Με πολλά προβλήματα ξεκίνησαν τα σχολεία του Δήμου Αχαρνών

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
(φωτογραφεία αρχείου)

Παρ’ όλο που διανύουμε την 3η εβδομάδα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν είναι λίγα τα προβλήματα των σχολικών μονάδων του Δήμου Αχαρνών.

Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής “ο Σωκράτης”, ύστερα από την συνάντηση των μελών του Δ.Σ. του συλλόγου με την Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Αχαρνών.

Όπως αναφέρει το σχετικό Δελτίο Τύπου:

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25/9, συνάντηση του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «ο Σωκράτης» με την Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Αχαρνών για ζητήματα που αφορούν στις σχολικές μονάδες της περιοχής μας.

Αρχικά θίξαμε το θέμα της χρηματοδότησης των σχολικών μονάδων, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνεται στην ώρα της και αν προκύπτει ιδιαίτερο ζήτημα σε κάποιο σχολείο, ο Δήμος να προχωρά σε έκτακτη χρηματοδότηση. Λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι αυτή τη στιγμή έχουν μπει χρήματα στους λογαριασμούς των σχολείων και θα δίνεται η έκτακτη χρηματοδότηση όπου προκύπτουν επιπλέον ζητήματα.

Ειδικό Νηπιαγωγείο Αχαρνών

Στη συνέχεια αναφερθήκαμε στο πρόβλημα που υπάρχει στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Αχαρνών αναφορικά με τον αριθμό των διαθέσιμων αιθουσών, οι οποίες δεν επαρκούν για να καλύψουν ουσιωδώς τις ανάγκες του συνόλου των εγγεγραμμένων μαθητών. Πρόκειται για ζήτημα που χρόνια τώρα απασχολεί τους εκπαιδευτικούς στο εν λόγω Νηπιαγωγείο….

Η διαβεβαίωση ότι θα γίνει μεταστέγαση του νηπιαγωγείου στον χώρο που λειτουργεί τώρα το 21ο Δημοτικό Σχ. Αχαρνών, όταν το τελευταίο μεταφερθεί σε νεόκτιστο κτίριο, αφού ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες, δε φαίνεται να λύνει το πρόβλημα και για τη φετινή χρονιά.

Ακόμα κι αν η μεταστέγαση του 21ου Δημ. Σχ. γίνει γύρω στα Χριστούγεννα (γεγονός αρκετά αμφίβολο), πριν τη μεταφορά του Νηπιαγωγείου, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι αναγκαίες εργασίες στον σχολικό χώρο, με δεδομένο ότι οι αίθουσες προκάτ, σε δυο επίπεδα, δεν είναι λειτουργικές για τους μαθητές του Ειδικού Νηπιαγωγείου.

Το γεγονός ότι το 1/3 των σχολικών μονάδων στεγάζεται σε αίθουσες προκάτ, είναι η αιτία που εκπαιδευτικοί και μαθητές καλούνται να λειτουργήσουν σε συνθήκες απαράδεκτες στον 21ο αιώνα!!!

Στα νηπιαγωγεία 6ο , 13ο ,19ο και 26ο στάζει νερό από τις στέγες(!!!) με κάθε βροχή, ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγιεινή των σχολικών αιθουσών και τους κινδύνους που εγκυμονούν σε ώρες που υπάρχουν μαθητές. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε, θα γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές εργασίες. Αναμφισβήτητο είναι το γεγονός ότι όσο η εκπαίδευση των παιδιών μας συνεχίζει να πραγματοποιείται σε χώρους πρόχειρους με αίθουσες προκάτ, αντί σε σύγχρονα με όρους ασφάλειας κτίρια, τα προβλήματα θα πολλαπλασιάζονται χρόνο με τον χρόνο!

Είχαμε την ενημέρωση ότι έγιναν οι απαιτούμενες εργασίες στο 1ο Δημ. Σχ. Θρακομακεδόνων. Στα 6ο/12ο Δημ. Σχολεία έγινε έλεγχος για τη ρωγμή που υπάρχει και αναμένονται τα αποτελέσματα. Λάβαμε επίσης τη διαβεβαίωση ότι θα βαφτεί το 23ο Δημ. Σχολείο και το 36ο νηπιαγωγείο μετά από 15 χρόνια, και θα τοποθετηθούν βρύσες, επίσης στο 10ο νηπιαγωγείο θα σταλεί φωτοτυπικό μηχάνημα.

Αναφερθήκαμε στο θέμα της δυσλειτουργίας της γραμμής ιντερνετ σε σχολικές μονάδες, όπως το 22ο Δημ. Σχολείο και είχαμε την ενημέρωση ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Προαύλιο στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

Τέλος, έγινε μνεία στους κινδύνους που εγκυμονεί ο αύλειος χώρος στο 18ο Δημ. Σχ. Αχαρνών. Πρόκειται για μια ακόμα σχολική μονάδα που λειτουργεί εξ ολοκλήρου σε προκατασκευασμένες αίθουσες και αίθουσες προκατ και στην οποία οι μαθητές 6 τμημάτων κάνουν διάλειμμα σε χώρο που σε αρκετά σημεία εξέχουν πέτρες και υπολείμματα σκυροδέρματος σε έδαφος με χώματα και χαλίκια. Λάβαμε την υπόσχεση ότι θα γίνει διαμόρφωση του χώρου (ομαλοποίηση με μπετόν ή στρώσιμο με πλάκες).

Καλούμε τους Διευθυντές/ντριες των Δημ. Σχολείων και τους Προϊσταμένους/νες των Νηπιαγωγείων να ενημερώνουν άμεσα τον Σύλλογο για τα προβλήματα που προκύπτουν στα κτίρια που στεγάζονται οι σχολικές μονάδες.

Την ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής “ο Σωκράτης”, υπογράφουν, ο Πρόεδρος ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ  και η Γραμματέας ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

Μοιραστείτε το…