ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Δημοκρατία δεν είναι ένα επίτευγμα με το οποίο πρέπει να αισθανόμαστε ασφαλείς, αλλά ένας συνεχής αγώνας, για την διατήρηση της.

Να υπενθυμίσουμε στους πολιτικούς που προτείνουν αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή, ότι αυτό που λένε είναι μπούρδα. Δηλαδή με πληθωρισμό δέκα τοις εκατό χρειαζόμαστε 20 δις ευρώ επί πλέον χαρτονόμισμα. Αλλά εμείς δεν μπορούμε να κόψουμε ευρώ. Εάν το βρούμε, μόνο με αύξηση του ΑΕΠ
δηλαδή αύξηση εξαγωγών προϊόντων και υπηρεσιών.

Συνήθως οι δημοσιογράφοι των καναλιών και των εφημερίδων, προσφέρουν δωρεάν σανό( τριφύλλι). Όμως πάντα πίσω από το σανό, κρύβεται κάποιος δόλιος σκοπός.

Ένας μεγάλος κυβερνήτης έλεγε.

Όταν ένα έθνος είναι ισχυρό, δεν εί-ναι δίκαιο. Όταν ζητά δικαιοσύνη, δεν εί- ναι πια ισχυρό. Οι πολιτικοί μαθαίνουν ότι στην δουλειά τους, γίνονται πράγματα που δεν λέγονται και λέγονται πράγματα που δεν γίνονται, όπως έλεγε και ο Εθνάρχης.

Στο παρόν στάδιο, ο εκνευρισμός του Τούρκου προέδρου γεννιέται από το γεγονός ότι αεροπλάνα και πολεμικά πλοία, είναι Αμερικάνικης κατασκευής και εάν οι Αμερικανοί κατασκευαστές σταμάτησαν να του στέλνουν ανταλλακτικά αυτά θα μείνουν κολλημένα στο έδαφος. Θα χρειαστούν πολλά δις δολάρια για να τα αντικαταστήσει με ρώσικα. Αυτό σημαίνει πολλά χρόνια, να δουλεύει ο τουρκικός λαός για την Ρωσία.

Οι οικονομολόγοι πρέπει να υιοθετήσουν ότι δεν αρκεί να ευημερούν μόνο οι αριθμοί αλλά και οι άνθρωποι. Δηλαδή, η ηλιακή και Αιολική ενέργεια είναι δωρεάν. Εάν όμως τα πιστοποιητικά και οι προδιαγραφές για να λειτουργήσουν είναι ανυπέρβλητα, τότε είναι δώρο άδωρο.

Ο ντόπιος γηγενής αυταρχισμός καταπιέζει τα δύο τρίτα του πληθυσμού της γης μας. ΕυρωΑσία, Αφρική. Χρειάζονται πολλά χρόνια εκπαίδευση και απομυθοποίηση των πλανερών προτύπων μας. Άσχετα από το τι εμείς θεωρούμε έντιμο ή άτιμο, κάποιοι κάνουν αυτό που τους ευχαριστεί, γιατί είναι στον χαρακτήρα τους. Αλίμονο όμως εάν η ανθρωπότητα πάψει να ελπίζει σε μια πιο φιλάνθρωπη συμπεριφορά.

Οι σημερινοί σοφοί ερμηνεύονται ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία, τον χαρακτήρα κάθε πολίτη. Δεν συγκλείνουν όλοι. Στην ζωή μας υπάρχουν πολλά πράγματα που φαίνονται εύκολα, αλλά δεν μπορούμε να τα κάνουμε. Όπως οι Ρώσοι που λένε. Και ο αγκώνας μας είναι πολύ κοντά, αλ- λά δεν μπορούμε να τον δαγκώσουμε. Εάν οι ρομά δεν βοηθήσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους, να μην ελπίζουν ποτέ ότι κάποιος θα τους βοηθήσει. Και εάν κάποιοι υποκρίνονται ότι θέλουν να τους βοηθήσουν, απλά τους εκμεταλλεύονται. Το πρόβλημα με τους αναρχικούς, τους αριστερούς, τους ακροδεξιούς, είναι ότι θέλουν να επιβάλλουν το δικό τους σωστό, με την βία. Πράγμα εντελώς απαράδεκτο για έναν απλά λογικό πολίτη.

*Εάν οποιαδήποτε κυβέρνηση θέλει να βοηθήσει τα νέα ζευγάρια να αποκτήσουν δικό τους σπίτι, τότε μόνο με αυστηρά κριτήρια σταθερό οικιστικό δανειστικό επιτόκιο, που δεν μπορεί να μεταβληθεί μέχρι την λήξη του δανείου δηλαδή τουλάχιστον 15 έτη. Οιφυσιολογικέςαυξήσεις των αποδοχών κατά την διάρκεια της δεκαπενταετίας κάνουν το χρεολύσιο λιγότερο οδυνηρό χρόνο με το χρόνο.

Του συνεργάτη μας SPARK

 

Μοιραστείτε το…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *