Προς τον Δήμο Αχαρνών: κύριοι… όλα έχουν όρια!

ΑΡΘΡΑ ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

γράφει η Μαρία Χατζηδάκη Βαβουρανάκη
e-mail:v.ch.maria@gmail.com

Το τι γίνεται στο κτίριο της οδού Φιλαδελφείας, πως αποφασίζονται πράγματα, ποιοι παίρνουν τις αποφάσεις, ποιοι κινούνται στο παρασκήνιο, ποιοι ρημάζουν την δημοτική γη, ποιοι έχουν ωφεληθεί με δωρεά οικοπεδάκια, ποιοι έχουν οικοδομήσει σε “νεκρά” οικόπεδα πολυκατοικίες, ποια “μερίδα” των κατοίκων ωφελείται πολλαπλώς και μονίμως, με ποιους τρόπους και με ποιο αντίτιμο. ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ονομαστικώς, ποσοτικώς και…πολλαπλώς!

Αυτός είναι και ο λόγος που αγωνίζομαι να αλλάξουν τα πράγματα γιατί δεν είναι δυνατόν ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ Η ΑΛΗΤΕΙΑ να υπερισχύει μονίμως. Και είναι πολύ εύκολο, αυτοί που ΚΑΤΑΦΑΝΕΣΤΑΤΑ, ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ, ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ καλύπτουν και “σκεπάζουν” ανομήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Αχαρνών, της εξασφαλίζουν πλήρη ασυλία και ατιμωρησία ΕΣΑΕΙ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ με πρωτοφανές ΘΡΑΣΟΣ και ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΙΔΟΥΣ, είναι πολύ εύκολο (το ξαναγράφω) για τους δημότες ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ.

ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ Κύριοι…
Να σας πληροφορήσω…ότι τα ονόματά σας ακούγονται σε όλα τα καφενεία, σε όλες τις συγκεντρώσεις, σε όλες τις οικογενειακές συναθροίσεις.

Σας ξέρουμε όλους και έναν-έναν ξεχωριστά.

Γιατί ΧΩΡΊΣ ΝΤΡΟΠΗ, παραβλέπετε, δεν “αντιλαμβάνεστε”, “δεν διαβάζετε”, “δεν έπεσε στην αντίληψή σας” επί 20 ολόκληρα χρόνια ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΕΕΙΝΩΝ ΑΡΧΟΝΤΑΙΩΝ που νέμονται και κατασπαράσσουν την περιουσία των Αχαρνών και το δημόσιο Ταμείο της χώρας.
Δεν διαβάζετε ΤΙΠΟΤΑ εσείς, δεν ακούτε ΤΙΠΟΤΑ εσείς, δεν σας απασχολούμε σε τίποτα εσάς

Γιατί ΧΩΡΊΣ ΝΤΡΟΠΗ, παραβλέπετε, δεν “αντιλαμβάνεστε”, “δεν διαβάζετε”, “δεν έπεσε στην αντίληψή σας” επί 20 ολόκληρα χρόνια ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΕΕΙΝΩΝ ΑΡΧΟΝΤΑΙΩΝ που νέμονται και κατασπαράσσουν την περιουσία των Αχαρνών και το δημόσιο Ταμείο της χώρας.
Δεν διαβάζετε ΤΙΠΟΤΑ εσείς, δεν ακούτε ΤΙΠΟΤΑ εσείς, δεν σας απασχολούμε σε τίποτα εσάς.
Έτσι δεν είναι;

Πάρτε λοιπόν για να’ χετε…και να ξέρετε πως δεν θα σταματήσω εδώ:

Επί δημαρχίας ΤΑΣΟΥ ΜΟΥΣΤΑΚΑΤΟΥ, έγιναν στην πόλη αδιανόητα έργα για τους σημερινούς καραγκιόζηδες. Ό,τι έχει η πόλη… ΣΤΟΝ ΜΟΥΣΤΑΚΑΤΟ τα χρωστάει. Και κάποια στιγμή, εκείνος φεύγει από την ενεργό δράση. ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ. Γιατί μας άφησε κληρονομιά τα …βλασταράκια του: ΚΑΣΣΑΒΟΣ, ΦΩΤΙΑΔΗΣ, ΝΤΟΥΡΟΣ.

Οι μαύρες σελίδες της πόλης, γράφτηκαν επί ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΩΤΙΑΔΗ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟΥ.
“ΠΑΙΔΙΑ” και ..παραπούλια του κ. ΤΑΣΟΥ ΜΟΥΣΤΑΚΑΤΟΥ, δεν πήραν από αυτόν ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΟ.

Έμαθαν πολλά και τα εφάρμοσαν για το καλό όχι της πόλης αλλά το δικό τους. Επί της αυτοδιοικητικής τους παρουσίας, ξεκίνησαν ΟΛΕΣ οι τραγωδίες της πόλης. Από αυτούς τους δύο και μετά.. ΚΑΛΟ Η ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΕΙΔΕ.

Ο κ. Κασσαβός, έκανε φιλότιμες προσπάθειες να φτιάξει πράγματα, αλλά βρήκε μπροστά του φανατικούς πολέμιους. Δεν θα επεκταθώ περισσότερο σ’ αυτά, δεν είναι της παρούσης, γιατί θα πάω παρακάτω:

Στο παρασκήνιο της Δημαρχίας Αχαρνών, η παρουσία του ΤΑΣΟΥ ΜΟΥΣΤΑΚΑΤΟΥ υπάρχει πάντα. Και θα μπορούσε να ήταν ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΔΗΜΟΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ αν κάποιοι είχαν ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ. Η παρουσία, ο απότομος αλλά δίκαιος χαρακτήρας του, η ευθύτητα, η δύναμη ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ και ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ…θα μπορούσαν σε μια ΔΗΜΟΓΕΡΟΝΤΙΑ να πράξουν ΕΡΓΑ ΘΑΥΜΑΣΤΑ.

Όμως η παρουσία του π. Δημάρχου, εκμεταλλεύεται από τον Σωτήρη Ντούρο – αυτός ζει από την δημαρχία από τότε που γύρισε από την Μπολόνια μετά από 12 χρόνια (!) σπουδών και βρήκε ισχυρό συμπαραστάτη τον κ. ΘΕΟΔΩΡΟ ΠΑΓΚΑΛΟ στον οποίο προσκολλήθηκε για χρόνια ολόκληρα, μέχρι που ο κ. Πάγκαλος ζήτησε δια του τύπου συγγνώμη “για την απληστία κάποιων δημάρχων”. Θα το θυμάστε θαρρώ…ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ..

Μετά την προσκόλληση στον κ. Πάγκαλο, ακολούθησε αυτή στον κ. Μουστακάτο του οποίου την στήριξη – διατείνονται πολλοί δημότες, γνώστες των ώδε πραγμάτων – έχει ακόμα ως σήμερα, γιατί ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ από τον Δήμο ούτε ο ίδιος, ούτε ο δημογέροντας κ. Μουστακάτος.

Στον δήμο Αχαρνών λοιπόν, όσοι φεύγουν…ΔΕΝ “ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ”. Είναι εκεί και παίζουν ισχυρό ρόλο στην ζωή μας με πολλαπλούς τρόπους. Είναι εκεί εκείνοι και οι στενοί συγγενείς και κολλητοί κάθε δημάρχου, ΜΕ “ΜΟΝΙΜΗ” ΚΑΤΟΙΚΙΑ τους τον ..δήμο Αχαρνών. Μπαμπάδες, πεθερές, μαιτρέσες, αποτυχημένες υποψηφιότητες της πλάκας πλην όμως…σε θέση ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ, πρώην “εκδότες”…

Θα μου πεις:

-ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ “ΚΑΤΟΙΚΕΙ” ΕΚΕΙ,Ο ..ΔΗΜΟΤΗΣ; (κλαυσίγελος)

Έτσι δεν είναι περίεργο, το ότι το παρασκήνιο είναι αυτό που εν πολλοίς κυβερνά τον τόπο και όχι οι “εκλεγμένοι” (κάποιους από αυτούς. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ!)

ΟΜΩΣ, το να φτάσει ο δήμος Αχαρνών σήμερα, να νοικιάζει κτίρια για Υπηρεσίες ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ είναι υπερβολικά τραβηγμένο. Για μένα, δεν έχει σημασία ΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ, οι ιδιοκτήτες κάθε κτιρίου, ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ ΖΗΤΑΝΕ και ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ.

Ο δήμος, πως τολμά να χρεώνει την τσέπη των δημοτών και να πληρώνει ενοίκια ετών ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ τις Υπηρεσίες για τις οποίες τα ενοικίασε;
Πως τολμά να περιγελά με τέτοιο φρικτό τρόπο ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΛΑΔΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ;
Πως τολμά ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΟ, ΚΑΜΙΑ ΑΡΧΗ, ΝΑ ΑΓΝΟΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΝ “ΕΑΥΤΟ” ΤΟΥ ΑΤΡΩΤΟ;

ΟΛΑ ΟΜΩΣ..ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΟΡΙΟ…ΜΙΑ “ΚΟΚΚΙΝΗ” ΓΡΑΜΜΗ.
Και αυτή…έχει ξεπεραστεί προ πολλού…

Και μια ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ τεραστίων διαστάσεων όπως ο κ. ΤΑΣΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΤΟΣ γιατί συνεχίζει να στηρίζει αυτά τα απίστευτα όντα ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΩΝΥΧΙΔΑ ΤΟΥ;
Γιατί δεν τους φτύνει κατάμουτρα και να πάψει να τους στηρίζει για να κάνει ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ: ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ;

ΟΛΑ..ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ. Και η “δημαρχία” Αχαρνών τα έχει ξεπεράσει προ πολλού.

ΟΛΑ..ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ. Και ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. Να πάτε να ζήσετε ΜΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.

ΟΛΑ..ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ. Και όσοι σας κάλυψαν και σας καλύπτουν ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ.

ΟΛΑ..ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ.

Και όσοι σας εξασφαλίζουν ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ και απλώνουν “ΟΜΠΡΕΛΛΑ” σε τέτοιους “αιρετούς” να είναι βέβαιοι ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΤΩ.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ κ.κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΦΟΥΞΕΝΙΔΗΣ:
62.000.000€ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΒΡΕΤΤΟΥ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ! 4 ΧΡΟΝΙΑ!!
ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ κ.κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ; Ελέγχετε αν σας λείπουν, έτσι δεν είναι;;

Διαβάζω ότι δόθηκαν (περίπου) 60.000€ (διορθώστε με αν κάνω λάθος) ΣΕ ΚΤΙΡΙΟ ΓΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2020 (ΑΔΑ: ΩΚΔΟΟΞΥ5-Φ4Ζ). Η κ. Μπομπόνη ως διορισθείσα αρμόδια επι τούτου έχει κάτι να πει, για κάτι να ενημερώσει τον ΔΗΜΟΤΗ ΑΧΑΡΝΩΝ; Από αρμόδιους/τοτέμ έχουμε πάρα πολλούς, θα μου πείτε, έτσι κι αλλιώς.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ “ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ” υπάρχει κ. Μπομπόνη;

Από τον κ. ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΑ δεν έχω απαίτηση απάντησης, είναι απασχολημένος να πολλαπλασιάζει τα τετραγωνικά της καφετέριας του ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ!

Κοντεύει να φτάσει στην ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ! Άλλος ένας ΑΤΡΩΤΟΣ της δημαρχίας Αχαρνών.

Στα ως άνω, προσθέστε επίσης ότι έχουμε…ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ:

1) ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ: (i) με μηνιαίο μίσθωμα 600€ ΚΑΙ ii) με μηνιαίο μίσθωμα 600€
Η διάρκεια της μίσθωσης θα είναι, όπως και του οικονομικού αντικειμένου της Πράξης, έως και 31-12- 2023, με δυνατότητα παράτασης της σύμβασης για όσο χρονικό διάστημα παραταθεί το πρόγραμμα…. ”
2) ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ: i) με μηνιαίο μίσθωμα 750€ και ii) με μηνιαίο μίσθωμα 750€
Η διάρκεια της μίσθωσης θα είναι τρία (3) έτη, με δυνατότητα παράτασης όπως οι διατάξεις ορίζουν
(ΑΔΑ: ΩΤΠΣΩΨ8-8ΧΩ).

Κάντε μια πρόσθεση αλλά μην το πείτε στους συνδημότες μας που πεινούν και ψάχνουν τις σταγόνες λάδι στους κάδους απορριμμάτων.

ΟΛΑ ΟΜΩΣ..ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΟΡΙΟ…ΜΙΑ “ΚΟΚΚΙΝΗ” ΓΡΑΜΜΗ.
Και αυτή…έχει ξεπεραστεί προ πολλού…

ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ;

Μοιραστείτε το…