Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι προγραμματισμένες επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Αχαρνών και στις δύο δημοτικές του ενότητες για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. 

Οι επίσημες δοξολογίες έλαβαν χώρα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, στους Ιερούς Ναούς Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αχαρνών και Αγίας Τριάδας Θρακομακεδόνων, αντίστοιχα. Μετά το πέρας της δοξολογίας και στις δύο δημοτικές ενότητες, εκφωνήθηκαν οι Πανηγυρικοί της ημέρας από τις αριστούχες μαθήτριες και νυν φοιτήτριες της Ιατρικής  Ιφιγένεια Σκλιβανίτη και  Ασημένια Θεοδοσίου. 

Ακολούθησε η στέψη της Προτομής του Μενιδιάτη αγωνιστή της Επανάστασης Μήτρου Λέκκα Ηρώων. Οι εκδηλώσεις μνήμης ολοκληρώθηκαν με την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων, από τον Δήμαρχο Σπύρο Βρεττό, τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, των στρατιωτικών, αστυνομικών και λοιπών αρχών και με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

 Αποκορύφωμα των εορτασμών ήταν οι παρελάσεις τόσο στις Αχαρνές όσο και στους Θρακομακεδόνες στις οποίες πρωταγωνίστησαν οι νέες και οι νέοι του τόπου μας δίνοντας δυναμικό μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας. Τα νιάτα των Αχαρνών και οι τοπικοί σύλλογοι παρέλασαν με δυναμισμό και πίστη στα ιδανικά των προγόνων μας, δίνοντας ελπιδοφόρο μήνυμα συνέχειας των διδαχών των ηρώων για ελευθερία, ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση.

Στο μήνυμά του για την ημέρα, ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός δεν ξέχασε να αναφερθεί στη σημαίνουσα σημασία που είχαν οι Αχαρνές στον απελευθερωτικό αγώνα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η πόλη των Αχαρνών, πρωτοστάτησε στον απελευθερωτικό αγώνα της Ελλάδας και αντικρίζοντας στη σημερινή παρέλαση τη νέα γενιά, να κουβαλά στις πλάτες της το ένδοξο παρελθόν με σεβασμό και δέος, γεμίσαμε με αισιοδοξία και υπερηφάνεια. Ημέρα μεγάλη όμως, η 25η Μαρτίου και για την Ορθόδοξη Πίστη μας καθώς, γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, χρόνια πολλά Αχαρνές!».

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το…