Στις Αχαρνές συνελήφθη ο “εγκέφαλος” μεγάλης σπείρας που καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης σε βίλα στην Αττική

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια μεγάλου αριθμού δενδρυλλίων κάνναβης σε πολυτελή μονοκατοικία (βίλα) σε περιοχή της Αττικής.

Η αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που έλαβε χώρα πρωινές ώρες την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ. και της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων, κατά την οποία συνελήφθησαν εφτά 7 μέλη της οργάνωσης.

Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος τουλάχιστον ενός ακόμη ατόμου που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, ενώ από την επακόλουθη, μεθοδική έρευνα, προέκυψε ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες, τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και εγκαταστήσει καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε βίλα στην περιοχή της Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό οργανώθηκε και υλοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία στην εν λόγω βίλα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήρης και ολοκληρωμένη εγκατάσταση καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης αποτελούμενη από ειδικό εξοπλισμό (για την φύτευση, ανάπτυξη, συγκομιδή, διαχωρισμό-αποφύλωση και αποξήρανση τους), ενώ διαπιστώθηκε ότι σε αυτή καλλιεργούνταν 343 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2 μέτρα.

Συνολικά από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στη βίλα και στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 228 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 47 κιλά κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), 900 ml χασισέλαιο, 2,93 γραμμάρια κοκαΐνης, 39.468 ευρώ και 3 χρυσές λίρες Αγγλίας, ρολόι χειρός, 5 οχήματα, πλήθος τηλεφωνικών συσκευών και καρτών sim.

Σημειώνεται ότι, οι ποσότητες ναρκωτικών που κατασχέθηκαν θα απέφεραν στην εγκληματική οργάνωση χρηματικό όφελος από 1.026.000 έως 2.185.000 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού site cretalive.gr και το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας ο “αρχηγός” της οργάνωσης είναι 54χρονος Έλληνας, ο οποίος διαμένει σε διαμέρισμα στην περιοχή του Μενιδίου.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα: Κατά τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, ο φερόμενος «αρχηγός» περνούσε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μέσα στο σπίτι του, «σπιτόγατος» δηλαδή, με ένα τηλέφωνο στο χέρι. Του αποδίδεται ότι είχε συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση που την διεύθυνε κιόλας. Η εγκληματική ομάδα δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης σε εσωτερικό χώρο με αποτέλεσμα την παραγωγή ακατέργαστης κάνναβης, την συσκευασία και αποθήκευση της, τη μεταφορά της και τελικά τη διακίνηση της με αποκλειστικό σκοπό τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους στα μέλη της, από τη συστηματική, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση διακίνηση των παραγόμενων ποσοτήτων. Ο ίδιος έχοντας αρχηγικό ρόλο φέρεται να είχε «στρατολογήσει» τα υπόλοιπα μέλη, καθορίζοντας το ρόλο καθ’ ενός από αυτά, ενώ χρηματοδοτούσε την εγκατάσταση της καλλιέργειας, καλύπτοντας το σύνολο των εξόδων για την ενοικίαση και συντήρηση της οικίας (πληρωμή λογαριασμών ενέργειας κλπ). Ακόμα του αποδίδεται ότι συντόνιζε τα υπόλοιπα μέλη για τη διακίνηση της κάνναβης και ειδικότερα την συσκευασία-αποθήκευση και μεταφορά της. Συνελήφθη στο σπίτι του, στο Μενίδι“.

 

Μοιραστείτε το…