Στον διαγωνισμό του European School Radio 2023 το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών συμμετέχει με το τραγούδι “Φωνές Ειρήνης” στον διαγωνισμό του European School Radio 2023 (Αριθμός συμμετοχής 8400)

Κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να ακούσετε και να ψηφίσετε το τραγούδι από το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.

Το εισαγωγικό μήνυμα του τραγουδιού αναφέρει τα εξής:

Ακόμα μία συμμετοχή του 1ου Ειδικού Δ.Σ. Αχαρνών, με τραγούδι για το διαγωνισμό ” Καν’ το ν’ ακουστεί” -Η νέα γενιά για την Ειρήνη 2022-2023.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου συνεργάστηκαν και δημιούργησαν το τραγούδι ” Φωνές Ειρήνης”. Ήταν μια απαιτητική δουλειά για τους δικούς μας μαθητές , που ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά. Σε συνέχεια του ραδιοφωνικού μηνύματος και έπειτα από συζήτηση και παρουσίαση υλικού σχετικού με την Ειρήνη και τον Πόλεμο, οι λειτουργικοί μαθητές του σχολείου, με την βοήθεια των εκπαιδευτικών ,συνέθεσαν μουσική και στίχους.

Η οπτική τους ως προς την έννοια της Ειρήνης ήταν μοναδική, καθώς είναι μια αρκετά αφηρημένη έννοια και όμως κατάφεραν με τα πιο απλά και καθημερινά πράγματα γύρω τους να την εξηγήσουν.

Η μουσική που ακούγεται και η μίξη του τραγουδιού έγινε αποκλειστικά από τους εκπαιδευτικούς, επίσης συμμετείχαν όσο πιο διακριτικά γινόταν με τις φωνές τους.
Παρ’ όλες τις ιδιαιτερότητες του σχολείου μας, ήταν μια διαδικασία κατά την οποία χαρήκαμε και διασκεδάσαμε όλοι μας.

Καλή σας ακρόαση!”

Η αφίσα βασίστηκε στο οπτικοποιημένο ραδιοφωνικό μήνυμα, και ολοκληρώθηκε σε υπολογιστή.

 

Μοιραστείτε το…