“Πραξικοπηματικές” διαδικασίες στο Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών με συναίνεση και απόλυτη ευθύνη του Δημάρχου Σπ. Βρεττού

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε μια προκλητική διαδικασία τόσο για τους δημότες, τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης αλλά και για την ίδια τη δημοτική αρχή, προέβη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου όταν με μία απολύτως “παράτυπη” επιχειρηματολογία προσπάθησε να φιμώσει έως και να διώξει, από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 4 Απριλίου 2023, την εκλεγμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Ευρώπη Κοσμίδη.

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Εντεταλμένη Τεχνικών Έργων και Αθλητισμού Αττικής, έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα να συμμετέχει στη συνεδρίαση, θίγοντας θέματα που αφορούν το καλό του Μενιδίου, αλλά όπως φαίνεται ενοχλούν την σημερινή δημοτική αρχή και τον απερχόμενο δήμαρχο της περιοχής.

Το γεγονός όχι μόνο στηλιτεύτηκε από το σύνολο της αντιπολίτευσης αλλά δε θα μείνει και αναπάντητο από την ίδια την τοπική κοινωνία.

Αυτές οι πρακτικές θυμίζουν σκοτεινές εποχές, οι οποίες δεν εκφράζουν την δημοκρατική κοινωνία του Μενιδίου και οφείλουμε συντεταγμένα να υψώσουμε “τείχος”, τόσο σε όσους τις ενστερνίζονται, αλλά πολύ περισσότερο σε όσους κατέχουν δημόσια αξιώματα και εκμεταλλεύονται τις “καρέκλες” μη έχοντας κανένα δικαίωμα να προσβάλουν θεμελιώδεις δημοκρατικές διαδικασίες τόσο βάναυσα.

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Ευρώπη Κοσμίδη έκανε λόγο για “Πρωτοφανή θεσμική εκτροπή με στόχο τη φίμωσή της” στηλιτεύοντας τη συμπεριφορά του Προέδρου του Δημοτικού και του Δημάρχου Αχαρνών αναφέροντας χαρακτηριστικά:

Στην αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αχαρνών έπεσαν πλέον οι μάσκες. Εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος Ανατολικής Αττικής επί σειρά ετών, δέχθηκα πρωτοφανή και απρόκλητη επίθεση, απειλήθηκα με αποβολή και όλα αυτά επειδή ζήτησα να απαντήσω επί προσωπικού στις ευθείες αναφορές αλλά και προσβολές στο πρόσωπο μου.
Θλίβομαι βαθιά για την θεσμική κατρακύλα στην οποία οδηγείται η διοίκηση του δήμου, όταν σε όλη μου την πολιτική διαδρομή δεν έχω σταματήσει να εργάζομαι για το Μενίδι χωρίς διαχωρισμούς και με ανιδιοτέλεια. Λυπάμαι πως δεν μου δόθηκε το δικαίωμα να τοποθετηθώ στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, εφόσον προκλήθηκα και χωρίς να επιδιώξω την ένταση.
Διαβεβαιώ, ωστόσο, ότι αυτό το αυτοδιοικητικό «πραξικόπημα» που είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθεί η συνεδρίαση για να μην μου δοθεί τελικά ο λόγος, ότι θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την αλλαγή σελίδας στον τόπο μας. Κανείς δεν θα μας φιμώσει, ούτε θα μας εμποδίσει από το να κάνουμε πράξη τις Αχαρνές που μας αξίζουν“.

 

Δείτε το σχετικό βίντεο με τη θεσμική παρεκτροπή του Προέδρου ΔΣ,
αλλά και τις τοποθετήσεις των Αρχηγών Δημοτικών Παρατάξεων
κ.κ. Θεόφιλου Αφουξενίδη και Στέλιου Ελευθεριάδη
:

 

Μοιραστείτε το…