ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΧΑΡΑΥΓΗ” : ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΡΓΩΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΧΑΡΝΩΝ

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ   «ΧΑΡΑΥΓΗ»

ΓΕΩΡΓ. .ΣΟΥΡΗ  3 –  ΑΧΑΡΝΕΣ – Τ.Κ.  13673  

   Αχαρνές   13-05-2024  –     Αρ.   Πρωτ.:85

 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΜΕ ΤΑ  ΑΙΤΗΜΑΤΑ   ΕΡΓΩΝ  ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ  ΤΗΣ  ΠΕΡΙΟΧΗΣ  ΜΑΣ

Προς  :  ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΧΑΡΝΩΝ κ. ΒΡΕΤΤΟ ΣΠΥΡΟ

Κοιν. : 1. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΔΑΜΑΣΚΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

 1. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΞΑΓΟΡΑΡΗ ΝΙΚΟΛΑΟ
 2. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΤΟΠΑΛΙΔΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟ
 3. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΙΩΑΝΝΗ
 4. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΒΡΕΤΤΟ ΜΙΧΑΛΗ
 • ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ Γ.Π.Σ.

Να προβλεφθεί επέκταση της οικιστικής περιοχής Χαραυγής Γ΄στο Γ.Π.Σ. Η διευθέτηση του ρέματος Καναπίτσα έχει τελειώσει και επομένως μπορεί να ξεκινήσει η ένταξη της Γ΄ Χαραυγής στο σχέδιο όπως το ΒΙΟ.ΠΑ. στον Χαμόμυλο. Το ΒΙΟ.ΠΑ. βρίσκεται στην στενή γειτονιά της Χαραυγής και οι επιχειρηματικές δραστηριότητες σε αυτό την επιβαρύνουν άμεσα.

 • ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ.

Προτείνουμε στο γκέτο της Αγ. Σωτήρας να γίνουν αθλητικές εγκαταστάσεις, εμπορικοί πολυχώροι τύπου MALL και άλλα. Το 50% των οικοπέδων είναι καταπατημένα. Έχουν φτιαχτεί παράγκες και πρέπει ο Δήμος να τις γκρεμίσει.

 • ΟΔΟΠΟΙΪΑ.

Κανονικά όλοι οι δρόμοι της Χαραυγής καινούργια άσφαλτο. Επείγον οι δρόμοι 23ης Μαρτίου, Θωμά Παλαιολόγου… Γ΄ Χαραυγή Χριστοβασίλη, Έκτορος, Παπαδιαμάντη, Σαχτούρη, Ζαΐμη, Αλοννήσου, Ηρακλέως, Ερατεινής (στενό δρομάκι κάθετο στη Φραντζή άνοιγμα δρόμου).

Στο δρόμο παράλληλα με το ρέμα Καναπίτσας άνοιγμα έτσι ώστε να δημιουργηθεί

είσοδος στον οικισμό για την διευκόλυνση των κατοίκων και την αποσυμφόρηση της

εισόδου από Ζαΐμη. (στην οδό Ζαΐμη κατοικεί ΑΜΕΑ).

Στην συνέχεια της οδού Αρνίσης να ασφαλτοστρωθεί που καταλήγει στην Θ.

Παλαιολόγου.ΟδοςΑιολίας χρειάζεται ασφαλτόστρωση ένα κομμάτι 38 μέτρα.

Επίσης να τοποθετηθούν πεζοδρόμια όπου δεν υπάρχουν, Λεωφ. Ιωνίας, Θωμά

Παλαιολόγου και σε όλη την περιοχή.

 • ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ.

Σε όλη την περιοχή της Χαραυγής υπάρχει μία Παιδική Χαρά. Στις Παιδικές Χαρές που ανακοινώθηκαν ότι θα κατασκευαστούν η Χαραυγή είναι απούσα. Υπήρχε παιδική χαρά στις οδούς Σαχτούρη-Παπαδιαμάντη-Ευόσμου και χρήζει ανακατασκευής από την αρχή.   Παλαιολόγου 23 διαμόρφωση χώρου παιδικής χαράς.  Πιπίνου υπάρχει τσιμεντόστρωση για παιδική χαρά και εγκαταλείφθηκε.

 • ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ.

Στα σημεία που περνούν τα απορριμματοφόρα ο οδηγός να καταγράφει που έχει κλαδιά και άλλα αντικείμενα και να τα δίνει στον προϊστάμενο ή τον επόπτη. Η αποκομιδή γίνεται μια φόρα την εβδομάδα. Θα πρέπει να γίνεται 2 φορές την εβδομάδα. Να γίνεται πλύσιμο κάδων καθώς το καλοκαίρι με υψηλές θερμοκρασίες είναι εστία μόλυνσης.

 • ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΠΑΣΤΑΘΗ.
 • Η μετατροπή του στρατοπέδου σε πράσινο δεν αφορά μόνο την Χαραυγή αλλά όλο τον Δήμο Αχαρνών και ιδιαίτερα τα πυκνοδομημένα τμήματα του κέντρου όπου ουσιαστικά δεν υπάρχουν χώροι πρασίνου. Με την κατασκευή του Σ.Κ.Α. η περιοχή έχει επιβαρυνθεί περιβαλλοντικά περισσότερο. Για το λόγο αυτό ο Δήμος Αχαρνών πρέπει να είναι κάθετος για οποιαδήποτε άλλη χρήση και να διεκδικήσει από την κυβέρνηση (ΥΠ.ΕΘ.Α.) να γίνει το στρατόπεδο κοινόχρηστος χώρος πρασίνου και μόνο. Επίσης καλούμε όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις να λάβουν σαφή θέση για το ζήτημα. Η θέση της Δημοτικής Αρχής και των Παρατάξεων και ο αγώνας που θα κάνουν για την μετατροπή του σε χώρο πρασίνου, αποτελεί για εμάς κρίσιμο στοιχείο που θα χαρακτηρίζει όλους.

 

 • ΠΡΑΣΙΝΟ.

Το παρκάκι στο τρίγωνο Θ. Παλαιολόγου-Αρνίσης-Φιλαδελφείας να φυτευτεί πράσινο. Θ. Παλαιολόγου δίπλα στον ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ το παρκάκι να φτιαχτεί με διαδρόμους και παγκάκια.

 

 • ΚΑΔΟΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.

 Σε όλη τη Χαραυγή και Χαραυγή Γ΄. Οι κάδοι ανακύκλωσης θα πρέπει να αδειάζουν γιατί οι ρακοσυλλέκτες βγάζουν τα περιεχόμενα καθώς ψάχνουν.

 • ΠΥΛΩΝΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ.

Βρίσκονται εντός οικιστικής περιοχής. Θα πρέπει να γίνουν υπόγειες.

ΣΗΜ.: ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ

ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

 

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟ Δ.Σ.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                   ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Τηλ.αμ.επ.: 6944522520

 

Μοιραστείτε το…