Μανώλης Χριστοδουλάκης: Να κάνουμε τον θυμό δύναμη δημιουργίας

ΑΡΘΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το τεράστιο έλλειμα εμπιστοσύνης που υπάρχει προς το πολιτικό σύστημα“, εντόπισε ως θεμελιώδες πρόβλημα σε συνέντευξη του ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στην Ανατολική Αττική, Μανώλης Χριστοδουλάκης, αναφέροντας ότι “οι πολίτες νιώθουν πως το πολιτικό σύστημα παράγει περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει. Και αυτό ακριβώς τους οδηγεί να κάνουν επιλογές βασιζόμενοι στο θυμό. Το μεγάλο στοίχημα στις επερχόμενες εκλογές είναι να μετατρέψουμε το θυμό σε δύναμη δημιουργίας και να πείσουμε τους πολίτες ότι μπορούν να έρθουν καλύτερες μέρες“.

Ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε την τοξικότητα του πολιτικού και δη του προεκλογικού διαλόγου, ο οποίος δεν περιστρέφεται γύρω από τα προβλήματα της χώρας και των πολιτών, τα θέματα της καθημερινότητας τους, τα ζητήματα παιδείας, υγείας και οικονομίας, αλλά αντίθετα, προσπαθεί να θέσει διλήμματα μέσω του ετεροπροσδιορισμού. “Το γόνιμο θα ήταν να μην προσπαθούν οι πολιτικές δυνάμεις να δημιουργήσουν ζητήματα ανασφάλειας και φόβου, αλλά να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να λύσουν, όχι όλα, αλλά κάποια σοβαρά προβλήματα των πολιτών“.

Το μεγάλο στοίχημα του πολιτικού συστήματος είναι να πείσει τους πολίτες ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για τα προβλήματα τους και ψάχνει να βρει τις καλύτερες δυνατές λύσεις“, ανέφερε ο κ. Χριστοδουλάκης.

 

Μοιραστείτε το…