Στέλιος Φωτόπουλος: Η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων στην αρένα!

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα funds όχι εμείς, αυτή είναι η απάντηση όλων, Κυβέρνησης, Αξιωματικής αντιπολίτευσης, τρίτου κόμματος, όλων όσων κυβέρνησαν την Χώρα από το 1974 και μετά. Εταιρείες με έδρα μια ταχυδρομική θυρίδα στην Ιρλανδία και κεφάλαιο μερικών χιλιάδων ευρώ στους οποίους “μεταβιβάστηκαν” σύμφωνα με υπολογισμούς 710.000 ακίνητα Ελλήνων συνολικής αξίας 50 δις ευρώ.
Για “σχέδιο Μαρσαλ” του εγχώριου τραπεζικού συστήματος μας μίλαγε η κυβέρνηση το 2019 όταν έφερε στη βουλή το περιβόητο σχέδιο “ΗΡΑΚΛΗΣ”, για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας τους κατηγορούσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Σύριζα κος Τσακαλώτος θεωρώντας το συγκεκριμένο ανοσιούργημα πνευματικό του παιδί.
Μάταια φωνάζαμε όλοι όσοι έχουμε σχέση ελάχιστη σχέση με την πραγματικότητα διαβάζοντας το σχέδιο νόμου που ήρθε τότε στη βουλή για να ψηφιστεί, δίνοντας μας το τεράστιο χρονικό περιθώριο των 20 ωρών για να μελετήσουμε 670 σελίδες και να αποφανθούμε.

Υπουργοί, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας “ήταν σίγουροι” ότι το πρόγραμμα ΗΡΑΚΛΗΣ θα “απεγκλώβιζε” τις τράπεζες από τα κόκκινα δάνεια. Τι έγινε λοιπόν με το πρόγραμμα ΗΡΑΚΛΗΣ το οποίο επί της ουσίας είναι ένα χρηματοοικονομικό σχήμα μέσω του οποίου για μια ακόμα φορά το ελληνικό δημόσιο (οι Έλληνες φορολογούμενοι δηλαδή) εγγυάται την τιτλοποίηση κόκκινων και μη δανείων . Η τιτλοποίηση γίνεται μέσω της έκδοσης ομολογιών υψηλής, μεσαίας και χαμηλής εξοφλητικής προτεραιότητας. ι τράπεζες διακρατούν τις ομολογίες ως μέρος του ενεργητικού τους, τα δάνεια τα πούλησαν σε ποσοστά 5 έως 8 % σε funds αγνοώντας φυσικά τους δανειολήπτες στους οποίους δεν έδωσαν ποτέ το δικαίωμα προσφοράς και τα funds τα οποία έπεσαν από τον ουρανό αλλά βρέθηκαν ως δια μαγείας στελεχωμένα με τα ίδια πρόσωπα που εργάζονταν στις τράπεζες από τις οποίες “εξαγόρασαν” τα δάνεια μια ημέρα πριν.

 

Μετά την παράσταση στην οποία πληρώσαμε και κόψαμε εισιτήριο όλοι οι Έλληνες δλδ να κοιμάται κάποιος στην τράπεζα Πειραιως πχ και το πρωί να ξυπνά στην Intrum αναμέναμε τα θεαματικά αποτελέσματα στο κομμάτι των δανείων αφού οι τράπεζες μέχρι τότε δεν μπορούσαν να ρυθμίσουν λόγω δεσμεύσεων από την νομοθεσία και την Τράπεζα της Ελλάδος όπως μας έλεγαν οι διάφοροι θεσιθήρες αλλά τα funds θα το έκαναν. Για μια ακόμα φορά οι δηλώσεις πήγαν περίπατο αλλά τα γραπτά μένουν όπως στην περίπτωση του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Τα funds δεν έδειξαν και δεν δείχνουν καμία διάθεση συμβιβασμού στις περισσότερες των περιπτώσεων, προχωρούν ακάθεκτα σε πλειστηριασμούς οι οποίοι στις αρχικές τουλάχιστον φάσεις καταλήγουν άγονοι με αποτέλεσμα όταν καταλήγουν το τίμημα να είναι κλάσμα της οφειλής και ο δανειολήπτης να βρίσκεται στο δρόμο, ξεσπιτωμένος και με χρέη να τον κυνηγάνε.

Και τα κακόμοιρα τα funds τι θα κάνουνε κύριε; Εξαναγκάζονται θα έλεγε κάποιος “ευαίσθητος συμπολίτης” μας, φυσικά “εξαναγκάζονται” να πλειστηριάσουν και όχι να ρυθμίσουν λέμε εμείς γιατί πέρα από το άμεσο κέρδος που αποκομίζουν από τους πλειστηριασμούς έχουν και την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου σύμφωνα με το πρόγραμμα ΗΡΑΚΛΗΣ το οποίο τους εξασφάλισε 18,3 δις ευρώ ζεστά-ζεστά σε εγγυήσεις, μονά ζυγά δικά τους δλδ αν σκεφτείς ότι σε αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε τα δεκάδες δίς ευρώ με τα οποία έχουν επιχορηγηθεί από το 2008 οι τράπεζες προκειμένου να διασωθούν όπως και τα περίπου 58,8 δίς ευρώ (ναι καλά διαβάσατε ) σε φόρους τους οποίους δεν έχουν καταβάλει όλες αυτές οι Ιδιωτικές εταιρείες (Τράπεζες, funds, servicers) τα τελευταία 15 χρόνια με ευθύνη των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ οι υποψήφιοι των οποίων θα χύσουν ποταμούς κλάματος προεκλογικά για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες οι οποίοι θα χάσουν τα σπίτια τους για μερικές χιλιάδες ευρώ όταν τα δις περνάνε μπροστά μας σαν κινούμενα σχέδια.

Ο Στέλιος Φωτόπουλος είναι Φοροτεχνικός, MSc και υποψήφιος Βουλευτής Ανατολικής Αττικής με την Ελληνική Λύση.

Μοιραστείτε το…