Παίζονται πολιτικά παιχνίδια στην κατάθεση στεφάνων της Εθνικής Επετείου;

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνήθως στην κατάθεση στεφάνων στις Εθνικές Επετείους τηρείται ένα πρωτόκολλο. Στο Μενίδι, μια λογική ιεραρχία στην κατάθεση στεφάνων εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής θα ήταν:
1. Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης
2. Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Θανάσης Αυγερινός

Και εφόσον δεν παραστεί κανείς από τους παραπάνω, τότε έπονται οι Μενιδιάτες Περιφερειακοί Σύμβουλοι με σειρά κατάταξης ανάλογα με τη σειρά εκλογής τους:
1. ΚΟΣΜΙΔΗ ΕΥΡΩΠΗ (11.630)
2. ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (10.481)
3. ΒΛΑΧΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ (10.368)

Όπως αποδεικνύεται από τα σχετικά έγγραφα, άλλαξε ο ορισμός της κας Ευρώπης Κοσμίδη στην κατάθεση στεφάνων και αντί αυτής η κατάθεση θα γίνει από την κα Γεωργία Βλάχου.

Το θέμα ανέδειξε πρώτη η ιστοσελίδα notioanatolika.gr και όπως προκύπτει και από την ανάρτηση της Ευρώπης Κοσμίδη, υπάρχει πολιτικό παρασκήνιο στην υπόθεση.

Δείτε το χρονικό της υπόθεσης όπως το καταγράφει η ιστοσελίδα notioanatolika.gr

Μια «συμμαχία» που προκαλεί πλήθος ερωτημάτων, είδε το φως της δημοσιότητας τα τελευταία εικοσιτετράωρα και μάλιστα με αφορμή την επέτειο της Επανάστασης του ’21 που θα γιορταστεί και στον Δήμο Αχαρνών.

Όλα ξεκίνησαν στις 11.10 το πρωί της Τετάρτης (22/3) όταν έφθασε στα e-mail όλων των εμπλεκόμενων πλευρών και προσώπων, και βέβαια και του δημάρχου Αχαρνών, Σπύρου Βρεττού, έγγραφο με την υπογραφή του αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής με το οποίο γνωστοποιούνταν ότι «στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου σας, θα παραστεί και θα καταθέσει στεφάνι στη Δημοτική Ενότητα Αχαρνών (σ.σ.: προφανώς εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Αττικής και τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη), η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Ευρώπη Κοσμίδη».

Το… εντυπωσιακό στην όλη ιστορία είναι ότι 28 ώρες αργότερα – και συγκεκριμένα στις 15.07 της Πέμπτης 23/3 – έφτασε στα ίδια e-mails «Ορθή Επανάληψη ως προς την εκπρόσωπο της Περιφέρειας Αττικής» στην οποία γνωστοποιούνταν ότι την Περιφέρεια θα εκπροσωπήσει τελικώς η επίσης περιφερειακή σύμβουλος Ανατ. Αττικής, Γεωργία Βλάχου!

Είναι σαφές ότι προκαλούνται πλήθος ερωτημάτων για τον λόγο για τον οποίο ο αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής, Θανάσης Αυγερινός ανασκεύασε τη σχετική αρχική απόφασή του, χωρίς προφανώς να λάβει υπόψη του τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί και να προχωρήσει στην αναιτιολόγητη αντικατάσταση της κας Κοσμίδη από την κα Βλάχου.

Κυριότερο από τα ερωτήματα αυτά είναι εάν ο αντιπεριφερειάρχης δέχθηκε κάποια πίεση από τον νυν δήμαρχο Αχαρνών και αν όχι γιατί ανασκεύασε την αρχική απόφασή του.

Πόσο σχέση με την αρνητική αυτή εξέλιξη έπαιξε το γεγονός ότι μόλις στις 20 Μαρτίου, η κα Κοσμίδη είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά της ως δημάρχου Αχαρνών στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου;


Δείτε και την ανάρτηση της Περιφερειακής Συμβούλου Ευρώπης Κοσμίδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα πως ενώ αρχικά ορίστηκα εκπρόσωπος της περιφέρειας Αττικής για την κατάθεση στεφάνου στις επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου , τελικά μετά από αντιδημοκρατικές πιέσεις της Διοίκησης του Δήμου Αχαρνών στο γραφείο Αντιπεριφερειαρχη Ανατολικής Αττικής δημιουργήθηκε έγγραφο «ορθή επανάληψη» – αντικατάστασης μου.
Είναι προφανές πως η αιτία είναι η πρόσφατη ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου για τον Δήμο Αχαρνών, που φαίνεται ότι έχει προκαλέσει πανικό στον Δήμαρχο.
Δηλώνω ξανά πως η υποψηφιότητά μου έρχεται να ενώσει τους Μενιδιάτες και όχι να προκαλέσει διχασμούς όπως κάνει με την συμπεριφορά του ο κ. Δήμαρχος.
Και δηλώνω ακόμα πως η απαράδεκτη αντικατάσταση μου με δυναμώνει ακόμα περισσότερο και θα είμαι ακόμα πιο δυναμικά στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ΑΛΛΑΓΗ στο Δήμο Αχαρνών.

Παρακάτω τα δύο επίμαχα έγγραφα της αρχικής απόφασης και της “Ορθής Επανάληψης” του Αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής κ. Θανάση Αυγερινού:

Ορισμός Ευρώπης Κοσμίδη 21 Μαρτίου 2023


“Ορθή επανάληψη” – ορισμός Γεωργίας Βλάχου 23 Μαρτίου 2023

Μοιραστείτε το…