Σε ρόλο διασωστών του ΕΚΑΒ αστυνομικοί της ΟΠΚΕ στην Αυλίζα – “λόγω της ιδιαιτερότητας του σημείου”

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος για τη διάσωση ενός Ρομά που έκοψε τις φλέβες του θα μας απασχολούσε μόνο για να ευχηθούμε περαστικά στον άνθρωπο και να αποδώσουμε τα εύσημα στους ανθρώπους που καθημερινά δίνουν αγώνα για να προσφέρουν στον συνάνθρωπο.

Ωστόσο εδώ έχουμε μια ιδιαιτερότητα.

Στην κλήση για βοήθεια σε τραυματισμένο άνθρωπο στην περιοχή της Αυλίζας δεν πήγε το ΕΚΑΒ, όπως γίνεται παντού σε όλη την Ελλάδα, αλλά η ΟΠΚΕ, λόγω της ιδιαιτερότητας του σημείου – όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε για τον καθένα.

Διαβάστε παρακάτω το ρεπορτάζ από το Protothema.gr


Πηγή: protothema.gr

 

Οι εκπαιδευμένοι άνδρες της ΟΠΚΕ έδεσαν το τραύμα για να σταματήσουν την αιμορραγία και έβαλαν ειδική κουβέρτα για να τον κρατήσουν ζεστό μέχρι να φθάσει το ΕΚΑΒ

Σωτήρια επέμβαση από άνδρες της ΟΠΚΕ σε άνδρα που αυτοτραυματίστηκε κόβοντας τις φλέβες του σε καταυλισμό Ρομά στην Αυλίζα.

Οι ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί κλήθηκαν σήμερα το πρωί να μεταβούν στον καταυλισμό της οδού Σαμαρίνας, καθώς το τηλεφώνημα που έγινε στις Αρχές, ανέφερε περίπτωση ατόμου το οποίο έχει αυτοτραυματιστεί.

Λόγω της ιδιαιτερότητας του σημείου, επενέβη ομάδα ΟΠΚΕ όπου εντόπισε το άτομο εντός παραπήγματος για να διαπιστώσουν ότι είχε κόψει τις φλέβες του ενός χεριού του και είχε αρχίσει να πέφτει σε σοκ και να χάνει τις αισθήσεις του.

Άμεσα οι εκπαιδευμένοι άνδρες της ΟΠΚΕ ενήργησαν κάνοντας περίδεση του τραύματος προκειμένου να σταματήσουν την αιμορραγία, ενώ τοποθέτησαν ειδική κουβέρτα για να τον κρατήσουν ζεστό μέχρι να φθάσει το ΕΚΑΒ καθώς διαπίστωσαν υποθερμία και τελικά το άτομο σώθηκε χάρη στην επέμβαση των εκπαιδευμένων αστυνομικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έχουν εντάξει στην εκπαίδευσή τους τις πρώτες βοήθειες ενώ τόσο οι εκπαιδευτές της ΟΠΚΕ όσο και αρκετά στελέχη των ομάδων, εκπαιδεύονται σε πρώτες βοήθειες μάχης από την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μοναδα (ΕΚΑΜ).

Συνδικαλιστές, ωστόσο τονίζουν στo protothema.gr πως «δυστυχώς, αν και έχουν άριστη εκπαίδευση στη διαχείριση αυτών των καταστάσεων, εντούτοις, δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αγοραστούν τα απαραίτητα υλικά από την ΕΛΑΣ με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να δαπανούν δικά τους χρήματα για να έχουν τα απαραίτητα και να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες».

Μοιραστείτε το…