Συνέντευξη του Υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου Ανατολικής Αττικής με τον Νίκο Χαρδαλιά, Βασίλη Μπούτση

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ & ΑΡΘΡΑ

Ο Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δήμαρχος Σαρωνικού Βασίλης Μπούτσης είναι γνωστός στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Για 2 εκλογικές περιόδους υπήρξε Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης τεχνικών ανταποδοτικών υπηρεσιών κι έργων και αναπληρωτής Δήμαρχος κι έχει συνδέσει το όνομά του με πολλά και σημαντικά έργα στην περιοχή. Δεν είναι τυχαίο πως στις τελευταίες εκλογές ήρθε πρώτος στις ψήφους. Οπότε και μου ήρθε εντελώς φυσικά η πρώτη ερώτηση όταν τον συνάντησα.

Κε Μπούτση, η επανεκλογή σας στο Δήμο Σαρωνικού ήταν εξασφαλισμένη. Πως αποφασίσατε να το αφήσετε -και να ρισκάρετε την εκλογή σας- στην Περιφέρεια Αττικής στο πλευρό του Νίκου Χαρδαλιά;
Ξέρετε, ποτέ στη ζωή μου δεν επέλεξα με γνώμονα την σιγουριά. Αυτό που έπαιζε πάντα καθοριστικό ρόλο σε κάθε μου απόφαση και γινόταν προτεραιότητα ήταν η ανάληψη της ευθύνης και να προσφέρω όσο το δυνατόν περισσότερα στους πολίτες.
Γι’ αυτό και η απόφασή μου να ακολουθήσω τον Νίκο Χαρδιαλιά ήταν πιο εύκολη από όσο φαντάζεστε. Να σας πω γιατί; Γιατί ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι ένας μοναδικός άνθρωπος, που κάνει κάτι σπάνιο: μιλάει με έργα, άμεσα κι αποτελεσματικά. Το απέδειξε σε κάθε πόστο που του ανατέθηκε. Ακόμα και μέσα στις τόσο δύσκολες συνθήκες της πανδημίας. Έτσι είναι μεγάλη τιμή για μένα να συνεργαστώ μαζί του και να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις στον Ανατολικό Τομέα, στην Περιφέρεια Αττικής. Για να πάει η Αττική Μπροστά. Όχι με λόγια. Με έργα!
Και ως Αντιδήμαρχος έργων, ε, μπορώ να σας διαβεβαιώσω γι αυτό!! (γελάει)

Αυτό που έπαιζε πάντα καθοριστικό ρόλο σε κάθε μου απόφαση και γινόταν προτεραιότητα ήταν η ανάληψη της ευθύνης και να προσφέρω όσο το δυνατόν περισσότερα στους πολίτες

Τώρα που το αναφέρετε. Για ποια από όλα τα έργα που έχετε ολοκληρώσει είστε περήφανος;
Ένα μεγάλο έργο που ολοκληρώνεται και θα καλύπτει όλο τον Σαρωνικό είναι η τηλε-διαχείριση, τηλεμετρία και τηλε-ελέγχου σχεδόν σε όλες τις δεξαμενές του Δήμου. Ελέγχοντας έτσι πλήρως τις στάθμες τους, τις εισροές και τις εκροές τους. Επίσης ξεκίνησε η λειτουργία 7.000 υδρόμετρων και αντικαθίστανται αυτήν την στιγμή οι υπόλοιποι 20.000 συμβατικοί μετρητές. Ένα έργο πραγματικά τεράστιο που εκσυγχρονίζει σημαντικά την περιοχή μας.

Ένα ακόμα μεγάλο έργο που ολοκληρώνεται μετά από μεγάλη προσπάθεια είναι η αποχέτευση ακαθάρτων του οικισμού Καλυβίων και Κουβαρά καθώς τοποθετήθηκαν αγωγοί αποχέτευσης μήκους άνω των 9.000 μέτρων και συνδέονται λειτουργικά με το Κ.Ε.Λ. Μαρκοπούλου. Έτσι αναβαθμίζεται σημαντικά η ποιότητα ζωής και η καθημερινότητα των κατοίκων αυτών των Δήμων.

Ένα έργο που δεν ακούστηκε όσο θα έπρεπε, αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον Δήμο είναι η Επισκευή και Συντήρηση των δεξαμενών. Που κι αυτό ολοκληρώνεται!

Είμαι ένας άνθρωπος που ό,τι υποσχέθηκα το υλοποίησα. Και όλα τα έργα, μικρά ή μεγάλα, Δήμου ή Περιφέρειας, θέλουν αποφασιστικότητα, θέληση και συγκεκριμένο πλάνο υλοποίησης.

Όμως κράτησα για το τέλος και το έργο που έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό: τα αδέσποτα του δήμου μας. Τώρα έχουν το «Αδεσπιτάκι», το 1ο Πανελλαδικά σπίτι για αδέσποτα ζώα και βρίσκεται στον Δήμο μας. Μάλιστα έχω βραβευτεί 2 συνεχόμενες χρονιές προσωπικά ως αρμόδιος αντιδήμαρχος από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελλάδας για τη δράση μας στο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων.
Έτσι περιθάλψαμε κι εμβολιάσαμε περισσότερα από 530 σκυλιά, καταχωρούμε όλα τα στοιχεία τους σε ηλεκτρονικό μητρώο με τις φωτογραφίες, τα εμβόλια, τον αριθμό ταυτοποίησης, περιοχή περισυλλογής τους κλπ. Κι έχουμε δώσει για υιοθεσία πάνω από 300 αδέσποτα.

Η αλήθεια είναι πως στο επίπεδο του Δήμου έχεις να δείξεις σημαντικό έργο. Όμως τι σε κάνει να πιστεύεις πως μπορείς να είσαι το ίδιο αποτελεσματικός στην Περιφέρεια;
Κοιτάξτε. Είμαι ένας άνθρωπος που ό,τι υποσχέθηκα το υλοποίησα. Και όλα τα έργα, μικρά ή μεγάλα, Δήμου ή Περιφέρειας, θέλουν αποφασιστικότητα, θέληση και συγκεκριμένο πλάνο υλοποίησης. Με αυτόν τον τρόπο έκανα όλα τα έργα μέχρι τώρα. Και με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσω!

Για ποιο λόγο ο δημότης των Αχαρνών θα πρέπει να σας εμπιστευτεί;
Όπως σας ανέφερα είμαι άνθρωπος που ό,τι υποσχέθηκα το υλοποίησα και αυτό αφορά κυρίως σημαντικά έργα υποδομών που γνωρίζω καλά ότι ο Δήμος Αχαρνών στερείται. Αυτό αν θέλετε είναι και ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά μου. Γνωρίζω τι χρειάζεται ο Δήμος Αχαρνών και έχω αποδείξει ότι είμαι αποτελεσματικός. Τα έργα υποδομών πέρα από τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ασφάλειας των πολιτών, δρουν επίσης συμπληρωματικά ώστε να αντιμετωπιστεί ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα των Αχαρνών αλλά και της Ανατολικής Αττικής, η Εγκληματικότητα. Μαγικό ραβδί δεν υπάρχει. Απαιτείται σκληρή δουλειά και διαρκή προσπάθεια σε πολλά επίπεδα. Αυτό ξέρω να κάνω, αυτό μπορώ να υποσχεθώ, γι’ αυτόν τον λόγο ζητώ και από τους δημότες των Αχαρνών να με εμπιστευτούν.

 

 

Μοιραστείτε το…