Περιφέρεια Αττικής: Προς δημοπράτηση έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στις Αχαρνές ύψους 28 εκ. ευρώ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Φωτογραφία από τη Μελέτη, κατασκευής συλλεκτήρα Σ2 και δεξαμενής ανάσχεσης Δ2

Εγκρίθηκε πριν από λίγες μέρες από την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας η μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής παλαιού οικισμού Αχαρνών και την κατασκευή δεξαμενών ανάσχεσης. Τα έργα συνολικού προϋπολογισμού 28 εκ. ευρώ, αναμένεται να δημοπρατηθούν σύντομα.

Ειδικότερα η κατασκευή του έργου θα αντιμετωπίσει τα έντονα προβλήματα που οφείλονται στα πλημμυρικά φαινόμενα της ευρύτερης περιοχής του παλαιού οικισμού Αχαρνών και τα οποία προέρχονται κατά κύριο λόγο από τις ανάντη εκτεταμένες λεκάνες απορροής της Πάρνηθας.

Ειδικά μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές της Πάρνηθας η μελέτη του έργου επικαιροποιήθηκε ώστε τα προτεινόμενα έργα να ανταποκρίνονται στα νέα δεδομένα της λεκάνης απορροής και να αντιμετωπίζουν μελλοντικά ακραία καιρικά φαινόμενα.

Το αντικείμενο της μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας αφορά σε:

Οριστική υδραυλική μελέτη δεξαμενής ανάσχεσης όγκου 25.085 m3 και των έργων προσαγωγής, υπερχείλισης, προσαγωγής και εκβολής στο Ρέμα Εσχατιάς.

Οριστική μελέτη δικτύου αποχέτευσης ομβρίων συνολικού μήκους 8,260 km της κεντρικής και νότιας ζώνης της ευρύτερης περιοχής παλαιού οικισμού Αχαρνών.
Αποδέκτης του συνόλου των αγωγών είναι ο κατασκευασμένος ορθογωνικός αγωγός της οδού Λιοσίων με εκροή στο ρέμα Εσχατιάς.

Το έργο αυτό, το οποίο θα δημοπρατηθεί άμεσα, μαζί με το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΑ Σ2 & ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ Δ2 ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ» το οποίο ήδη εκτελείται από την Περιφέρεια Αττικής, αναμένεται να θωρακίσουν αντιπλημμυρικά την περιοχή του Παλαιού Οικισμού Αχαρνών.

 

Μοιραστείτε το…