Πέτρος Φιλίππου: Να αγωνιστούμε για καλύτερες υποδομές στις Αχαρνές και στην Ανατολική Αττική

ΑΡΘΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Oι κατάρες επί δικαίων και αδίκων δεν δίνουν λύσεις στα προβλήματα, ούτε θα αποτρέψουν νέες τραγωδίες. Λύσεις θα δοθούν όταν θα υπάρξει η βούληση και η αποφασιστικότητα για να γίνουν όσα πρέπει για τους σιδηρόδρομους και αυτό αφορά άμεσα τις Αχαρνές και όλη την Ανατολική Αττική

Έχω υπηρετήσει τον τόπο μου για περισσότερα από 32 χρόνια ως δήμαρχος Καλυβίων και μετέπειτα δήμαρχος Σαρωνικού και ως αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής. Στη μακρά αυτή περίοδο δρομολογήσαμε υποδομές καίριας σημασίας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής μας. Δημιουργήσαμε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, σύγχρονα αθλητικά κέντρα, δρόμους, δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, βάζοντας την Ανατολική Αττική στην τροχιά μιας σύγχρονης περιαστικής περιοχής.
Έχοντας σαφή εικόνα των προβλημάτων, αλλά και των απεριόριστων δυνατοτήτων που παρουσιάζει η Ανατολική Αττική για αειφόρο ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο, αποφάσισα να συνεχίσω να αγωνίζομαι μέσα από τη Βουλή, στην περίπτωση βέβαια που οι συμπολίτες μου με τιμήσουν με την ψήφο τους.

Στις επόμενες εθνικές εκλογές κατεβαίνω ως υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Δεν προέρχομαι από πολιτικά τζάκια, ούτε από επιχειρηματικές ελίτ. Επίσης δεν αποτελώ «προϊόν» πολιτικού μάρκετινγκ. Προέρχομαι από τον κοινωνικό πυρήνα της Ανατολικής Αττικής. Μιλώ την ίδια γλώσσα με τους συντοπίτες μου.

Αν επιλέξουν να τους εκπροσωπήσω στο Κοινοβούλιο, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι μαζί τους, αυτήν τη φορά με δυνατότερα πολιτικά εργαλεία και ισχυρότερη φωνή.
Η Ανατολική Αττική παρουσιάζει πλήθος σοβαρών προβλημάτων, που εδώ και χρόνια παραμένουν ανοιχτά, ταλαιπωρώντας τους κατοίκους. Τις μέρες αυτές είμαστε όλοι και όλες συγκλονισμένοι από την τραγωδία των Τεμπών.

Από αυτή τη φοβερή, άδικη και απαράδεκτη απώλεια νέων κυρίως συμπολιτών μας που ταξίδευαν με το τρένο, το οποίο θεωρείται –και όχι άδικα- το πιο ασφαλές μέσο μεταφοράς. Ταξίδευαν για να πάνε στις σχολές τους, στις δουλειές τους, στους αγαπημένους τους και όχι για να κόψει ο θάνατος απότομα το νήμα της ζωής τους.

Σεβόμενος τον πόνο των ανθρώπων για το συμβάν δεν θα ήθελα να επιχειρηματολογήσω περαιτέρω επ’ αυτού και να μπω στο θέμα της απόδοσης ευθυνών. Θα έρθει η ώρα το επόμενο διάστημα για αυτό. Είναι όμως σημαντικό να κατανοήσουμε ότι τα έντονα συναισθήματα και οι κατάρες επί δικαίων και αδίκων δεν δίνουν λύσεις στα προβλήματα, ούτε θα αποτρέψουν νέες τραγωδίες.
Λύσεις θα δοθούν όταν θα υπάρξει η βούληση και η αποφασιστικότητα για να γίνουν όσα πρέπει για τους σιδηρόδρομους και αυτό αφορά άμεσα και την περιοχή μας.

Ο προαστιακός, βασικό μέσο μεταφοράς για πολλούς κατοίκους της Ανατολικής Αττικής, συνεχώς απαξιώνεται. Ο ΣΚΑ θα πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει, όπως αρχικά είχε προβλεφθεί. Οι γραμμές του τρένου στις Αχαρνές πρέπει να υπογειοποιηθούν. Μαζί πρέπει να αγωνιστούμε για να φροντίσουμε αυτά τα έργα να υλοποιηθούν. Η Ανατολική Αττική τα τελευταία χρόνια έχει δεχθεί μεγάλο όγκο νέων κατοίκων, χωρίς να υπάρχουν οι ανάλογες υποδομές.

Είναι απαραίτητο, με εξωστρέφεια και καλή οργάνωση, να εγγυηθούμε ανάπτυξη και εργασία, ώστε οι κάτοικοι να μην αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε να επιλυθούν τα σημαντικά προβλήματα, είτε αυτά είναι χωροταξικά, είτε αναπτυξιακά, είτε απλά, καθημερινά θέματα, που ταλαιπωρούν τους πολίτες. Θα πρέπει να μεριμνήσουμε για την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης με την ανάδειξη των παραλιών, του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς. Όλα αυτά πρέπει να τα λύσουμε άμεσα. Εμείς, ήδη, έχουμε βάλει γερά θεμέλια ώστε να το πράξουμε.
Το χρωστάμε στη νέα γενιά!

Γράφει ο Πέτρος Φιλίππου
Υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ανατολικής Αττικής

Μοιραστείτε το…