Πρόκες…. χώνει ο Σιδεράς (φύλλο 325)

ΑΡΘΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ & ΑΡΘΡΑ

Ενδιαφέρουσα εμπλοκή με σύνδρομο «Ηλέκτρας» φαίνεται να λαμβάνει χώρα και στα όρια του Δήμου μας, εμπλέκοντας τον νυν Δήμαρχο. Ένας  από τους επικοινωνιολόγους του χρησιμοποιεί φυλλάδα που δουλεύει η κόρη του για να χτυπά όποιον δεν είναι αρεστός στον κ. Βρεττό. Θέλω να πιστεύω πως ο δήμαρχος γνωρίζει αυτή τη διασύνδεση και την εγκρίνει. Ειδάλλως, βρισκόμαστε στη διάθεσή του για περαιτέρω πληροφορίες….

Μετά τη συμπόρευσή τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές το 2014, επίμονες ήταν οι προσκλήσεις για συνέχιση της συνεργασίας του υποψ. Περιφερειάρχη, Γ. Σγουρού, στην Ευρώπη Κοσμίδη. Κορυφώθηκε αυτή η ασφυχτική πίεση, όπως μαθαίνουμε, όταν η Ευρώπη ανακοίνωσε πως δεν θα κατέλθει τελικά υποψήφια. Επίμονη, όμως, και η πόντια πολιτικός στις αρνήσεις της…

Μετά την Μιλένα Αποστολάκη (βουλευτή πλέον του ΠΑΣΟΚ) στη Βουλή, ισχυρός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης ιστορικής ομάδας, φαίνεται πως θέλει διακαώς να εκλέξει και τον κ. Ηλιάδη στη θέση του Δημάρχου Αχαρνών και Θρακομακεδόνων.

Ιδιαίτερα αισιόδοξος για την εκλογή του εμφανίζεται ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος κ. Αντώνης Μυλωνάκης, πρώην βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» του Κυριάκου Βελόπουλου και νυν μετέχων στο ψηφοδέλτιο Χαρδαλιά. Συνυποψήφιοί του, μάλιστα, διαδίδουν με πικρία ότι ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ θα τον στηρίξει σθεναρά, καθώς είναι… άνωθεν γραμμή να φανεί και σε άλλους εν δυνάμει αποστάτες μικρών, δεξιών κομμάτων, πως αν διαβούν τον… Ρουβίκωνα, στο κόμμα των αποστατών θα έχουν πάντα μια καλή θέση που τους αξίζει.

Περιορισμένες οι αντοχές του Κηφισού έναντι μιας αντίστοιχης νεροποντής σαν αυτή στη Θεσσαλία, καθώς η σχετική μελέτη έχει γίνει πριν 40 χρόνια, όταν τα καιρικά φαινόμενα ήταν πιο ήπια, διαβάζουμε και σκεφτόμαστε ότι παρά τις αρχικές πρώτες εντυπώσεις, μάλλον ο Γ. Πατούλης αποσύρθηκε την καταλληλότερη στιγμή.

«Πετούν Canadair; Ή μετά το τραγικό δυστύχημα στην Κάρυστο που οδήγησε στον θάνατο των δυο πιλότων μας, τα Canadair δεν πετούν και δεν επιχειρούν; Δεν τα βλέπαμε καθόλου στην Πάρνηθα» αναρωτήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Τζάκρη φιλοξενούμενη σε εκπομπή του κρατικού καναλιού. Έπειτα, κατηγορήθηκε από φιλοκυβερνητικά μέσα για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Και εμείς, όμως, που ήμασταν παρόντες στις προσπάθειας κατάσβεσης της φωτιάς στην Πάρνηθα, Canadair δεν είδαμε…

  Προσευχόμαστε όλοι να μην ξεκινήσουν άμεσα οι σοβαρές βροχές, πέριξ της Πάρνηθας και επισπεύσουν τον δύσκολο χειμώνα. Θα ‘ρθει πολύ νερό από τα καμένα, όπως χθες (7/9) στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής Αχαρνών.

Με τα καλύτερα λόγια μιλά για την Ευρώπη Κοσμίδη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θέμης Οικονόμου, τώρα που επέλεξε να μην κατέβει υποψήφια. Δεν έχει περάσει, όμως, πολύς καιρός από τότε που ο ίδιος επέτρεπε αντιθεσμικά πολίτη να τραμπουκίζει την Ευρώπη κι έπειτα να λαμβάνει τον λόγο στο δημοτικό συμβούλιο εν τη απουσία της και να την δυσφημεί με προσβολές και χυδαίες εκφράσεις. Έκανε τότε ο Πρόεδρος,  πολλούς να πιστέψουν ότι ο τραμπούκος ήταν βαλτός για φασαρία…

Εντύπωση και εύλογα ερωτηματικά έχει προκαλέσει η μετακίνηση του υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Κόκκαλη, από τον βόρειο τομέα που έχει εκλεγεί ως περιφερειακός σύμβουλος, στον ανατολικό όπου θα είναι τώρα υποψήφιος. Πολλοί αναρωτιούνται για τον σκοπό της μεταφοράς του (που έγινε αρχικά από τον Γ. Πατούλη και διατηρήθηκε από τον Ν. Χαρδαλιά), στοιχηματίζουν για τις επιδόσεις του ενόσω δεν είναι γνωστός στην Ανατολική Αττική. Η στήλη δεν ενστερνίζεται τη βεβαιότητα ορισμένων κακεντρεχών που λένε πως  κάνει τον προεκλογικό του αγώνα, χρησιμοποιώντας μέσα της Περιφέρειας.

Σαρώνει τα νεοσύστατα θεμέλια των Κυκλάδων ως πολιτικός μηχανικός η Ευρώπη Κοσμίδη. Τσεκάρει, παράλληλα και τα υπάρχοντα κτίσματα για τυχόν παραλήψεις και παρατυπίες ως ελέγκτρια δόμησης της περιοχής. Λογικό, λοιπόν, ν’ ακούγεται πως στο Μαξίμου την υπολογίζουν για τις δομικές αλλαγές που επίκεινται στην Πολιτική Προστασία και έχει προαναγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

 

Μοιραστείτε το…