ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ : ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΟΧΡΙΔΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

 

Το σχολείο μας ( Μοντεσσοριανά Σχολεία)  ήταν προσκεκλημένο να συμμετάσχει στο μουσικοχορευτικό φεστιβάλ της Οχρίδας στη Βόρεια Μακεδονία.

Η ομάδα μας, αποτελούμενη από 35 μαθητές και 6 εκπαιδευτικούς ξεκίνησε από το σχολείο την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 με προορισμό τη Βόρεια Μακεδονία και ενδιάμεσο σταθμό τη Θεσσαλονίκη.

Οι μαθητές διανυκτέρευσαν στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκαν τον Άγιο Δημήτριο το Σάββατο του Λαζάρου, περπάτησαν στην πόλη και είδαν τα αξιοθέατα. Νωρίς το μεσημέρι ξεκίνησαν για την πόλη της Οχρίδας και εκεί έμειναν ως το πρωί της Μεγάλης Τρίτης.

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024οι μαθητές της ορχήστρας παρουσίασαν το μουσικό τους πρόγραμμα και στη συνέχεια χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς ντυμένοι με ελληνικές παραδοσιακές στολές. Στο φεστιβάλ συμμετείχαν ομάδες παιδιών από την Τουρκία, τη Ρουμανία, το Μαυροβούνιο, την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Τη Δευτέρα ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της πόλης της Οχρίδας, έκαναν κρουαζιέρα στη λίμνη και γέμισαν με εικόνες και χρώματα από τα πανέμορφα τοπία.

Πηγή : www.montessoriananews.gr

 

Μοιραστείτε το…