Τι ∆ήμαρχο θέλουμε; (της Μαρίας Χατζηδάκη Βαβουρανάκη)

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

γράφει η Μαρία Χατζηδάκη Βαβουρανάκη

Δεν γνωρίζω πόσοι από εμάς -που ΟΛΟΙ μαζί τσιτσιριζόμαστε στο ίδιο ..τηγάνι αυτής της πόλης – έχουμε ποτέ αναρωτηθεί με αυτή την φράση στο μυαλό μας.

Ας κάνουμε όμως μια μικρή ανασκόπηση και ας πάμε τέσσερα χρόνια πίσω..

Ας δούμε τι μας συνέβη, πως ξεκίνησε αυτή η τετραετία και ποια υπήρξε η θέση του καθ’ ενός στα γεγονότα που μας στιγμάτισαν.

Στις προηγούμενες εκλογές, υποψήφιοι -μεταξύ άλλων- ήταν ο κ. Σπύρος Ι. Βρεττός, ο κ. Χαράλαμπος (Χάρης) Σ. Δαμάσκος και ο κ. Πέτρος Μ. Βαρελάς.

Να θυμίσω στο σημείο αυτό ότι οι εγγεγραμμένοι της πόλης μας ανέρχονται στον αριθμό των 70.937. Από αυτούς τελικώς,.. ψήφισαν την δεύτερη Κυριακή, οι 30.575, ποσοστό πολύ λιγότερο του ..50% των ψηφοφόρων.

Το τι καταδεικνύει αυτό, δεν χρειάζεται να το πω εγώ, “μιλάει” από μόνο του. Δηλαδή οι μισοί και παραπάνω δημότες-ψηφοφόροι…ΔΕΝ ΄ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ!!
Το αποτέλεσμα, το γνωρίζουμε όλοι.

Ίσως πρέπει όμως να ξαναθυμηθούμε τι συνέβη στην πορεία..

Ο νικητής των Εκλογών κ. Σπύρος Βρεττός δεν είχε οργανωθεί καθόλου καλά εκ των προτέρων. Αρκετοί από τους υποψηφίους του ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ και αυτό δείχνει πολλά πράγματα. Αντιμετώπισε μεγάλη δυσκολία στην εύρεση υποψηφίων ικανών να συστήσουν δυνατή και αποτελεσματική δημοτική ομάδα δράσης.
Τότε…γίνεται κάτι πρωτόγνωρο για την πόλη και ΑΝ ήταν νόμιμο, σίγουρα δεν ήταν ΚΑΘΟΛΟΥ ηθικό. Ας δούμε γιατί:

Ο πατέρας του κ. Μιχάλη Βρεττού, κ. Παναγιώτης Βρεττός ομολογεί εν social media ότι εκείνος έκανε Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον κ. Θέμη Οικονόμου (η δήλωση του βεβαίως έχει αρχειοθετηθεί στο αρχείο μας, για την περίπτωση που μου ξαναστείλει …εξώδικο) ο οποίος μάλιστα -ισχυρίστηκε ο κ. Π. Βρεττός -ότι ο κ. Οικονόμου τον…. παρακαλούσε!

Και πράγματι μίαν ωραίαν πρωϊνήν, ο κ. Θέμης Οικονόμου, από βασικό στέλεχος της ομάδος “10” (τώρα πια ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ του κ. Χάρη Δαμάσκου) καταλαμβάνει την έδραν του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου (μόνο που τώρα εμείς ΞΕΡΟΥΜΕ πώς έγινε αυτό).

Κατά την ίδια περίοδο, έτεροι εταίροι της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως ακολουθούν το ίδιο μονοπάτι και οι δημότες παρακολουθούμε εμβρόντητοι την Αξιωματική Αντιπολίτευση να γίνεται…ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!!

Ωραία πράγματα όμως, έτσι; …Πρωτότυπα και ..ΓΕΛΑΣΤΙΚΑ! !(νομίζω το συναίσθημα το λένε…”κλαυσίγελο”!)

Το κίνητρο αυτής της ενέργειας, στην σκέψη καθ’ ενός από εμάς είναι ευνόητο και μη αμφισβητήσιμο!

Και η πόλη, είδε ξάφνου το δημοτικό της συμβούλιο να λειτουργεί ουσιαστικά ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, μετά την – τετραετή- απόλυτη σιωπή του κ. Πέτρου Βαρελά και με μοναδική αντιπολίτευση την ορθή ρητορική των κ.κ. Αφουξενίδη, Γρηγοριάδη, Παπακώτση, Τσιμπογιάννη και Βάθη, επιβεβαιώνοντας με τον πιο βροντερό τρόπο ότι ο δήμος Αχαρνών ανήκει σε οικογένειες που θεωρούν το κτίριο της οδού Φιλαδελφείας…. μπουντουάρ τους (στην κυριολεξία αλλά μην με ρωτήσετε περισσότερα.)

Αλλά ο κ. Σπύρος Βρεττός προχώρησε και παρακάτω!

Έβαλε όπου χρειαζόταν yesmen και.. yeswomen (δηλαδή πρόθυμα χεράκια που σηκώνονται και ψηφίζουν ό,τι πει ο ίδιος, βεβαίως αγράμματους και μη έχοντες ιδέα τι σημαίνει ΔΙΟΙΚΗΣΗ…ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ, αυτούς δηλαδή που ΑΠΕΡΡΙΨΕ ο Λαός (σε άλλο άρθρο θα τους δούμε έναν-έναν..) ο νυν δήμαρχος τους…ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ!

Αμφιβάλλω αν το έχουμε σκεφτεί ή αντιληφθεί οι δημότες αυτό το ΕΓΚΛΗΜΑ.

Το αν ο κ. Βρεττός έκανε κάτι πέραν της απλής διαχείρισης χρημάτων και θεμάτων της καθημερινότητας, δεν είμαι σε θέση να το αναφέρω. Για έναν απλό λόγο: η πόλη ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ με “προσωπικότητα” και “άποψη”, ουδέποτε έκανε ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ, ουδέποτε απάντησε – Ο Υ Δ Ε Π Ο Τ Ε – σε ερωτήματα δημοτών, κατ’ ουσίαν αγνοώντας τους ως…”ασήμαντους” να το πω “λίγους” να το πω.

Βλέπετε, η σταγονοειδής “συντήρηση” εφημερίδος/ων προκειμένου να γράφουν ΜΟΝΟ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ…ο δημότης ΔΕΝ τις θεωρεί αξιόπιστες και αυτή είναι η τιμωρία των Ιαβέρηδων του τοπικού Τύπου Αχαρνών.

Έτσι διαβάζαμε για παιδικές χαρές – που τις είχε ξεκινήσει και δρομολογήσει ο κ. Κασσαβός – στρώθηκαν κάποιοι δρόμοι – που τους πλήρωσε η Περιφέρεια – νοικιάστηκαν κτίρια “ημετέρων” με παχυλά ενοίκια ενώ δεν χρειαζόντουσαν, προσελήφθησαν πρώτα ξαδέλφια, κουνιάδες, κουμπάρες, μπατζανάκια, συνεργάτισσες και κάθε είδους και κατηγορίας δορυφόροι οικογενειών για να αυξήσουμε την πελατεία.

“Ευλογήθηκαν” προμηθευτές άλλων μακρινών πόλεων, πληρώθηκαν πανάκριβα υπηρεσίες και ..προϊόντα, οργανώθηκαν πανηγύρεις με κόστος Las Vegas, πλούτισαν όσο ήθελαν όσοι…βοήθησαν σε αυτά τα έργα, χειροτέρεψε έτι περαιτέρω η εγκληματικότητα – στην κυριολεξία “χτύπησε ταβάνι” – η ανεργία ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ στο σκεπτικό της δημαρχίας, ο Πολιτισμός αρκείται στις ντόντιλιες και τα ντιριντάχτα, οι γέροι, οι νέοι, οι πτωχοί δεν είδαν άσπρη μέρα, στο Ολυμπιακό Χωριό ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ..ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑΣ (μην γελάτε.. ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ).

Tα καταστήματα των… αρχονταίων της Δημαρχίας έχουν καταλάβει όλη την είσοδο της ΙΛΕΑ αλλά δεν ανοίγει μύτη, έφυγαν ΟΛΕΣ οι δημόσιες υπηρεσίες και μας έμειναν οι Tράπεζες, ούτε τώρα έχουμε πεζοδρόμια, στο ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ τα “μνημόσυνα” καλά κρατούν, και να! Κάτι βραβεία (μετά…συγχωρήσεως) – βλέπε…ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ(!!)…αν τον ξέρετε, αν τον έχετε δει ποτέ και η λίστα χτυπάει κόκκινο!

ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ οι δυστυχείς, ΤΟΝ “ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΩΝ 100 ΗΜΕΡΩΝ” ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΑΞΕ πριν τέσσερα χρόνια ο κ. Σπύρος Ι. Βρεττός!

Και ρωτάω τώρα εγώ…

ΤΕΤΟΙΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΛΟΥΜΕ;

Ρωτήστε τον εαυτό σας και δώστε μόνοι την απάντηση.

 

Μοιραστείτε το…