Πρόκες…. χώνει ο Σιδεράς (φύλλο 321)

ΑΡΘΡΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΡΟΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ & ΑΡΘΡΑ

Θέσεις σε όλους υπόσχεται ο απερχόμενος δήμαρχος μαθαίνουμε. Θέσεις εργασίας ή για παρκάρισμα, δεν διευκρινίζει… Πάντως, κάποιοι ευελπιστούν σε αντιδημαρχίες και έχουν βγάλει τα μαχαίρια στον προεκλογικό αγώνα, που αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες μέρες. Κυβέρνηση βγάλαμε, αλλά μαθήματα από τα τόσα περιστατικά αλαζονείας και αποτυχίας κάποιοι δεν έλαβαν.

Για καλύτερη… σκιά, πάντως, σε όσους κάθονται στους ανύπαρκτους κοινόχρηστους χώρους, ο Δήμος αγόρασε έξυπνα ηλιακά δέντρα με 18 φωτάκια LED και κόστος περί τα 70 χιλιάδες ευρώ. Έτσι, βαρύς ο ίσκιος πέφτει…

…Πότε θα έρθει ένας ελεγκτής, ένας εισαγγελέας, ένας σερίφης βρε αδελφέ, να δούμε την κατάσταση των οικονομικών του Δήμου. Δεν είναι κακός ένας έλεγχος προεκλογικά, γιατί μετεκλογικά, συνήθως χάνεται πολύτιμος χρόνος στις… διαπραγματεύσεις παράδοσης παραλαβής. Όποιος κι αν είναι ο επόμενος Δήμαρχος, ο κ. Βρεττός πρέπει και να είναι και να φαίνεται «καθαρός».

Κυρίως, με όσους ακούγεται πως προσλαμβάνονται στην Αρωγή, με… Πολύμηνες συμβάσεις, επειδή αγαπούν τον τόπο τους και παράλληλα, θέλουν να ανταποδώσουν αυτή την αγάπη, μέσω της πολιτικής.

Πολιτική Επικοινωνία αξίας 29.760 πλήρωσε ο Δήμαρχος με λεφτά των δημοτών για προώθηση των δράσεων του δήμου. Δηλαδή της υποψηφιότητάς του; Είναι ισόνομο αυτό σε σχέση με τους άλλους υποψήφιους, διερωτώμαι…

Σημειώνεται ότι 50.000 κάνει ένα ασθενοφόρο για να αγοραστεί, ώστε να μην έρχεται από το Ζούμπερι για να συνδράμει στα επείγοντα που τυχαίνουν σε άτυχους κατοίκους των Αχαρνών και Θρακομακεδόνων.

Απαρηγόρητος ο πρώην υπουργός και βουλευτής της περιοχής μας, Στ. Πέτσας. Παρά τα τόσα χρήματα που διαμοίρασε μέσω των λιστών που φέρουν το όνομά του, δεν επιλέχθηκε για κάποιον υπουργικό θώκο. Μήπως, τελικά ήταν καταραμένα τα χρήματα; Μήπως αδίκησε κάποιους έναντι άλλων; Μήπως, χρησιμοποίησε αυτά τα καταραμένα λεφτά για να κερδίσει την εύνοια παραγόντων και θύμωσε τον Κυριάκο που δεν τα σηκώνει αυτά;

Απαρηγόρητος και ο Χρ. Σπίρτζης. Χάθηκαν μαζί με τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και οι βλέψεις κάποιων να κατέβουν για δήμαρχοι. Ήδη, ο φερόμενος μέχρι χθες υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νίκος Παππάς, δήλωσε ότι το «κόμμα δεν τον εκφράζει απόλυτα» και το περιβάλλον στην Κουνδούρου με τις… ομπρέλες της δεν είναι αγνό και αθώο, αλλά τοξικό. Θύμισε τα ποντίκια που φεύγουν πρώτα από το πλοίο που βουλιάζει.

Για όλους, η απλή αναλογική που λάνσαρε ο Αλέξης Τσίπρας, απέτυχε να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα (κυρίως για τον ίδιο). Για όλους, εκτός από τη Βάσω Κόλλια, που της επέτρεψε να πιστεύει στο όνειρο της εκλογής. Όπως η ίδια έγραψε στο facebook, εκλέχθηκε λόγω της απλής αναλογικής, αλλά έχασε την έδρα λόγω του αποτελέσματος στις δεύτερες εκλογές. Επέλεξε μια χαμογελαστή φωτογραφία και δήλωσε παρούσα στην επόμενη ημέρα. Κατανοούμε ανθρωπίνως αν τυχόν είναι πολύ στενοχωρημένη. Έφτασε στην πηγή και νερό δεν ήπιε. Όπως και η κα Κατσανδρή που έχασε την έδρα των 15 ημερών.

Αλήθεια, βρέθηκε η παραδοσιακή φορεσιά που κλάπηκε από οικία στο κέντρο της πλατείας, λίγο μακριά από το δημαρχιακό Μέγαρο;

Μοιραστείτε το…