Ορκίστηκαν 113 νέοι Υπαστυνόμοι Β΄ στη Σχολή της Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΣΧΟΛΕΙΑ

 

Τελετή ορκωμοσίας και απονομή των ξιφών στους νέους Υπαστυνόμους Β’ στην Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, χθες Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024.

Η τελετή ορκωμοσίας 113 νέων Υπαστυνόμων Β’ που αποφοίτησαν φέτος,  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Ιουλίου, στις εγκαταστάσεις της Σχολής στην Αμυγδαλέζα.

Τα ξίφη στους νέους αξιωματικούς επέδωσε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης, Μάνος Λογοθέτης, και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος.

Η τελετή ξεκίνησε με θρησκευτική δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ. Αθηναγόρα, συνοδευόμενο από τον Προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας του Σώματος, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Κουρτέση.

Παρευρέθηκαν βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων, πρώην Υπουργοί, και άλλοι επίσημοι εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Οι νέοι Υπαστυνόμοι παρέδωσαν την πολεμική σημαία της Σχολής στους 3ετείς Δοκίμους Υπαστυνόμους, και αφού έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Κλητοράκης, ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή.

Μετά το πέρας της τελετής, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας προσέφερε ένα συμβολικό δώρο στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως ένδειξη σεβασμού για την παρουσία της στην τελετή.

Την προηγούμενη μέρα, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας απένειμε τα πτυχία σπουδών στους νέους Υπαστυνόμους κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στη Σχολή Αξιωματικών, όπου παραβρέθηκαν ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας είναι ισότιμη με τις Σχολές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Χώρας και τις αντίστοιχες Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων. Η φοίτηση διαρκεί τέσσερα εκπαιδευτικά έτη και η εισαγωγή γίνεται μέσω των Γενικών Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στόχος της Σχολής είναι η άρτια επαγγελματική κατάρτιση των δοκίμων Υπαστυνόμων, ώστε να είναι έτοιμοι να προσφέρουν στην Πολιτεία και το κοινωνικό σύνολο.

Οι νέοι Υπαστυνόμοι έχουν δυνατότητες εξέλιξης μέχρι και τον βαθμό του Αντιστράτηγου και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Μοιραστείτε το…