Ομόφωνα η εισήγηση για μείωση των αντικειμενικών αξιών

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το ∆ημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 17ης Ιανουαρίου 2023, η εισήγηση της ∆ημοτικής Αρχής για μείωση των αντικειμενικών αξιών σε όλες τις οικιστικές ζώνες του ∆ήμου για το 2023, στα επίπεδα που κινήθηκαν κατά το έτος 2019 (ΦΕΚ 2192/Β/12-06-2018. Η πρόταση υπερψηφίστηκε ομόφωνα από τις δημοτικές παρατάξεις και θα κατατεθεί στο αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών.

Όπως τόνισε στην εισήγησή του ο ∆ήμαρχος Σπύρος Βρεττός: με τη συγκεκριμένη απόφαση ευνοούνται οι κάτοικοι των Αχαρνών καθώς ο ∆ήμος ζητά από την πολιτεία να μειώσει τους συντελεστές, να μειώσει τις αντικειμενικές αξίες και να μην ισχύσει το ΦΕΚ του περασμένου Ιουλίου αλλά να επανέλθουν οι προγενέστερες τιμές. Σύμφωνα με την εισήγηση του ∆ήμου, η αύξηση των αντικειμενικών αξιών για το 2022, δεν αποτυπώνει την αγοραστική αξία και επιπλέον επιβαρύνει τα νοικοκυριά με:

α) μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των μεταβιβάσεων
β) εκτίναξη των φορολογικών υποχρεώσεων
γ) αδικίες στον υπολογισμό των τεκμηρίων διαβίωσης με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτός επιδομάτων και άλλων κοινωνικών παροχών χάνοντας το δικαίωμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, το επίδομα στέγασης, τη μείωση στον ΕΝΦΙΑ. Παράλληλα, οι νέες αντικειμενικές αξίες που ισχύουν στις 22 οικιστικές ζώνες των Αχαρνών δεν λαμβάνουν υπόψη το γεγονός ότι ο ∆ήμος επλήγη από τις πυρκαγιές του 2021 που κατέστρεψαν ολοσχερώς και μερικώς κατοικίες.

«Στον ∆ήμο Αχαρνών υπάρχουν 22 οικιστικές ζώνες στις οποίες παρατηρούνται στρεβλώσεις και αδικίες λόγω των νέων αντικειμενικών αξιών. Για παράδειγμα, η περιοχή της Βαρυμπόμπης από 1250 ευρώ/τ.μ γίνεται 1700 ευρώ/τ.μ με το καινούργιο ΦΕΚ. Εμείς λοιπόν, τι ζητάμε ως δημοτικό συμβούλιο; Τη μείωση των αντικειμενικών αξιών

 

Μοιραστείτε το…