαριασμός ρεύματος θα είναι έναντι.

Δηλαδή, θα γίνεται μία εκτίμηση για τις κιλοβατώρες που καταναλώσατε, με βάση την περυσινή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Ακόμη όμως και σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει τρόπος να αποφύγετε τον έναντι λογαριασμό. Συγκεκριμένα, έχετε τη δυνατότητα ενός τεσσάρων ημερών από την ημέρα της ανεπιτυχούς επίσκεψης του ΔΕΔΔΗΕ, να δηλώσετε εσείς οι ίδιοι την κατανάλωσή σας. Αυτό γίνεται με δύο τρόπους, τηλεφωνικά και online. Συγκεκριμένα:

Με δωρεάν κλήση  : Καλείτε στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πελατών του ΔΕΔΔΗΕ στη δωρεάν γραμμή 800-400-4000

Πηγή : https://www.dnews.gr

Μοιραστείτε το…