Σε λειτουργία από 1 Νοεμβρίου 2023 το Υποκατάστημα Αχαρνών του Κτηματολογίου

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023, η λειτουργία του Υποκαταστήματος Αχαρνών με έδρα τις Αχαρνές (ΦΕΚ 6235/Β/30-10-2023), μετά την κατάργηση του Έμμισθου Υποθηκοφυλακείο Αχαρνών, υπάγεται στο Κτηματολογικό Γραφείο Αττικής του Ν.Π.Δ.Δ Ελληνικό Κτηματολόγιο και είναι αρμόδιο για τους προκαποδιστριακούς ΟΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ, ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, ΑΧΑΡΝΩΝ, ΖΕΦΥΡΙΟΥ, ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ, ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ, ΦΥΛΗΣ της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο προχωράει ψηφιακά, ώστε να αποτελεί μια σύγχρονη δομή που να ανταποκρίνεται πλήρως στην ψηφιακή εποχή, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και ελαχιστοποιώντας το χρόνο των συναλλαγών.

Μέσω ευέλικτων ψηφιακών εφαρμογών, που βρίσκονται στο gov.gr και την ιστοσελίδα του Ελληνικού Κτηματολογίου www.ktimatologio.gr, οι πολίτες και οι επαγγελματίες διευκολύνονται στις συναλλαγές τους, οι ουρές στα Κτηματολογικά Γραφεία εξαλείφονται και οι μεταβιβάσεις ακινήτων επιταχύνονται.

Με την έναρξη της λειτουργίας των Κτηματολογικών Γραφείων, μετά την κατάργηση των υποθηκοφυλακείων, σχεδόν το σύνολο των λειτουργιών του Κτηματολογικού Γραφείου θα πραγματοποιείται ψηφιακά.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες και οι επαγγελματίες:

Η καταχώριση συμβολαίων από πολίτες και επαγγελματίες, καθώς και η έρευνα των επαγγελματιών στην κτηματολογική βάση θα μπορούν να γίνονται και ψηφιακά.
Οι αιτήσεις για την έκδοση πιστοποιητικών/αντιγράφων (π.χ κτηματολογικό διάγραμμα) θα πραγματοποιούνται και θα παραλαμβάνεται μόνο ψηφιακά (7/24).
Το πρωτόκολλο θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρονικό.
Τα μεγαρόσημα στα πιστοποιητικά και στις αιτήσεις καταργούνται.
Οι πληρωμές θα γίνονται υποχρεωτικά είτε ηλεκτρονικά είτε μέσω POS.
Οι επιστροφές αχρεωστήτως καταβληθέντων θα κατατίθενται ηλεκτρονικά.

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΧΑΡΝΩΝ
Διεύθυνση: Δεκελείας 95, ΤΚ 13671, Αχαρνές
Τηλέφωνο: 210 2465750
Email: ypothikofilakioacharnai@0076.syzefxis.gov.gr

Ώρες Παραλαβής Αιτήσεων: 08:30-13:00
Ώρες Παράδοσης Πιστοποιητικών: 08:30-14:00
Ώρες Έρευνας Αρχείου: 09:30-14:00

Μοιραστείτε το…