Πρόκες…. χώνει ο Σιδεράς (φύλλο 326)

ΑΡΘΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ & ΑΡΘΡΑ

Αδίκως περιμένουν κάποιοι μη γνωρίζοντες, την ανάπλαση της λεωφόρου Πάρνηθος, από την Πλατεία έως την Αριστοτέλους. Αναμένουμε όλοι μας, όμως, ένα δελτίο τύπου του Δημάρχου για το που πήγαν τα 1.224.525 €

 

Πολλά μπράβο αξίζουν στον Δήμαρχο Φυλής, ικανότατο κ. Παππού. Με απόφασή του, ο Δήμος θα συνδράμει, εξ ιδίων, με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Αντί να μαθαίνει από τα καλά παραδείγματα, ο δικός μας δήμαρχος Βρεττός, προσπαθεί να επανεκλεγεί μοιράζοντας σανό και καθρεφτάκια στους λιγοστούς πλέον που τον πιστεύουν ακόμα.

 

Ένα από τα πολλά, καλά ανέκδοτα που κυκλοφορούν για τη Δημαρχάρα μας είναι το πού κάθεται για να πάρει ανάσες και να σκουπίσει τον ιδρώτα από την προεκλογική περίοδο ο Βρεττός . Μα στα έξυπνα παγκάκια (που δεν έκανε ενώ διαφήμισε), κάτω από τη σκιά των ηλιακών δέντρων.

 

Απογοητευμένος από τη στήριξη Πέτσα, Ζαχαράκη και Βορίδη είναι ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Βρεττός. Διαδίδει ότι περίμενε μεγαλύτερη στήριξη στον προεκλογικό του αγώνα, αλλά τώρα που λαμβάνει τα κακά μαντάτα από τις δημοσκοπήσεις, καταλαβαίνει κι ο ίδιος πως τα ανώτατα στελέχη της ΝΔ δεν έχουν λόγο να εκτεθούν (και να διασυνδεθούν περαιτέρω) με ένα «κουτσό άλογο», στα τελευταία της προεκλογικής κούρσας.

 

Viral έχει γίνει τις τελευταίες μέρες και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, αγαπητός κ. Θέμης Οικονόμου, καθώς όσοι δεν έχει φυράνει το μυαλό τους, θυμούνται και ανασύρουν τα όσα αλληλοπροσβλητικά έγραφαν δημόσια, ενόσω διαπληκτίζονταν με τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Βρεττό.

 

Παρά τη στήριξη επιτελών της ΝΔ στην υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο, κα Β. Καβαλάρη, η ίδια φαίνεται να ανησυχεί πολύ για την πιθανότητα εκλογής της, με τον σκληρό ανταγωνισμό στην Ανατολική Αττική. Αν εξαιρέσεις τα όρια του Δήμου Αχαρνών και Θρακομακεδόνων, η δημοφιλία της παραμένει ιδιαιτέρως χαμηλή στις άλλες μεγάλες πληθυσμιακά εστίες της εκλογικής περιφέρειας που πολιτεύεται. Αντιλαμβάνεται και η ίδια πως με ψυχρές χαιρετούρες δεν εκλέχτηκε κανείς. Μένει να δούμε αν θα τις στοιχήσει η παντελής διαχρονικά απουσία της από τα όποια κοινωνικά και πολιτικά, τοπικά τεκταινόμενα. Πόσο να βοηθήσει ο σύζυγος, ο δήμαρχος και το κόμμα…

 

Εν γνώσει της διαφήμισης που του κάνει, η στήλη παρακολουθεί και καταγράφει τον Α. Μυλωνάκη, γυρολόγο των πολιτικών κομμάτων και προσφάτως επίλεκτο του κ. Χαρδαλιά για το ψηφοδέλτιο στην Περιφέρεια Αττικής. Ο ίδιος τάζει σε συνυπόψηφιούς του δημοσιογραφική προβολή σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, με αντάλλαγμα την αλληλοστήριξη στη σταυροδοσία. Η αναφορά δεν γίνεται για την ανάδειξη των τακτικών του κ. Μυλωνάκη, αλλά γιατί με εντύπωση μαθαίνουμε πως κάποιοι εκ των συνυποψηφίων του τον εμπιστεύονται.

 

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη ότι από το νέο έτος θα καταργήσει τα νομικά πρόσωπα στο Δημόσιο είναι μιας από τις αιτίες που θα χάσει τον δήμο ο κ. Βρεττός. Όσοι πίστεψαν ότι θα τους κάνει Προέδρους, του γυρνάνε την πλάτη και τον αφήνουν αβοήθητο την κρίσιμη αυτή στιγμή του προεκλογικού αγώνα. Κάποιοι μάλιστα, ιδιαιτέρως ευνοημένοι, φοβούνται τις ποινικές τους ευθύνες για έργα και ημέρες της θητείας τους και αγωνιούν ιδιαίτερα για την επαύριον. Προσπαθούν έτσι να κινηθούν πιο διακριτικά και έχουν ανοίξει από τώρα (πριν τον 2ο γύρο) υπόγειους διαύλους επικοινωνίας για το τι θα κάνουν σε περίπτωση που κινδυνεύει τόσο όσο φαίνεται η επανεκλογή Βρεττού (το… «νίκας τοις βασιλεύσι» δηλαδή).

Μοιραστείτε το…