ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

ΑΡΘΡΑ

Επειδή ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας, δεν βολεύει κανέναν από ΗΠΑ, ΕΥΡΩΠΗ, ΚΙΝΑ, θα τον σταματήσουν αλλάζοντας ή τον πρόεδρο της Ρωσίας ή της Ουκρανίας. Όλοιοι λαοί θέλουν ειρήνη και Ευημερία, όχι στερήσεις και κλάματα.

Αυτοί που προβάλουν ότι δουλεύουν για να σώσουν την ανθρωπότητα κάνουν τα χειρότερα εγκλήματα. Ακόμη χειρότερα αυτοί που τους πιστεύουν.

Αποτελεί διόγκωση της Ανθρώπινης ηλιθιότητας οποιοδήποτε σύστημα εξουσίας, πλην από την αιρετή κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Είναι γνωστό γεγονός, σε έναν πόλεμο είναι ακμαιότερο, ενώ του υποτιθέμενου είναι ασθενές.

Η μαγιά του φασισμού είναι πάντοτε το αίσθημα της κατωτερότητας και η επιβολή δια της βίας. Πειθώ ο λαϊκισμός.

Αναρωτιέμαι με τον πληθυσμό που αναπτύσσουμε, με τα πυρηνικά, τα καυσαέρια, τα όπλα, την κλιματική αλλαγή, το άγχος, την ανεργία, επιτελούμε πρόοδο, ή βαδίζουμε σε λάθος δρόμο. Κανείς πάντως δεν θέλει να γυρίσουμε πίσω δηλαδή στον δρόμο που δείχνουν οι θεοκράτες.

Στην πολιτική, το να είσαι ακραίος ένθεν και ένθεν, δηλαδή να βαδίζεις στην κόψη του ξυραφιού, είναι πάντα επικίνδυνο. Σίγουρα κάποια στιγμή θα γκρεμοτσακιστείς, με τα όνειρα σου.

Όλοι οι πολίτες μιλούν για πολιτική και πολιτικά. Κανείς δεν δίνει σημασία. Όταν όμως κάποιος φτάσει σε όνομα ή ονόματα που έχουν κάνει μια τεράστια υπεξαίρε- ση δημόσιου χρήματος, αυτό είναι θανάσιμο αμάρτημα.

Στην πολιτική, το να είσαι ακραίος ένθεν και ένθεν, δηλαδή να βαδίζεις στην κόψη του ξυραφιού, είναι πάντα επικίνδυνο. Σίγουρα κάποια στιγμή θα γκρεμοτσακιστείς, με τα όνειρα σου.

Όλοι οι πολίτες μιλούν για πολιτική και πολιτικά. Κανείς δεν δίνει σημασία. Όταν όμως κάποιος φτάσει σε όνομα ή ονόματα που έχουν κάνει μια τεράστια υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος, αυτό είναι θανάσιμο αμάρτημα.

Το παρελθόν θέλει μελέτη.

Το μέλλον διορατικότητα. Ο κόσμος έχει κουραστεί από την αντιπαλότητα δεξιών και αριστερών, εκατό τώρα χρόνια. Οι κεντρώοι ψηφοφόροι αναδεικνύουν πάντα κυβέρνηση. Όμως χρειάζονται έναν ικανό και σοβαρό ηγέτη.  Μελετάμε το παρελθόν για να μην επαναλαμβάνουμε τα λάθη μας, και προβλέπουμε το μέλλον, με τα σημερινά δεδομένα και συγκυρίες.

Η απάτη λειτουργεί μια φορά. Την δεύτερη φορά σημαίνει άμυνα, σιχαμάρα και άντε πνίξου. Οι απατεώνες δεν έχουν πολύχρονη καριέρα.

Είναι άλλο πράγμα μερικές φορές να υποκρίνεσαι τον κουτό, για να εκμαιεύσεις κάποιες πληροφορίες και άλλο να είσαι χαμηλής νοημοσύνης και να κάνεις βλακώδεις και εκνευριστικές ερωτήσεις στον συνομιλητή σου. Δεν είναι το ίδιο

Η λέξη Δημοκρατία, απλά σημαίνει, ότι η ισχύς, η δύναμη, είναι ο λαός. Αυτός εκλέγει ένα συμπολίτη για να λειτουργήσει τους θεσμούς, τους νόμους, το σύνταγμα. Εξουσία δεν είναι ο ένας με την παρέα του. Κανέναν μην μακαρίζεις πριν το τέλος του.

 

Μοιραστείτε το…