Τα απίστευτα τραγικά λάθη της Δημαρχίας Σπ. Ι. Βρεττού

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Της Μαρίας Χατζηδάκη – Βαβουρανάκη

Ο κ. Σπύρος Βρεττός, είναι ένας μορφωμένος δήμαρχος. Και είχα πάντα την εντύπωση, οτι είναι ήπιου χαρακτήρα. Λάθος έκανα.
Λίγο πριν απο την κάλπη, θα ήθελα να αναφέρω ώδε, τα πολύ μεγάλα λάθη του και τις παραλείψεις που ΙΣΩΣ του στοιχίσουν -ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΥ- την δημαρχία.

Ο κ. Βρεττός, δεν πρωτοτύπησε, δεν ανανέωσε, δεν χάραξε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ στρατηγική διοίκησης και αναγνωρίζω πλήρως οτι ΔΙΟΙΚΗΣΗ και μάλιστα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ δεν είναι το φόρτε οποιουδήποτε. Αλλο να διοικείς την επιχείρησή σου, ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙΣ ΜΙΑ ΠΟΛΗ.

Ακολούθησε κάθε προηγούμενη παραπλήσια τακτική, ίδια και απαράλλαχτη με αυτή των προκατόχων του και των περισσοτέρων συνοδοιπόρων του σε προηγούμενες δημαρχίες, τραγικά -για την πόλη – αποτυχημένων αφού ανίδεοι πλήρως απο διοίκηση, απλά πλούτισαν -όπως ήταν και ο μοναδικός στόχος τους – και δεν ασχολήθηκαν με τίποτε άλλο, εξ ού και οι δημότες τους έστειλαν σπίτι τους.

Ο κ. Βρεττός, δεν πρωτοτύπησε, δεν ανανέωσε, δεν χάραξε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ στρατηγική διοίκησης και αναγνωρίζω πλήρως οτι ΔΙΟΙΚΗΣΗ και μάλιστα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ δεν είναι το φόρτε οποιουδήποτε

Κάνει το λάθος να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο ό,τι είχε απομείνει απο τους προηγούμενους και προσθέτει κάθε συγγενή, άχρηστο, αδηγάφο, ακατάλληλο, άνεργο, ύπουλο και τυχοδιώκτη που είχε η πόλη. Καμία σοβαρή επιλογή, κανένα έλεγχο σε ποιόν, προηγούμενη δράση, εμπειρία, ικανότητα, αξιοσύνη. Ετσι βάζει στην διοίκηση…το μισό του σόϊ και ό,τι έχασκε στην πόλη τυχάρπαστο!!!

Ετσι, όταν παίρνει τον θώκο, δεν έχει καν να συμπληρώσει την διοικητική του ομάδα. Και προχωρά στο δεύτερο λάθος: “ΑΓΟΡΑΖΕΙ” όσους διαθέτουν ελαφρά πολιτική συνείδηση, οι οποίοι προδίδουν εν ψυχρώ τον ΧΑΡΗ ΔΑΜΑΣΚΟ και μεταπηδούν στην καρεκλίτσα. Η εικόνα αυτή που αντανακλά στον σκεπτόμενο δημότη… ούτε καν τον απασχολεί.
Και ο δημότης…παρακολουθεί.

Δεν οργανώνει τμήμα Δημοσίων Σχέσεων/Τύπου και Ενημέρωση Εφημερίδων προκειμένου να ενημερώνεται ο δημότης.
Μετατρέπει κάθε μέσον τοπικό και άλλο, σε μισθοφόρο του με μηνιαίο μισθό, με αποτέλεσμα να μην βγαίνει προς τα έξω Ο,ΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ.
Ενημέρωση, ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΗΛΙΚΟΝ.
Και ο δημότης…παρακολουθεί.

Αφήνει ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ, τον Δημότη, εντελώς έξω από κάθε τι που αφορά τον Δήμο.

Αγνοεί επιδεικτικά, κάθε ντόπιο Επαγγελματία και ξεκινά μια ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ με πρωταγωνιστές τρεις καταφανώς ακατάλληλους για όλα κολλητούς του: τον …υπερδήμαρχο(!!) ΜΙΧΑΛΗ ΒΡΕΤΤΟ, τον ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑ (βάλτε τον μπροστά σας να συντάξει μια επιστολή και αυτό που θα δείτε θα σας πιστοποιήσει και το επίπεδο της… μόρφωσης του… Προέδρου Αναπτυξιακής Εταιρείας) τον στήνει ως …CEO (!!!) στην ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ και τον ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΑ, επαγγελματία…συνεργείου αυτοκινήτων (!!) ως υπεύθυνο…ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και πρόεδρο ΔΗΚΕΑ. Απο αυτούς τους τρείς, λαμβάνει όποια υπογραφή θέλει αν και οι δύο ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ!! Ούτε καν εκλεγμένοι…(αν λανθάνω…διορθώστε με)
Και ο δημότης…παρακολουθεί.

Δίνει εντολή -γιατί “για ο,τιδήποτε γίνεται, ή παραλείπεται να γίνεται ακεραίαν την ευθύνην έχει Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ)- να μην απαντά ΚΑΝΕΙΣ και ΠΟΤΕ σε οποιοδήποτε ερώτημα, απορία, διευκρίνηση ζητά ο δημότης. Αφήνει ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ, τον Δημότη, εντελώς έξω απο κάθε τι που αφορά τον Δήμο. Αυτή η μαζική εντολή, φέρνει στην επιφάνεια ένα απίστευτο ταλέντο, του απο τον μπαμπά του ΜΙΧΑΛΗ ΒΡΕΤΤΟΥ διορισμένο πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου ΘΕΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ :”πως να απαντάτε ΠΑΝΤΑ… χωρίς να… απαντάτε ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ”! Δεν μπορεί όμως να μετρήσει την δυναμική των μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα οποία στην περίπτωσή του..απεδείχθησαν ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ.
Και ο δημότης…παρακολουθεί.

Προχωρά-εκμεταλλευόμενος και την κάποια σύμπνοια σχετικού νόμου – σε “κατ΄ ευθείαν “ αναθέσεις. Δεν θα επεκταθώ, δεν χρειάζεται, μιλά όλη η Ελλάδα. Αν όμως και μιλά όλη η Ελλάδα, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ…απλά…ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΝΕΕΣ!!
Και ο δημότης…παρακολουθεί.

Μετατρέπει σε ΥΠΕΡΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ έναν αμφιβόλου οξύνειας, ανύπαρκτης αληθινής μορφώσεως και παντελώς ακατάλληλο εκλεγμένο τον ΜΙΧΑΛΗ ΒΡΕΤΤΟ. Σήμερα ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ.
Και ο δημότης…παρακολουθεί.

Κανείς δεν γνωρίζει την πορεία των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που ήρθαν στην δημαρχία επι Σπύρου Βρεττού και τι ακριβώς απέγιναν!

Βάζει στην θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, ένα “ανύπαρκτο απο κάθε άποψη άτομο” και αποπέμπει τον ασύγκριτο ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ.
Και ο δημότης…παρακολουθεί.

Υπογράφουν για την ζωή των δημοτών σε επιτροπές, αποφάσεις που απαιτούν γνώσεις και εμπειρία, απίθανα άτομα ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ τα οποία τοποθετούνται σε καρέκλα ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ Ο,ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ. Κατά σύμπτωση…ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΤΥΧΗΣΑΝΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ. Με αυτούς και τις υπογραφές τους ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να ασχοληθεί ενδελεχής έλεγχος. Μανθάνω πως θα γίνει οσονούπω, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών.

Και ο δημότης…παρακολουθεί.
…και εν κατακλείδι: πακτωλός εκατομμυρίων ευρώ αναλώθηκαν στα ως άνω, χωρίς κανένα απολύτως απαραίτητο και χρήσιμο κεφαλαιώδους σημασίας έργο (σχέδιο πόλεως, όμβρια, φροντίδα περιβάλλοντος, ανάγκες επιχειρηματικότητας, πόλεμος εγκληματικότητας κ.λ.π.) να λάβει χώρα.
Θα χρειαστώ ΤΟΜΟ για να γράψω όλα τα λάθη της νυν Δημαρχίας. Δεν έχω αυτή την διάθεση…

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:
Κανείς δεν γνωρίζει την πορεία των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που ήρθαν στην δημαρχία επι Σπύρου Βρεττού και τι ακριβώς απέγιναν !!!
Ομως η διοίκηση Βρεττού ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΕ 4-5 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, σε όσους διόρισε, σε όσους τάϊσε, για όσους ‘νοιάστηκε”. Εχουμε ΠΑΛΙ μερικούς νεόπλουτους συνδημότες που κατά σύμπτωση είναι οι στηρίξαντες με οποιοδήποτε τρόπο την νυν δημαρχία…
ΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΦΥΛΑΞΕΙ…ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΙ…
(Τίποτα δεν είναι βέβαιο. Κάλπη είναι αυτή και πολλοί οι ευτυχίσαντες επι των ημερών την νυν δημαρχίας.)
Αυτά..

 

 

 

Μοιραστείτε το…