«ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!!!»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΟΣΜΙ∆Η

Θα είμαι υποψήφια εκεί που θα κρίνω πως μπορώ να είμαι περισσότερο χρήσιμη» λέει με συνέντευξη της στην «ΑΧΑΡΝΑΪΚΗ» η Ευρώπη Κοσμίδη, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Όσον αφορά την θητεία της τα τελευταία τρία χρόνια ως περιφερειακή σύμβουλος Αν. Αττικής και τα 2,5 από αυτά ως εντεταλμένη για τα Τεχνικά έργα της Περιφέρειας λέει πως η θητεία Πατούλη τήρησε τις υποσχέσεις της και πήγε την Αττική ένα βήμα παρακάτω. Η ίδια μάλιστα δηλώνει ικανοποιημένη καθώς διετέλεσε Πρόεδρος σε περισσότερες από 100 Επιτροπές της Περιφέρειας παρακολούθησης έργων.

🔹Κυρία Κοσμίδη, υπάρχουν πολλά σενάρια για το μέλλον σας. Τελικά που θα είστε υποψήφια στις επόμενες εκλογές;

Θα είμαι υποψήφια εκεί που θα κρίνω πως μπορώ να είμαι περισσότερο χρήσιμη. Αυτό μπορώ να σας το πω με βεβαιότητα. Πολύ σύντομα θα έχω πάρει τις αποφάσεις μου με γνώμονα το συμφέρον της περιοχής μου, του Μενιδίου, όσο και της ευρύτερης της Αν. Αττικής την οποία υπηρετώ τα τελευταία χρόνια ως εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος. Το μείζον όμως δεν είναι τι θα κάνω εγώ προσωπικά, αλλά πόσο μπροστά μπορεί να πάει η περιοχή μας.

🔹Είστε εκλεγμένη με τον Γιώργο Πατούλη. Κάνατε όσα είπατε; Είστε ευχαριστημένη από το έργο;

Κοιτάξτε να δείτε, όταν ζητήσαμε την ψήφο των πολιτών είπαμε και το έλεγα και προσωπικά διαρκώς πως τα λάθη κανείς δεν τα γλυτώνει, είναι βέβαιο πως θα γίνουν, αλλά είναι και βέβαιο πως θα προσπαθήσουμε. Αυτό το κάναμε! Η διοίκηση του Γιώργου Πατούλη πήγε την Αττική ένα βήμα παρακάτω. Και είμαστε περήφανοι για το έργο μας αυτό καθώς το προεκλογικό μας σύνθημα «νέα αρχή» δεν ήταν για εμάς όπως αποδείχτηκε ένα απλό τσιτάτο αλλά πολιτική στάση και φιλοσοφία. Λάθη ξαναλέω προφανώς και κάναμε και δεν έγιναν όλα όσα έπρεπε αλλά τα πρόσημο είναι θετικό και για αυτό θεωρώ πως ο Γιώργος Πατούλης πρέπει να πάρει μία ακόμα θητεία για να ολοκληρώσει το έργο του.

🔹Εσείς τι κερδίσατε από την θητεία αυτή;

Θα σας πω το ίδιο: δεν είναι θέμα τι κέρδισα εγώ. ∆εν είναι προσωπικό το στοίχημα. Το θέμα είναι τι πρόσφερα. Και θεωρώ πως έδωσα όλες μου τις δυνάμεις για το κοινό καλό. Τόσο με τον ρόλο της περιφερειακής συμβούλου, όσο και με την ιδιότητα της εντεταλμένης συμβούλου τεχνικών έργων έκανε μία συντονισμένη προσπάθεια να είμαι παντού όπου ήμουν χρήσιμη. Και νομίζω ότι οι πολίτες το αντιλαμβάνονται αυτό.

🔹Τι είναι αυτό που θες από τα μελλοντικά σου βήματα;

Να είμαι χρήσιμη στους συμπολίτες μου. Αυτό μου αρκεί.

🔹Κεφάλαιο Μενίδι. Τι του λείπει τελικά και έχει μείνει τόσο πίσω;

Ανοίγουμε ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο. Το Μενίδι είναι μια χαρισματική πόλη από πλευράς τοποθεσίας, ανθρώπων και έμψυχου δυναμικού. Είναι ταυτόχρονα μία τόσο παραμελημένη πόλη. Είχα πει παλαιότερα πως οι πολιτικοί λόγω πληθυσμού την βλέπουν ως ιδανικό πέρασμα πριν τις εκλογές. Το ίδιο θα γίνει και φέτος. Σημειώστε το. Θα περάσουν όλοι, θα υποσχεθούν και θα φύγουν. Προσωπικά δεν μου αρέσει να υπόσχομαι και να λέω μεγάλα λόγια. Το Μενίδι θέλει πολλή δουλειά. Σε όλους τους τομείς και όλες τις βαθμίδες. Προσωπικά και έχοντας αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία θα σας έλεγα πως το σημαντικότερο που προσδοκώ είναι να δίνω όλες τις δυνάμεις μου για την περιοχή και είτε να είμαι μέσα στα κέντρα λήψης αποφάσεων και να δρω, είτε όταν τα κέντρα λήψης αποφάσεων δεν δίνουν σημασία να φωνάζω όσο πιο δυνατά μπορώ.

Μοιραστείτε το…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *