Σεισμός σε Τουρκία – Συρία: Χιλιάδες οι νεκροί Και οι τραυματίες. Χιλιάδες κτίρια κατέρρευσαν

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχεδόν 20.000 νεκροί είναι ο απολογισμός του σεισμού 7,8 Ρίχτερ που έπληξε το πρωί της ∆ευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023 την Τουρκίακαιτη Συρία. ∆εν είναι γνωστή η έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν αλλά μόνο στην Τουρκία περισσότερα από 10.600 κτίρια καταστράφηκαν δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί σημαντικά, κάτι που είναι σύνηθες μετά από μεγάλους σεισμούς .Ο κυβερνήτης της Malatya, μιας επαρχίας κοντά στο επίκεντρο,δήλωσεότι χιλιάδες κτίριακατέρρευσαν. Φωτογραφίες πριν και μετά έδειχναν πώς ο σεισμός κατέστρεψε το ιστορικό τέμενος Yeni και ισοπέδωσε ένα μεγάλο ξενοδοχείο και ένα μεγάλο κτίριο διαμερισμάτων

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» ΚΑΙ ΤΟΥΣ 66 ∆ΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε»τους ∆ήμους της Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και κατόπιν σχετικής συνεννόησης του Περιφερειάρχη με τις Πρεσβείες της Τουρκίας και της Συρίας, διοργανώνει δράση συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας, τη ∆ευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023, από 10πμ έως 4μμ. Σημεία συγκέντρωσης των ειδών πρώτης ανάγκης θα είναι τα ∆ημαρχεία των 66 ∆ήμων της Αττικής. Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν με οχήματα της Περιφέρειας σε αποθηκευτικούς χώρους του ΣΕΦ καιακολούθωςάμεσαθααποσταλούνστηνΤουρκία,μεμεγάλαφορτηγά. Οι πολίτες καλούνται να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα, κουβέρτες, σκηνές και άλλα, όπως:

Χειμερινά ρούχα (για ενήλικες & παιδιά),Παλτά-Μπουφάν, Αδιάβροχα, Μπότες – Γαλότσες, Μπλούζες, Παντελόνια, Γάντια, Κασκόλ, Σκουφάκια, Κάλτσες, Εσώρουχα

ΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ: Σκηνές, Κρεβάτια, Στρώματα (για σκηνές), Κουβέρτες (μη χρησιμοποιημένες), Υπνόσακοι, Σόμπες υγραερίου, Θερμάστρες, Θερμός, Φανάρια χειρός, Powerbank, Γεννήτριες, Τρόφιμα Μακράς ∆ιάρκειας – Κονσέρβες, Παιδικές τροφές, Πάνες, Προϊόντα Υγιεινής & Καθαριότητας, Σερβιέτες.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: Αποστειρωμένες γάζες και επίδεσμοι, Αιμοστατικοί επίδεσμοι, Ελαστικοί επίδεσμοι, Φλεβοκαθετήρες, Σύριγγες με βελόνες, Θερμοστατικές κουβέρτες, Παυσίπονα.

 

Μοιραστείτε το…