Πρόκες…. χώνει ο Σιδεράς (φύλλο 322)

ΑΡΘΡΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ & ΑΡΘΡΑ

 

Κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού επικρατεί στους διαδρόμους του Δημαρχείου. Με άνωθεν εντολή, όπως μαθαίνουμε, οι εργαζόμενοι απαγορεύεται δια ροπάλου να συμμετέχουν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις άλλων υποψηφίων, πέραν του κ. Βρεττού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί εργαζόμενη στον Δήμο, που δεν παρευρέθηκε σε εκδήλωση του συνδυασμού που συμμετέχει η κόρη της. Έτσι εξηγείται, γιατί ερέθισε πολλούς το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας, που συσχέτιζε τον νυν δήμαρχο με τον τούρκο πρόεδρο Ερντογάν. Είναι βέβαιο ότι τα απολυταρχικά καθεστώτα χρησιμοποιούν τις ίδιες μεθόδους, με πρώτη την απειλή για απώλεια μιας θέσης εργασίας.

Συνάντηση με τον επιχειρηματία και πρόεδρο του πολιτικού κινήματος “ΕΥ”, Πολ Ευμορφίδη, είχε η υποψήφια Δήμαρχος Αχαρνών και Θρακομακεδόνων, Ευρώπη Κοσμίδη. Μέσα από μια “σφαιρική θεωρητική επεξεργασία των δεδομένων”, ο αγαπητός Πολ πρότεινε εφαρμόσιμες, πρακτικές λύσεις, εντός μετα-καπιταλιστικών συνθηκών φυσικά, που σέβονται το περιβάλλον και το δημόσιο χρήμα. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η συνύπαρξη των δύο προσώπων, εκτός από ευχάριστη, είχε ως αποτέλεσμα την πρόκριση ιδεών για τον Δήμο, όπως τρόπους ανακύκλησης, εύκολη πρόσβαση σε πόσιμο νερό, ποδηλατοδρόμους κ.α.

Έκπληξη προκάλεσε η κα Έφη Τόκα, επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στο εμπόριο ρούχων και αντιπρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ, καθώς εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο του κ. Βρεττού, ενώ μέχρι πριν μερικές μέρες, φέρεται να μην μιλούσε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για εκείνον. Αιτία των όσων καταμαρτυρούσε για τον Δήμαρχο η κα Τόκα, ήταν ένα οικόπεδο στην Αυλίζα που προοριζόταν για πάρκο «τσέπης», όπως είχε δεσμευτεί στην ίδια ο κ. Βρεττός. Δεν γνωρίζουμε αν το εν λόγω οικόπεδο είναι στην κυριότητα της υποψήφιας, του συζύγου της ή άλλου συγγενικού προσώπου, αλλά το σίγουρο είναι πως έλαβε νέες διαβεβαιώσεις από τον Δήμαρχο ότι κάτι θα κάνει για να πάρει αξία η περιοχή. Ακούσαμε για μια 20ετή αντιπαροχή. Δεν υιοθετούμε αυτά που ακούμε, αλλά θα παρακολουθούμε την τυχόν αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων υποψηφίων, μετά την ενασχόλησή τους με τα κοινά.

Κάπου έπιασε το αυτί μας ότι, με εντολή Μαξίμου, θα ακολουθήσουν κι άλλα βίντεο υπουργών, βουλευτών και πολιτευτών της ΝΔ, στήριξης της υποψηφιότητας της Ευρώπης Κοσμίδη για τον δήμο, όπως αυτό του ευρωβουλευτή του κόμματος, Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Ο ψυχίατρος και αγαπημένος φίλος της Ευρώπης, είπε τα καλύτερα για την ίδια και στηρίζει αναφανδόν. Σύντομα, καιρού επιτρέποντος, θα κάνουν μαζί και μια βόλτα στην αγορά της πόλης.

Χρόνια τώρα, ακούμε πολλά για τον Άγιο Βλάση. Πράξεις δεν βλέπουμε. Που είναι τα 2,7 εκατομμύρια ευρώ που έταξε ο πρώην Υπουργός, κ. Πέτσας, για την αντισεισμική θωράκιση του μητροπολιτικού ναού και την επιμέλεια του περιβάλλοντα χώρου της εκκλησίας; Πέρασαν 4 χρόνια και δεν κινήθηκε ούτε ένα τούβλο, ενισχύοντας τα επιχειρήματα όσων μιλούν για προεκλογικά τεχνάσματα και αβάντα στον πάντα πειθήνιο Δήμαρχο. Πιστεύει τόσο πολύ τα πολιτικά παραμύθια, που τείνει να γίνει και ο ίδιος, ο καλύτερος παραμυθάς.

Κατά κοινή ομολογία, ο πιο επιτυχημένος δήμαρχος που πέρασε από αυτόν τον τόπο, είναι ο Ντίνος Βρεττός, ο οποίος όπου σταθεί και όπου βρεθεί, δεν μιλά ιδιαιτέρως κολακευτικά για τον νυν δήμαρχο, που συμπτωματικά φέρει το ίδιο επίθετο. Μαθαίνουμε ότι ο πρώην Υφυπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας και Γεωργίας, όπως και ο γιος του Σπύρος Βρεττός (που όπως γνωρίζετε φέρει το ίδιο όνομα μόνο με τον νυν δημοτικό σύμβουλο) στηρίζει φανατικά Ευρώπη Κοσμίδη.

Ποιος υποψήφιος δήμαρχος, για να δικαιολογήσει τα μεγάλα ποσά που σπαταλά στην προεκλογική του εκστρατεία, έχει διαδώσει πως κέρδισε μαζί με τον αδελφό του στο «Στοίχημα», πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ;

Εμφάνιση ροκ σταρ έκανε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στα εγκαίνια του προεκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Αχαρνές Αξίζουμε Περισσότερα» της Ευρώπης Κοσμίδη. Έβγαλε φωτογραφίες με όλους σχεδόν τους πολλούς παρευρισκόμενους, παρά τη ζέστη, ενώ για άλλη μια φορά δήλωνε πως όποιο έργο έχει γίνει στον Δήμο Αχαρνών και Θρακομακεδόνων, χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια. Επιβεβαίωσε δηλαδή ότι ο Δήμαρχος Βρεττός δεν έκανε τίποτα με ίδιους πόρους.

Σαφές μήνυμα στους ψηφοφόρους, αλλά και στον έτερο υποψήφιο για τον Δήμο, επίσης Πόντιο, κ. Ηλιάδη, έστειλε μέσω της ομιλίας της στα εγκαίνια του προεκλογικού της κέντρου, η κα Κοσμίδη. Χαρακτηριστικά ανέφερε στην ομιλία της –χωρίς να κατονομάζει τον κ. Ηλιάδη- ότι κάθε ψήφος που χάνεται από τον συνδυασμό της σε μικρότερους συνδυασμούς βοηθάει τον κ. Βρεττό να παραμείνει στην δημαρχία. «Αυτό θέλουμε; Να μείνει ο κ. Βρεττός στην δημαρχία; Εγώ δεν θα ακολουθήσω την σύγκρουση που επιδιώκουν οι συνυποψήφιοι μέσα από ανώνυμες σελίδες του διαδικτύου, γιατί αυτή η σύγκρουση δεν έχει κανένα νόημα γιατί εγώ συγκρούομαι μόνο με τα προβλήματα των Αχαρνών» δήλωσε.
Αξίζει να σημειωθεί για την εν λόγω εκδήλωση πως 4 ιερείς -τόσους έστειλε ο Μητροπολίτης στην Ευρώπη για τον αγιασμό- δεν έχει ούτε ο Μπακογιάννης όταν κάνει εγκαίνια…

 

Μοιραστείτε το…