Στέλιος Φωτόπουλος: Η Συγγνώμη άργησε μια μέρα

ΑΡΘΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο κος Μητσοτάκης λίγες ημέρες μετά το έγκλημα που διαπράχθηκε στα ΤΕΜΠΗ αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη μέσω Facebook εκ μέρους του πολιτικού συστήματος που κυβέρνησε την χώρα τα τελευταία 48 χρόνια. Είδε το φως το αληθινό ο Πρωθυπουργός; φυσικά και όχι από την πρώτη στιγμή βλέποντας το μέγεθος της καταστροφής ένας άνθρωπος με στοιχειώδη ενσυναίσθηση δεν θα στεκόταν ούτε στιγμή στην θέση του. Αφού οι αλλοδαποί και εγχώριοι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου είδαν ότι η παραίτηση-βαλβίδα εκτόνωσης του Κώστα Αχ.Καραμανλή δεν έπιασε προχώρησαν στο επόμενο αφήγημα “O Κυριάκος ζήτησε συγγνώμη ενώ ο Αλέξης για το Μάτι κουβέντα” και κάπως έτσι θα το “’γυρίσουμε το ματσάκι”  όπως είπε ‘’έγκριτος’’ συστημικός δημοσιογράφος, γιατί μην έχετε αμφιβολία σαν ματς το βλέπουν μόνο που στην προκειμένη αντί για γκολ μετράμε θύματα και ανθρώπινες ζωές.
Θυμός είπα και δεν είναι το μόνο συναίσθημα που μυρίζει στην ατμόσφαιρά αυτές τις ημέρες, αναμιγνύεται με οργή ανθρώπων σαν τους περισσότερους από εμάς οι οποίοι ξενυχτήσαμε αρκετά βράδια στο προσκέφαλο των παιδιών μας να δούμε αν έχει πυρετό, αν ανασαίνει με ευκολία αν, αν.. και η σκέψη ότι θα μπορούσαν να βρίσκονται στο ίδιο τρένο μας τρελαίνει. Παρόμοια οργή έχουν και τα παιδιά μας, αυτά τα οποία μεγαλώσαμε σε ένα Κομματοκρατούμενο- Σαδιστικό Κράτος που όσα δεν έδιωξε στην αλλοδαπή τα ταλαιπωρεί σε δουλειές του ποδαριού 3ωρες-4ωρες με αντάλλαγμα χαρτζιλίκι αντί μισθού, εσχάτως δε τα σκοτώνει κιόλας, στα αφύλαχτα σχολεία, στα γήπεδα, στα παρατημένα Νοσοκομεία, στις φωτιές, τις πλημμύρες, τους δρόμους και τα τρένα.

Αν κάποιος σοκάρετέ από την διαπίστωση πως το κράτος σκοτώνει τα παιδιά μας δεν έχει παρά να πάει να ζητήσει εξηγήσεις από τα παιδιά τα οποία διασώθηκαν από το μοιραίο τρένο. Να τους πει ότι η θυσία της φίλης ή του φίλου της δεν πήγε χαμένη αλλά θα γίνει η αφορμή να φτιάξουμε νέου ασφαλή Σιδηρόδρομο όπως ανερυθρίαστα ξεστόμισε άλλος γνωστός συστημικός δημοσιογράφος. Να πείσει την χαροκαμένη μάνα ότι για την δολοφονία του παιδιού της φταίει μόνο (και τονίζω την λέξη μόνο γιατί φυσικά και φταίει και πρέπει να τιμωρηθεί) ο κομματικά τοποθετημένος Σταθμάρχης της Λάρισας, και όχι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που αφού κατασπατάλησαν τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου στο τέλος χάρισαν τον ΟΣΕ για 45 εκατομμύρια ευρώ σε κάτι Ιταλούς, όσο είναι το ετήσιο budget δλδ μιας καλής ομάδας μπάσκετ στην Euroleague, και με την δέσμευση να τους εξασφαλίζουμε εμείς οι Έλληνες φορολογούμενοι δλδ 50 εκατομμύρια κάθε χρόνο, ωραίες δουλειές παστρικές που λέμε και στο χωριό μου. Το γεγονός ότι κανένας δεν έλεγξε τους Ιταλούς αν πραγματοποιούν τις επενδύσεις για τις οποίες είχαν δεσμευτεί είναι λεπτομέρειες, όπως λεπτομέρεια είναι και το γεγονός ότι σύστημα ασφαλείας είχε αγοραστεί από το 2000 αλλά ποτέ δεν λειτούργησε καθώς στις περιπτώσεις σαν αυτές το βασικό είναι να αγοραστεί το σύστημα να πληρωθεί το ποσό από το δημόσιο.

Σαράντα οχτώ χρόνια απαξίωσαν τον Σιδηρόδρομο καθώς στο νότιο τμήμα της βαλκανικής προέχουν τα κέρδη τεχνικών εταιρειών οι οποίες κατασκευάζουν αυτοκινητόδρομους και κατά διαβολική σύμπτωση εισπράττουν και τα διόδια από αυτούς, το γνώριζαν πολύ καλά τόσο ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ.Καραμανλής όσο και ο νυν Πρωθυπουργός κος Μητσοτάκης, το 2019 σε ημερίδα που διοργανώσαν μια χαρά τα είχαν περιγράψει ως αντιπολίτευση. Και ως κυβέρνηση μπορεί το κύριο μέλημα τους να ήταν αν έχει κάνει εμβόλιο και αν φοράει την μάσκα του ο Σταθμάρχης αλλά την κατάσταση που συνεχίζει να επικρατεί στο Σιδηροδρομικό δίκτυο και την επικινδυνότητα του φρόντιζαν να τους την μεταφέρουν τόσο οι συνδικαλιστές όσο και αυτοί οι ενοχλητικοί καμία φορά κουτόφραγκοι των Βρυξελλών οι οποίοι στις 15/02/2023 παρέπεμψαν την Ελλάδα στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω μη συμμόρφωσης με τους κανόνες για τις σιδηροδρομικές μεταφορές. Αν δεν γνώριζαν εξάλλου δεν θα φρόντιζαν να εξαιρέσουν την εταιρεία από την υποχρέωση καταβολής προκαταβολών σε οποιαδήποτε περίπτωση αποζημίωσης προς επιβάτες.

Με αυτά και με αυτά ταλαιπωρούν τον πρωθυπουργό ο οποίος θα πρέπει να δει πρώτα τις δημοσκοπήσεις σύμφωνα με άλλη ‘’έγκριτη’’ συστημική δημοσιογράφο και να μην βιαστεί να πάρει αποφάσεις για τον χρόνο των εκλογών καθώς η 9η Απριλίου για την οποία είχε ήδη λάβει απόφαση συμπίπτει με την ημερομηνία που θα συμπληρώνονται 40 ημέρες από το δυστύχημα στα ΤΕΜΠΗ και θα είναι ΄΄κρίμα να χάσει ο Κυριάκος την εξουσία για ένα κωλοτρένο’’ όπως άκουσα σε εκπομπή ενός ακόμα ‘’έγκριτου’’ συστημικού δημοσιογράφου.
Τους βλέπει η ντροπή και ντρέπεται.

• Ο Στέλιος Φωτόπουλος είναι Φοροτεχνικός, MSc και υποψήφιος Βουλευτής Ανατολικής Αττικής με την Ελληνική Λύση.

Μοιραστείτε το…