Πρόκες…. χώνει ο Σιδεράς (φύλλο 323)

ΑΡΘΡΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ & ΑΡΘΡΑ

 

Ένα είναι το ερώτημα που ανακύπτει από την αποκάλυψη της εφημερίδας «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» για το  «Όργιο αδιαφάνειας στον Δήμο Αχαρνών!» και πέρασε στα ψιλά -ως συνήθως- ελέω και της καλοκαιρινής περιόδου (εισαγγελικής) χαλαρότητας. Τα σχετικά με την οικονομική διαχείριση στον Δήμο Αχαρνών πορίσματα του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους εκδόθηκαν το 2022. Άρα, διερωτόμαστε ποιος έχων σχετική εξουσία (προφανώς υπουργική που απώλεσε μετά τις εκλογές) προφύλασσε τον κ. Βρεττό και τη δημοσιοποίηση των σχετικών αποτελεσμάτων των θεσμικών ερευνών και έτσι αυτά, είδαν το φως της δημοσιότητας ένα χρόνο μετά; Η απάντηση μπορεί ίσως εύκολα να δοθεί, αν σκεφτούμε εκείνο το πρώην κυβερνητικό πρόσωπο που ανέπτυξε με τον δημοτικό άρχοντά μας, πολύ καλές σχέσεις ελέω πακέτων στήριξης των δήμων, λίστες παχυλών και αδιαφανών χρηματοδοτήσεων και χαλαρών ελέγχων ταμείων με πρόφαση την πανδημία του κορωνοϊού.

Σε διαρροές του ίδιου του κ. Ηλιάδη χρεώνονται οι ψίθυροι για μετεκλογική συνεργασία της Ευρώπης Κοσμίδη με τον Σπύρο Βρεττό. Ειδικότερα, καλοθελητές και φερέφωνα του υποψήφιου δημάρχου διαδίδουν πως η Ευρώπη είναι ο «λαγός» του Βρεττού στη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου, καθώς οι δύο πόντιοι υποψήφιοι απευθύνονται σε κοινά εκλογικά ακροατήρια. Αρχικά, η θεώρηση αυτή φάνηκε να βρίσκει τόπο στα καφενεία, αλλά η καταγγελτική στάση της Ευρώπης, γρήγορα την ακύρωσε εν τη γενέσει της.

Μένοντας στον ίδιο υποψήφιο, φαίνεται τελικώς πως του έκανε κακό η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της πρώην βουλευτή του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη, κας Μαρίας Απατζίδη, μετά το ιδεολογικό συνονθύλευμα και τη σωρεία αρνητικών σχολίων στο διαδίκτυο. Χάσανε και οι δύο πολιτικές προσωπικότητες τη φερεγγυότητά τους, καθώς τα διαφορετικά ρεύματα που εκπροσωπούν χωρίζει άβυσσος. Καταδείχθηκε έτσι περίτρανα πως η συνύπαρξη Ηλιάδη-Απατζίδη έχει μόνο στόχο την προσωπική τους διάσωση, που τελικώς καταλήγει σε από κοινού βύθιση.

Πέραν των πολλών άλλων που πληρώνει με χρήματα των δημοτών ο απερχόμενος δήμαρχος, για την προεκλογική του καμπάνια, χρειάζεται απαραίτητα η πρόσληψη ενδυματολόγου. Είναι η τελευταία ευκαιρία να ενημερωθεί από επαγγελματία για την αξία των λινών και αέρινων πουκαμίσων, ειδικά στις περιόδους καύσωνα, για να σωθούνε τα ματάκια μας από το αντιαισθητικό θέαμα να τον βλέπουμε μονίμως ιδρωμένο, με καταβρεγμένα χοντρά –εκτός εποχής- πουκάμισα. Διαφορετικά, θα πρέπει όσοι αργόμισθοι των πλαισιώνουν, να κουνούν τη βεντάλια, τα φτερά ή έστω ανεμιστηράκια.

Χαλάστρα στις φωτογραφίες του απερχόμενου δημάρχου κάνει η κα Κοσμίδη, όταν συνευρίσκονται σε κοσμικές εκδηλώσεις. Η Ευρώπη, όχι μόνο λόγω της γνωστής –και εμφανούς – πληθωρικότητάς της, αλλά και με τα πολλά μέλη του συνδυασμού της που την ακολουθούν σε κάθε δημόσια εμφάνιση, κατακλύζει τα φωτογραφικά πλάνα, με αποτέλεσμα ο κ. Βρεττός να μην μπορεί να επιλέξει φωτογραφία για δημοσίευση στα μέσα που τον εκπροσωπούν. Το μοντάζ είναι στιγμές που καταντά αστείο, αλλά είναι πράγματι αναγκαίο, καθώς δύσκολα θα τον δείτε να έχει το κλικ που θα ήθελε, μόνος του ή αποκλειστικά με επίλεκτούς του.

Κωμικοτραγικές οι διαφαινόμενες υποψηφιότητες δύο «μεγαθήριων» της αχαρναϊκής πολιτικής σκηνής, καθώς πρόκειται για μεταγραφές που δεν βγάζουν έλλογο νόημα, αφού αναδεικνύουν ζήτημα πολιτικής σοβαρότητας και ασυνέπειας λόγων και πράξεων. Μοιάζουν να μην πίστευαν όσα έλεγαν τα τελευταία 4 χρόνια ασκώντας αντιπολίτευση στον κ. Βρεττό και προφανώς, όσα έλεγαν τα χρησιμοποίησαν τώρα για να ανεβάσουν το πολιτικό κασέ τους. Αν και δεν πιστεύουμε ότι θα εμφανιστούν κι άλλοι όψιμοι υποστηρικτές του απερχόμενου, για να μην παρεξηγούμαστε αναφερόμαστε στους κ.κ. Βάθη και Παπακώτση.

Ευρώπη Κοσμίδη στηρίζει η πρώην βουλευτής Ανατολικής Αττικής, κα Γεωργία Μαρτίνου. Τις δύο γυναίκες συνδέει βαθιά φιλία και αμοιβαία εκτίμηση, με τη κα Μαρτίνου να δίνει συχνά συμβουλές στην υποψήφια δήμαρχο, παρά το γεγονός ότι πλέον δεν ασχολείται ενεργά με τα πολιτικά τεκταινόμενα. Ως τελευταία της συμβολή, χρεώνεται η εκλογή της Σοφίας Ζαχαράκη (υφυπουργού πλέον) στη πρώτη θέση σε σταυρούς στην Ανατολική Αττική.

Συνωστισμός υποψηφίων στο συνδυασμό «Αχαρνές Αξίζουμε Περισσότερα», όπου μετά τους πολιτικούς μηχανικούς, σειρά παίρνουν οι δικηγόροι. Καλά τα έργα που χρειάζεται ο Δήμος, αλλά πάντα είναι απαραίτητοι και όσοι ασκούν το νομικό επάγγελμα. Να σπάσει έτσι και το μονοπώλιο που μας συνήθισε ο κ. Βρεττός στη νομική –εργολαβική- εκπροσώπηση του Δήμου.

Μοιραστείτε το…