Με θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος σε Θρακομακεδόνες και Λαθέα.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την παραμονή, το βράδυ της Κυριακής 23 Ιουνίου 2024, πλήθος πιστών παρακολούθησαν με ευλάβεια τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Θρακομακεδόνων χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ.κ. Αθηναγόρα.

Παρουσία της υπουργού κ. Ζαχαράκη, βουλευτών, στελεχών της αυτοδιοίκησης και ανώτατων αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα και η λιτάνευση της Σεπτής Εικόνας.

Ο εορτασμός συνεχίστηκε με παραδοσιακά χορευτικά από το Σύλλογο Γυναικών Θρακομακεδόνων, στο ανοιχτό θέατρο της πλατείας Αριστοτέλους αλλά και σύγχρονο μουσικό πρόγραμμα.

 

                               

 

 

 

  ……………………..

Μεγάλη στιγμή της ορθόδοξης πίστης μας, την εορτή του Αγίου Πνεύματος. Πλήθος συνδημοτών μας, μέλη της δημοτικής Αρχής βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και ανώτεροι αξιωματικοί παρακολούθησαν τον Μεθεόρτιο Εσπερινό στο παραδοσιακό εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας, στη Λαθέα. 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε με ευλάβεια και λαμπρότητα και η περιφορά της Σεπτής Εικόνας. Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με παραδοσιακή ζωντανή μουσική και χορό σε ένα μεγάλο πανηγύρι που διοργάνωσε ο Δήμος Αχαρνών και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Λαθέας στην πλατεία Αγίας Τριάδας.

 

 

Μοιραστείτε το…