Σε κρίση το σύστημα Παπαχρήστου στο Δήμο Σαρωνικού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε κρίση το σύστημα Παπαχρήστου στο Δήμο «καταυλισμό»

Μόλις λίγες ημέρες, μετά το φαραωνικό και αλαζονικό γιορτασμό των 100 ημερών του Δημάρχου Σαρωνικού, ήρθε μια κρίση που υπέβοσκε από την ημέρα της εκλογής της νέας διοίκησης.

Η Αντιδήμαρχος κα Ναταλί Κάκαβα, κατάγγειλε την αφαίρεση αρμοδιοτήτων, σχετικές με τα ΚΑΠΗ του Δήμου και στη συνέχεια παραιτήθηκε από Αντιδήμαρχος και ανεξαρτητοποιήθηκε από τον συνδυασμό του Δημάρχου.

 Ήταν το τρίτο και πιο εντυπωσιακό επεισόδιο, μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις δύο ακόμα κυριών, Κοινοτικών Συμβούλων από τη Σαρωνίδα και τα Καλύβια. Της κας Άλκιστης Παπαδογιωργή και της κας Μαρίας Καλογεροπούλου.

 

Ήταν αναμενόμενη αυτή η κρίση (όχι τόσο σύντομα), μια και ακούγαμε ψιθύρους, ότι η κα Κάκαβα, θα είναι στο προσεχές μέλλον υποψήφια Δήμαρχος και η υπερ-δραστηριότητά της έχει αυτό τον σκοπό.  Προφανώς, επρόκειτο για σκόπιμη  παραπληροφόρηση, γιατί κανένας έξυπνος άνθρωπος, δε θα εξέφραζε τα όποια σχέδιά του, μόλις ελάχιστους μήνες από την εκλογή του, πριν αποδείξει τις ικανότητές του και σχεδιάσει μεθοδικά, μέσα στην πενταετία τις κινήσεις του. Και η κα Κάκαβα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως αφελής. Είναι μια δυναμική και έξυπνη γυναίκα, με εμπειρία και πρόσβαση στα ΜΜΕ, προσόντα που είναι σίγουρο ότι θα αξιοποιήσει το επόμενο διάστημα. Ήδη η είδηση της παραίτησής της έχει γίνει θέμα σε πολλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στο ημερήσιο τύπο της Αθήνας. 

Η επιχείρηση διαβολής της, είχε επιτυχία και βρήκε έδαφος στον ανασφαλή δήμαρχο που δεν εμπιστεύεται κανέναν συνεργάτη του, πέραν όσων θεωρεί ο ίδιος «ακίνδυνους». Και το επίπεδο του συνεργατών του που αποτελούν το συνονθύλευμα ανεπάγγελτων και άσχετων, βρίθει από τέτοιους.  

Η ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης της κας Νάταλι Κάκαβας που δημοσιεύτηκε στα  κοινωνικά δίκτυα στις 26 Μαΐου έχει ως εξής:

Κυρία Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου

Κύριε Δήμαρχε.

Δυστυχώς, δε χωράει τίποτα καινούργιο, φρέσκο με διάθεση να προσφέρει ανιδιοτελώς, σε αυτό το παρεάκι που διοικεί τον δήμο …

Από την πρώτη στιγμή δεχόμουν και δυστυχώς ανεχόμουν απαράδεκτες συμπεριφορές (τα έχουν ζήσει και άλλοι συνδημότες), από το Δήμαρχο και από ανθρώπους πέριξ αυτού.

Έκανα υπομονή, γιατί έπαιρνα αγάπη και δύναμη από τους συνδημοτες μας, αλλά και επειδή θεωρούσα ότι θα καταφέρω να αλλάξω τις συγκεκριμένες νοοτροπίες..

Η ηθική μου όμως, και ο αξιακός μου κώδικας δε μου επιτρέπουν να παραμείνω σε αυτή την παράταξη ούτε λεπτό παραπάνω..

Θα μάθουν όλη την αλήθεια, πολύ σύντομα όλοι, με αποδείξεις και στοιχεία..

Γιατί όσο και αν προσπαθήσουν κάποιοι να με διαβάλουν, πιστέψτε με ότι η αλήθεια πάντα κερδίζει..

Για το μόνο που νιώθω άσχημα, είναι που πιστεύοντας με όλη μου την καρδιά και τις δυνάμεις τόσο εγώ όσο και ο σύζυγος μου σε ένα σαθρό, όπως αποδείχτηκε ΑΜΕΣΩΣ μετά το εκλογικό αποτέλεσμα αφήγημα, παρέσυρα τους συνδημότες μου να στηρίξουν αυτή την παράταξη..

Δηλώνω όμως πως θα τιμήσω μέχρι την τελευταία στιγμή την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, θα είμαι δίπλα τους, όπως ήμουνα πάντα και πάντα απέναντι σε τέτοιες ακραία απολυταρχικές συμπεριφορές.. Εγώ δεν υπήρξα ποτέ πολιτικός και ούτε ποτέ ερωτεύτηκα καρέκλες και αξιώματα.

Με την παρούσα επιστολή δηλώνω την παραίτηση μου από τη Θέση της Αντιδήμαρχου και την ανεξαρτητοποίησή μου από την παράταξη Σαρωνικός Ξεκινάμε..

Ναταλί Κάκκαβα

Ο Δήμαρχος έχοντας διαγνώσει την πρόθεση της κας Κάκαβα να παραιτηθεί από αντιδήμαρχος (πως θα μπορούσε άραγε να παραμείνει;), μετά την αφαίρεση μέρους των αρμοδιοτήτων της και ότι θα αποχωρήσει από τον συνδυασμό, εξέδωσε Δελτίο Τύπου, ταυτόχρονα με την επιστολή παραίτησης. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Απόφαση παύσης των αρμοδιοτήτων της αντιδημάρχου Ναταλί Κάκκαβα από το Δήμαρχο Σαρωνικού Δημήτρη Παπαχρήστου

“Από την πρώτη ημέρα της θητείας μας ως νέα διοίκηση του Δήμου Σαρωνικού, εργαζόμαστε σκληρά για τη διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου διακυβέρνησης που θα βασίζεται στην ειλικρίνεια, τη διαφάνεια και το σεβασμό απέναντι στους συνδημότες μας. Ενός μοντέλου διακυβέρνησης που έχει ήδη αποφέρει καρπούς, οδηγώντας το Δήμο μας σε μία νέα τροχιά ανάπτυξης από τους πρώτους κιόλας μήνες της διοίκησής μας.
Παράλληλα, ένα βασικό μας εργαλείο για την υλοποίηση του μεγάλου μας οράματος για το Σαρωνικό αποτελεί αυτό της συνεχούς αξιολόγησης των μελών μας. Ένα εργαλείο που μας εξασφαλίζει πως οι άνθρωποι εκείνοι που κατέχουν τις «ζωές» των συνδημοτών μας στα χέρια τους ανταποκρίνονται με επιτυχία στις αρμοδιότητες που τους έχουν ανατεθεί, ενώ παράλληλα διακατέχονται και οι ίδιοι από την κουλτούρα που έχουμε εμφυσήσει σε όλο το προσωπικό και τους αιρετούς του Δήμου μας, την κουλτούρα της ενότητας και του αμοιβαίου σεβασμού.
Το τελευταίο διάστημα, με μεγάλο προβληματισμό, έχω κατ’επανάληψη γίνει αποδέκτης πολλαπλών αναφορών κατά της κ. Κάκκαβα για καταχρηστική και ασεβή συμπεριφορά προς τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης μας, με αποκορύφωμα μία κοινή επιστολή διαμαρτυρίας από σύσσωμους τους προέδρους των ΚΑΠΗ του Δήμου μας που έφτασε στο γραφείο Δημάρχου την περασμένη Παρασκευή 17 Μαΐου, με την οποία οι 7 πρόεδροι των ΚΑΠΗ κατήγγειλαν αντιδεοντολογικές συμπεριφορές της κ. Κάκκαβα.
Μπροστά στην ασεβή στάση της κ. Κάκκαβα, η οποία παρόλες τις συνεχείς συστάσεις το τελευταίο διάστημα, όχι μόνο δεν άλλαζε αλλά εντεινόταν, θεώρησα χρέος μου να προχωρήσω σε αφαίρεση των αρμοδιοτήτων της στο κομμάτι των ΚΑΠΗ του Δήμου μας, εξασφαλίζοντας πως οι χώροι αυτοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα, προωθώντας την ψυχολογική και κοινωνική ευημερία των συνδημοτών μας. Παράλληλα, η κ. Κάκκαβα, συνέχισε έως σήμερα να κατέχει τις αρμοδιότητές της στο κομμάτι του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.
Παρόλα αυτά, με θλίψη αυτές τις ημέρες παρατηρούμε μια άκρως διχαστική συμπεριφορά εκ μέρους της αντιδημάρχου, μιας συμπεριφοράς που όχι μόνο δεν αντικατοπτρίζει την ωριμότητα που ένα άτομο σε θέση ευθύνης θα πρέπει να κατέχει, αλλά κυρίως αποσκοπεί στο να διχάσει τους συνδημότες μας, σε έναν «αγώνα» επιβολής κύρους και δύναμης.
Η κα. Κάκκαβα με τις ενέργειές της, ιδιαίτερα κατά τις τελευταίες ημέρες, διέσυρε την παράταξη, υπονόμευσε το δημοτικό έργο και δίχασε τους συνδημότες μας.
Είναι πλέον χρέος μου, ως Δήμαρχος του Δήμου Σαρωνικού και με την ισχυρή πεποίθηση πως η μικροπολιτική και η συκοφαντία, τα στοιχεία εκείνα που καθήλωσαν για σχεδόν μία δεκαετία το Δήμο μας στη στασιμότητα και την υποανάπτυξη, δεν έχουν πλέον θέση στο Σαρωνικό, να παύσω τις αρμοδιότητες της κ. Κάκκαβα ως αντιδημάρχου του Δήμου Σαρωνικού, μέχρι την πλήρη διερεύνηση της κατάστασης.
Μία απόφαση που το σύνολο της δημοτικής ομάδας επικύρωσε σήμερα, μία απόφαση που είναι πλέον μονόδρομος, καθώς η αλλαγή έρχεται πρωτίστως και πάντα από τους ανθρώπους που απαρτίζουν μία διοίκηση.
Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά με ενότητα, ειλικρίνεια και σεβασμό, για έναν νέο Δήμο Σαρωνικού!”

Είναι βέβαιο ότι την επόμενη πενταετία δε θα πλήξουμε από γεγονότα αυτού του περιεχομένου. Μείνετε συντονισμένοι. 

Posted by : «Αττικός Παρατηρητής»  https://www.attikos.gr –  27 Μαΐου, 2024

 

Μοιραστείτε το…