Ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία Σουμελά Αχαρνών (με το Ιουλιανό ημερολόγιο)

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με ιδιαίτερη χαρά ο Ιερός Ναός Παναγίας Σουμελά Αχαρνών απευθύνει πρόσκληση στις πολυήμερες θρησκευτικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις προς τιμήν της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Πιο αναλυτικά:
Από τις 18 έως τις 27 Αυγούστου, στις 19:00, θα γίνονται καθημερινές δεήσεις υπέρ υγείας των πιστών.

Την Κυριακή 27 Αυγούστου στις 18:00 (προεόρτια της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με το Ιουλιανό ημερολόγιο), θα γίνει Ιερά αγρυπνία και η ακολουθία του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου κατά το Ιεροσολυμήτικο τυπικό, και στις 21:00 λιτανεία του Ιερού Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Την Δευτέρα 28 Αυγούστου στις 7:00 θα γίνει πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στις 19:00 Μέγας Μεθεόρτιος Εσπερινός και η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Σουμελά και του Ιερού Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κυρίου Αθηναγόρα.

Από τις 28 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου, στον προαύλιο χώρο του ναού θα πραγματοποιηθούν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με πλήθος καλλιτεχνών.

Πιο αναλυτικά:
Δευτέρα 28/8: Μπάμπης Καστρινόπουλος στο τραγούδι και Λευτέρης Καμενίδης στη λύρα, με το επιτελείο τους.

Τρίτη 29/8: Γαβρίλος Σιδηρόπουλος στο τραγούδι και Χάρης Αθανασιάδης στη λύρα, Χρήστος Στεφανίδης στο τραγούδι με το επιτελείο τους.

Τετάρτη 30/8: Αλέξης Παρχαρίδης στο τραγούδι, Φάνης Κουρουκλίδης στη λύρα και
Βασίλης Καρυοφυλλίδης στο αγγείο, με το επιτελείο τους.

Πέμπτη 31/8: Θεόφιλος Πουταχίδης στη λύρα και το τραγούδι, Χρήστος Στεφανίδης στο τραγούδι Βασίλης Καρυοφυλλίδης στο αγγείο.

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου έως Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου θα υπάρχει έντεχνη και λαϊκή βραδιά με καλλιτέχνες και σχήματα… έκπληξη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των θρησκευτικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, στον προαύλιο χώρο του ναού αλλά και κατά μήκος της οδού Σαμψούντος, θα υπάρχουν υπαίθριοι πάγκοι πώλησης, λούνα παρκ και καρουζέλ.

Η χάρη της Παναγίας μας ας σκεπάζει όλους μας!

(φωτογραφίες Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Μοιραστείτε το…