ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Ο ∆ΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

∆ιαρκής η προσπάθεια για την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων από τον Σπύρο Βρεττό με δράσεις που ξεπερνούν τα όρια του ∆ήμου

Μπορεί τα έργα που γίνονται σε μια πόλη να είναι ο καθρέπτης της δουλειάς που κάνει η Δημοτική Αρχή, υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι τομείς που τη χαρακτηρίζουν. Ένας από αυτούς είναι η κοινωνική πολιτική που ασκεί και πως βοηθάει τους δημότες που ανήκουν σε ευπαθείς κατηγορίες.

Αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο έχει διακριθεί η διοίκηση του Σπύρου Βρεττού. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους για την πετυχημένη διαχείριση και ιδίως σε ένα ∆ήμο, ο οποίος έχει ιδιαίτερες δυσκολίες. Εκτός από τα γεγονότα όμως μιλούν και οι ίδιοι οι δημότες και όχι μόνο οι ωφελούμενοι, οι οποίοι μετριούνται σε πολλές εκατοντάδες. Πέρα από την εφαρμογή όλων σχεδόν των σχετικών προγραμμάτων που τρέχουν με ευρωπαϊκά κονδύλια, όπως για παράδειγμα τα ΤΕΒΑ, γίνονται ενέργειες σε κάθε κατεύθυνση.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η διανομή έτοιμων γευμάτων τρεις φορές μέσα στην περίοδο των εορτών από τη ∆ιεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Πετάκο. Εκατοντάδες οικογένειες πρόσθεσαν στο γιορτινό τραπέζι έτοιμο φαγητό, ενώ πριν τα Χριστούγεννα είχε προηγηθεί και η διανομή προϊόντων μέσω των σχετικών προγραμμάτων. Παράλληλα ο ∆ήμος Αχαρνών και η ∆ιεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής συμμετέχει ανελλιπώς σε δράσεις, όπως αυτές που διοργανώνονται από φορείς όπως το «Όλοι μαζί μπορούμε», με τελευταία τη συγκέντρωση χριστουγεννιάτικων δώρων για παιδιά.

Αν όλα αυτά θεωρούνται εκ των ων ουκ άνευ για κάποιους, υπάρχουν πολλά ακόμη που συμβάλλουν στην τελική θετικότατη εικόνα. Η λειτουργία σε εξαιρετικό επίπεδο της Αρωγής και η λειτουργία του Βαμβακάρειου ύστερα από πολλά χρόνια είναι δύο σημαντικά επιτεύγματα, τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια του ∆ήμου Αχαρνών. Η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου έχει προκαλέσει τις καλύτερες εντυπώσεις και έχει γίνει αντικείμενο σχολιασμού – ιώσεις και ζήλιας από άλλους Δήμους. Πάνω από 300 οικογένειες έχουν απαλλαγεί από ένα σημαντικό οικονομικό βάρος, ενώ τα παιδιά τους απολαμβάνουν ποιοτική εκπαίδευση από επαγγελματίες αμοιβόμενους καθηγητές. Ένα πρωτοπόρο εγχείρημα που χωρίς υπερβολή αποτελεί παράδειγμα για κάθε δήμο και ένα προσωπικό στοίχημα του ∆ημάρχου Σπύρου Βρεττού.

Και η λίστα δεν σταματά εδώ. Έχει προηγηθεί εδώ και ένα χρόνο η λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου και πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε η απόκτηση Ασθενοφόρου για τις ανάγκες των δημοτών. Μάλιστα αναμένεται να αξιοποιηθεί πλήρως σε λίγο καιρό με την έναρξη λειτουργίας των δημοτικών ιατρείων.

Μια ειδική αναφορά αξίζει και στις πολιτιστικές δράσεις του ∆ήμου. Όπως και στις γιορτές που πέρασαν τα παιδιά μπορούσαν εντελώς δωρεάν να διασκεδάσουν και να ψυχαγωγηθούν. Αντίστοιχα η τιμολογιακή πολιτική της ∆ΗΚΕΑ για τα καλλιτεχνικά της προγράμματα είναι ιδιαίτερα προσεγμένη για ομάδες ευπαθών πολιτών ή πολυμελείς οικογένειες.

Η κοινωνική πολιτική κάθε δήμου μαρτυρά και το ενδιαφέρον της ∆ημοτικής Αρχής για τους δημότες της.

 

Μοιραστείτε το…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *