Στο Επίκεντρο ο Πολίτης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

Βρισκόμαστε περίπου δύο μήνες πριν τις Εθνικές Εκλογές και οκτώ μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές, που θα καθορίσουν το μέλλον μας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Με λύπη μου παρατηρώ πως ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε να γίνεται η αντιπαράθεση στην κεντρική πολιτική σκηνή δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Η πρόσφατη απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να… αποχωρήσει από όλες τις ψηφοφορίες της Βουλής σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποτελεί για μένα το κερασάκι στην τούρτα μίας αντιθεσμικής τακτικής που έχουν ως μόνο στόχο τον εντυπωσιασμό και δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στους πολίτες.

Έχοντας αυτά τα δείγματα από την αντιπαράθεση σε κεντρικό επίπεδο θέλω να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου ώστε να μην συμβεί το ίδιο και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Τα τελευταία χρόνια, σε όλη την Ευρώπη, η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναβαθμίζεται και παίζει πλέον κεντρικό ρόλο σε καίριες αποφάσεις για την ζωή των πολιτών.

Εμείς που υπηρετούμε την τοπική αυτοδιοίκηση οφείλουμε να μην αφήσουμε την εκτός τόπου και χρόνου τοξικότητα να διαπεράσει την τοπική αυτοδιοίκηση.

Όπου χρειάζεται μάλιστα θα είμαστε σκληροί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, καθώς εμείς πάντα θα έχουμε στο επίκεντρο τον πολίτη γιατί αυτόν υπηρετούμε και για αυτόν βρισκόμαστε στην πολιτική. Και αυτό το μήνυμα από αυτή εδώ την γωνιά θα το στέλνουμε διαρκώς και προς πάσα κατεύθυνση.

 

Της Ευρώπης Κοσμίδη

 

Μοιραστείτε το…