Πέτρος Φιλίππου: Με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τη Δημοκρατία, για την κοινωνία, για την Ελλάδα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημαίνει τέσσερα πράγματα: αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, ισχυρό κοινωνικό και αποτελεσματικό κράτος δίπλα στον πολίτη

Γράφει ο Πέτρος Φιλίππου
Υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ανατολικής Αττικής
Πρώην Δήμαρχος Σαρωνικού

«Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημαίνει τέσσερα πράγματα: αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, ισχυρό κοινωνικό και αποτελεσματικό κράτος δίπλα στον πολίτη». Αυτή είναι η δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία απέναντι στην ελληνική κοινωνία που έχει γονατίσει τέσσερα χρόνια τώρα από τις ανάλγητες και αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το τελευταίο διάστημα με αφορμή και την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών υπάρχει μια δίκαιη, σε ένα βαθμό, οργή απέναντι στο πολιτικό σύστημα συνολικά. To «όλοι ίδιοι είναι» ακούγεται συχνά, δείχνοντας την απαξίωση της πολιτικής ζωής, αλλά και την απαισιοδοξία που επικρατεί ανάμεσα στους πολίτες για το μέλλον.
Τόσο όμως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όσο και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχουν αποδείξει με έργα και όχι με λόγια ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι. Παραλάβαμε τη χώρα χρεοκοπημένη το 2015 και την παραδώσαμε το 2019 με αποθεματικό 37 δισεκατομμυρίων ευρώ και εκτός μνημονίων.

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο πρωθυπουργός που είχε το πολιτικό θάρρος να προχωρήσει σε μια σπουδαία συμφωνία η οποία επέλυσε το χρονίζων θέμα του σκοπιανού, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τα συμφέροντα της χώρας μας. Είναι ο πολιτικός που αρέσκεται να δίνει κανονικές συνεντεύξεις. Που προτείνει πραγματικές και ρεαλιστικές λύσεις για να βγει η χώρα και η κοινωνία από το τέλμα που βρίσκεται . Είναι ο υποψήφιος πρωθυπουργός που κατεβαίνει και συνομιλεί με τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα χωρίς να χρειάζεται μια κουστωδία πάνοπλων αστυνομικών να τον συνοδεύουν και χωρίς να χρειάζεται και ένα μιντιακό σύστημα να του «φιλοτεχνεί» την εικόνα του.

Σε αντίθεση λοιπόν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που τέσσερα χρόνια τώρα «δεν ήξερε», η χώρα χρειάζεται στις 22 Μαΐου να έχει μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που θα αναλάβει την ευθύνη, θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα, θα αποκαταστήσει τη λειτουργία των θεσμών και της δημοκρατίας και θα πάει την Ελλάδα μπροστά.

Μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να διασφαλίσει την απαλλαγή της χώρας από το καθεστώς Μητσοτάκη που μας έχει βυθίσει στον ζόφο και στην απελπισία σε όλα τα επίπεδα.

Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην κάλπη της απλής αναλογικής είναι η μόνη λύση σταθερότητας για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας την επόμενη ημέρα. Χωρίς δεύτερες εκλογές και περιπέτειες. Η ΝΔ και ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι παράγοντας αστάθειας, καθώς διατείνεται ότι θα οδηγεί τη χώρα συνέχεια σε εκλογές αν δεν του δοθεί αυτοδυναμία.
Το σχέδιο μας είναι Δικαιοσύνη παντού.

Είμαστε πιο έτοιμοι, πιο ώριμοι, πιο έμπειροι, αλλά και πιο αποφασισμένοι από ποτέ γι’ αυτό.

Μοιραστείτε το…