Σύλλογος Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού: ανακοίνωση για το τροχαίο ατύχημα και κάλεσμα σε συγκέντρωση σήμερα 18/6 στις 18:30

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ανακοίνωση του Συλλόγου Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού, σχετικά με το τροχαίο ατύχημα

που έγινε την Τετάρτη 14/06 στο Ολυμπιακό χωριό με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό 13χρονου μαθητή:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στην οικογένεια του μικρού μαθητή και του εύχεται γρήγορη ανάρρωση.

Το τροχαίο ατύχημα έγινε κοντά στο Κέντρο Υγείας Αχαρνών ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το ασθενοφόρο έκανε 50 λεπτά για να φτάσει.

Με αφορμή το τραγικό αυτό περιστατικό έρχονται και πάλι στην επιφάνεια οι τραγικές ελλείψεις του ΕΚΑΒ αλλά και των δομών υγείας στην περιοχή μας.

Σε μια περιοχή με περίπου 150.000 κατοίκους, εκατοντάδες εργοστάσια και επιχειρήσεις με χιλιάδες εργαζόμενους, το Κέντρο Υγείας Μενιδίου είναι υποστελεχωμένο από βασικές ιατρικές ειδικότητες, ενώ δεν υπάρχει η αναγκαία υποδομής για επείγοντα περιστατικά.

Οι ευθύνες γι’ αυτή την κατάσταση βαραίνουν διαχρονικά όλες τις Κυβερνήσεις και τις δημοτικές αρχές.

Η άθλια αυτή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί!

Ο Σύλλογος κατοίκων Ολυμπιακού χωριού όλα αυτά τα χρόνια μαζί με τους υπόλοιπους μαζικούς φορείς της περιοχής μας, παλεύει για σύγχρονες, ποιοτικές δημόσιες και δωρεάν δομές υγείας για όλο το λαό. Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν την απαράδεκτη κατάσταση και από κοινού να παλέψουμε ώστε:

1. Να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων το Κέντρο Υγείας Αχαρνών. Το Κέντρο Υγείας να λειτουργεί σε 24ωρη βάση 7 ημέρες την εβδομάδα, με μόνιμη ύπαρξη ασθενοφόρου.

2. Η Πολυκλινική να περάσει άμεσα στο ΕΣΥ μαζί με όλο το προσωπικό που διαθέτει και τον τεχνολογικό εξοπλισμό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για τον συντονισμό και την κοινή δράση όλων των φορέων της περιοχής.
Οι ζωές μας δεν θα επιτρέψουμε να μπουν σε κίνδυνο για να αυξάνονται τα κέρδη τους. Έχουν αξία πολύ μεγαλύτερη από αυτά και θα τις προστατέψουμε με κάθε τρόπο.

Σε νεότερη ανακοίνωσή του (αναθεώρηση της προηγούμενης) ο Σύλλογος Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού εκφράζει τη στήριξη του στην πρωτοβουλία των συμμαθητών του 13χρονου και καλεί τους κατοίκους της περιοχής σε συγκέντρωση σήμερα Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 στις 18.30 έξω από το 30ο νηπιαγωγείο του Ολυμπιακού Χωριού (Κακλαμανάκη 20)

Μοιραστείτε το…