ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ : «ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Ν. 5073/2023».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΥΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ #ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ #ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

Η Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών – Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών – Εμπόρων, στην οποία συμμετέχει ο #Λογιστικός_Σύλλογος_Αθηνών, διοργανώνει συνέντευξη τύπου, τη Δευτέρα 3.6.2024 και ώρα 10:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του #Δικηγορικού_Συλλόγου_Αθηνών «Μιχάλη Επάμ. Ζαφειρόπουλου» με θέμα:

«Δικαστική προσφυγή κατά του Ν. 5073/2023».

Υπενθυμίζουμε ότι με τις διατάξεις του άνω νόμου θεσπίστηκε #τεκμαρτός προσδιορισμός του #εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων ένα ιδιαίτερα επαχθές και άδικο μέτρο, #κατά_παράβαση_του_Συντάγματος, που οδηγεί στον αφανισμό χιλιάδες #ελεύθερους_επαγγελματίες και #επιστήμονες.

Στη Συνέντευξη Τύπου θα παραστεί η ομάδα νομικής υποστήριξης, που θα χειριστεί την υπόθεση και καταρτίστηκε με ευθύνη της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με επικεφαλής τον καθηγητή Φορολογικού Δικαίου και πρώην βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ κ. Θεόδωρο Φορτσάκη και έχουν κληθεί όλα τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα του δημοκρατικού τόξου προκειμένου να αναπτύξουν δημόσια της απόψεις τους επί του ζέοντος αυτού ζητήματος.

Με τη δικαστική προσφυγή – Αίτηση Ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας προσβάλλεται η υπ΄αριθμ. Α 1055/2024 απόφαση του Διοικητή της #ΑΑΔΕ, που αφορά στον καθορισμό της διαδικασίας αμφισβήτησης του ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα, του χρόνου διενέργειας του ελέγχου καθώς και των ειδικότερων θεαμάτων για την εφαρμογή των παρ. 3 και 4 του άρθρ. 28Α του Ν. 4172/2013 και η οποία αποτελεί την πρώτη χρονικά μετά την ψήφιση του νόμου κανονιστική και διοικητικά προσβλητέα πράξη εφαρμογής του.

Θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες ενδικοφανείς προσφυγές στη διεύθυνση επίλυσης διαφορών της ΑΑΔΕ με τις οποίες θα προσβάλλονται τα ατομικά εκκαθαριστικά των φορολογικών δηλώσεων και στη συνέχεια προσφυγές ενώπιον των αρμοδιών κατά παράβαση του Συντάγματος, που οδηγεί στον αφανισμό χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων Διοικητικών Πρωτοδικείων για τα οποία θα δοθούν από τους θεσμικούς εκπροσώπους στους ελεύθερους επαγγελματίες – μέλη τους οδηγίες ή υποδείγματα δικογράφων.

Για τον #ΛΣΑ

Ο Πρόεδρος,

Μιχάλης Πόλυγγερ – Michalis Polynger

Μιχάλης Πόλυγγερ

 

Μοιραστείτε το…