ΠΟΤΕ «ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΟΥΝ» ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ;

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕ∆, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης και ο Πρόεδρος του ∆ιοικητικού Συμβουλίου, Θανάσης Ζηλιασκόπουλος, ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των
Επιχειρήσεων διαμεταφοράς για το χρονοδιάγραμμα, το αντικείμενο και τα οφέλη του έργου, το οποίο αφορά στη δημιουργία ενός πράσινου και καινοτόμου Επιχειρηματικού Πάρκου, σε ακίνητο έκτασης περίπου 450 στρεμμάτων στην περιοχή Σπηλιές του ∆ήμου Φυλής.

Εντός του 2023 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι μελέτες και η διαδικασία αδειοδότησης, ενώ ο διαγωνισμός εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα, η μετεγκατάσταση των επιχειρήσεων και η έναρξη λειτουργίας του Επιχειρηματικού Πάρκου αναμένεται έως το τέλος του 2025.

Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου και οργανωμένου χώρου για την εγκατάσταση των μεταφορικών επιχειρήσεων που εδρεύουν στον Ελαιώνα.

Η μετεγκατάσταση των μεταφορικών επιχειρήσεων στον ∆ήμο Φυλής πρόκειται να αποτελέσει την αφετηρία για τον ριζικό μετασχηματισμό του αναπτυξιακού μοντέλου και την ανοικοδόμηση μιας νέας ταυτότητας για ολόκληρη την περιοχή».

Το έργο έχει ενταχθεί στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας έπειτα από την έγκριση της Κυβερνητικής Επιτροπής Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας.

Για την ολοκλήρωση των μελετών και ενεργειών ωρίμανσης του έργου, οι οποίες πρόκειται να υλοποιηθούν από τη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕ∆, έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ενώ για τον σκοπό αυτόν έχει υπογραφεί σύμβαση μεταξύ του ∆ήμου Φυλής και του ΤΑΙΠΕ∆.

Ο προϋπολογισμός του έργου μπορεί να φτάσεις ακόμα και τα 500 εκατ. ευρώ έχοντας ήδη προσελκύσει διεθνή και εγχώριο ενδιαφέρον.

Σημειώνεται ότι για την εγκατάσταση των εταιρειών logistics θα απαιτηθούν περίπου 100.000 τετραγωνικά, ενώ τα υπόλοιπα κτίρια μπορούν να φιλοξενήσουν και άλλες επιχειρήσεις όπως εταιρείες ταχυμεταφορών και όσους ζητήσουν πρόσβαση στην περιοχή μια και θα διαθέτει άμεση οδική και σιδηροδρομική σύνδεση διευκολύνοντας σημαντικά τις μεταφορές.

Μάλιστα προκειμένου να υπάρχει άμεση πρόσβαση και από το λιμάνι του Πειραιά έχει ζητηθεί η ολοκλήρωση της Περιφερειακής Αιγάλεω μέσω της Λεωφόρου Σχιστού με ένα τούνελ ουσιαστικά παρακάμπτοντας όλη την κίνηση από τον Πειραιά μέσω της Εθνικής δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη «ανάσα» στο κυκλοφοριακό της πόλης.

Πηγή : Γιώργος Κ. Ανδρής (ga@newsauto.gr)

 

Μοιραστείτε το…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *