Νίκος Χαρδαλιάς : 91 Σύγχρονα οχήματα στην ελληνική Αστυνομία. Χρηματοδότηση 4 εκατ. από την Περιφέρεια Αττικής

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Κύριε  Περιφερειάρχη, εντάξτε στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού  και τα   οχήματα  των  αστικών  γραμμών  Α10 και  Β 10… του Δήμου Αχαρνών.

Η οδική ασφάλεια αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για εμένα προσωπικά και τη νέα Περιφερειακή μας Αρχή.

Με ιδιαίτερη χαρά, υπέγραψα την πρόσκληση για την προμήθεια 91 οχημάτων διαφόρων κατηγοριών καθώς και ειδικών συσκευών ελέγχου τήρησης της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής.

Η χρηματοδότηση συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ €, είναι από το Πρόγραμμα μας ΕΣΠΑ “Αττική” 2021-2027, και έχει ως αποκλειστικό δικαιούχο το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πιο συγκεκριμένα αφορά:

– 29 αστυνομικές δίκυκλες μοτοσυκλέτες,

– 62 αστυνομικά αυτοκίνητα

– με πλήρη βοηθητικό εξοπλισμό (φορητά ραντάρ, αλκοολόμετρα, συσκευές ανάγνωσης ταχογράφου κλπ)

Επικοινώνησα με τον καλό φίλο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη  Χρυσοχοϊδη,  για να τον ενημερώσω για την πολύ θετική και σημαντική αυτή εξέλιξη που ειχαμε ήδη πριν λιγες εβδομάδες συζητήσει και σχεδιάσει μαζί.

Με τον Υπουργό, είχα την τιμή να συνεργαστώ όλα αυτά τα χρόνια, ιδίως την περίοδο που είμασταν μαζί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Τον εμπιστεύομαι και είμαι πεπεισμένος, ότι τα νέα οχήματα, θα αξιοποιηθούν με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο και θα βοηθήσουν την καθημερινή προσπάθεια των στελεχών μας της ΕΛ.ΑΣ.

Άλλωστε κοινός μας στόχος είναι η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και η ταυτόχρονη μείωση των θανάτων και των βαριά τραυματιών κατά 50% έως το έτος 2030.

Με την υπογραφή της πρόσκλησης αυτής, εξασφαλίζουμε σύγχρονο εξοπλισμό για την Ελληνική Αστυνομία, ενισχύοντας έτσι την ικανότητά της να προστατεύει τους πολίτες.

Και συνεχίζουμε! Σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, δημιουργούμε ασφαλέστερους δρόμους στην Αττική μας. Οραματιζόμαστε ένα λεκανοπέδιο, όπου κάθε κάτοικος και επισκέπτης θα αισθάνεται -και θα είναι- ασφαλής σε σύγχρονα οδικά δίκτυα.

Στο σημείο αυτό, να θέσουμε  υπ’ όψιν του  Περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά και ένα παρεμφερές  πρόβλημα  των αστικών  γραμμών  Α10 ΚΑΙ Β10, και  755  Αχαρνές – Αθήνα – Αχαρνές, όπου εδώ και μια δωδεκαετία, μεταφέρουν καθημερινά, δεκάδες, εκατοντάδες  χρηστών, με τα όποια προβλήματα παραβατικής ή υγιεινής φύσεως συνεπάγονται.  

Ελπίζουμε να εντάξετε σε πρόγραμμα αλλαγής  τα άκρως επικίνδυνα Λεωφορεία Α10 και Β10 της γραμμής Αχαρνές  – Σταθμό Λαρίσης και  να αναβαθμιστούν επίσης εξωτερικά και εσωτερικά.  

 

Μοιραστείτε το…