Νεκτάριος Καλαντζής: Γιατί στο Μενίδι, γιατί στην Ανατολική Αττική, γιατί με τη ΝΔ; “Η πρόταση μου για τον Δήμο Αχαρνών του 2030”

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Του Νεκτάριου Καλαντζή, υποψήφιου Βουλευτής με τη ΝΔ στην Ανατολική Αττική

Οι εθνικές εκλογές της 21ης Μάϊου αποτελούν την ευκαιρία για να πάει η χώρα μας μπροστά.

Η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας, της Ανατολικής Αττικής, θα είναι αυτή που θα φέρει ανάπτυξη και μια καλύτερη επόμενη μέρα για όλους εμάς που κατοικούμε στην περιοχή.

Σήμερα, υπάρχει ανάγκη για αλλαγές, τόσο ως προς τη λειτουργία, όσο και προς την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει ένα σύγχρονο κράτος τα επόμενα χρόνια.
Η απόφαση μου να διεκδικήσω την ψήφο των πολιτών της Ανατολικής Αττικής είναι γιατί πιστεύω πως ζούμε στο ομορφότερο κομμάτι της Αττικής, που έχει ταυτόχρονα τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές.

Η τεράστια ώθηση που θα δοθεί σε όλη τη Βόρεια Αττική και περισσότερο για το Μενίδι από την ανάδειξη του Κτήματος Τατοϊου αλλά και η προστασία του φυσικού πλούτου της Πάρνηθας και του Εθνικού Δρυμού, είναι αυτά που θα αλλάξουν την περιοχή μας.

Η Ανατολική Αττική έχει τεράστιες δυνατότητες για μια ισόρροπη ανάπτυξη που θα έχει ως προτεραιότητα τα έργα υποδομής, την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, με παράλληλα κίνητρα για νέες θέσεις εργασίας για τους νέους της περιοχής, με δημιουργία επιχειρείν, ενασχόληση με τον αγροτικό τομέα (κτηνοτροφία, οίνος, μελισσοκομία και παραγωγή γάλακτος στην Πάρνηθα) ή τον τουρισμό (ορεινός στην Πάρνηθα, Μπάφι, μονοπάτια, λίμνες, Τατό και θρησκευτικός τουρισμός) και την εστίαση (ταβέρνες σε Βαρυμπόμπη, Τατόι, Πάρνηθα), προκειμένου οι νέοι να μην χρειαστεί να μεταναστεύουν σε άλλες περιοχές για εξεύρεση εργασίας.

Το όραμα μου για το Μενίδι του 2030 είναι: “Ανάπτυξη παντού- Ανάπτυξη για όλους“, με απορρόφηση προγραμμάτων για επιδοτήσεις και ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας στο Δήμο Αχαρνών, μέσω του λαογραφικού και αγροτοδιατροφικού (γαστρονομικού) Τουρισμού των Αχαρνών και των Θρακομακεδόνων, καθώς και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της πόλης. Ο Δήμος Αχαρνών μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναπτυξιακή πορεία της Αττικής και είναι η ώρα να αναδείξουμε τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.

Λίγα λόγια για τον Νεκτάριο:
Ο 39χρονος Νεκτάριος Καλαντζής θα είναι υποψήφιος Βουλευτής με τη ΝΔ στην Ανατολική Αττική. Είναι Οικονομολόγος-Κοινωνιολόγος, υπ. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιώς και υιός ιερέα, του Πατέρα Κωνσταντίνου, Πρωτοπρεσβύτερου που ιερουργεί στην Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής τα τελευταία 50 χρόνια, με καταγωγή από το Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας.

Είναι Πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Νέων Αυτοδιοικητικών (ELL Group) και της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλαδος (Ε.Ν.Α.).

Είναι Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Παλλήνης επί τρεις συνεχείς τετραετίες.
Είναι Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Το 2022 επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα ανάμεσα στους «40 Ευρωπαίους Νέους Ηγέτες κάτω των 40 ετών», «European Young Leader 2022».

Μοιραστείτε το…