Τίμησε την Ημέρα της Γυναίκας η Ε.Γ.Ε. Αχαρνών.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, τιμά τη φετινή 8η Μάρτη- Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών, ως Ημέρα μνήμης και αποτίμησης των αγώνων και των επιτευγμάτων του Γυναικείου Κινήματος, αλλά και ως ημέρα αφετηρίας νέων αγώνων για ουσιαστική ισότητα των φύλων. Τιμούμε τους αγώνες των εργαζόμενων γυναικών, που ξεκίνησαν 8 Μαρτίου 1857, στη Νέα Υόρκη, ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και ποιότητα ζωής με σύνθημα: «Ψωμί και Τριαντάφυλλα», δηλαδή οικονομική ασφάλεια και καλύτερη ποιότητα ζωής. Η απεργία αυτή σηματοδοτεί και το ξεκίνημα του αγώνα του παγκόσμιου γυναικείου κινήματος για ίσα δικαιώματα με τους άνδρες.

Η 8η Μαρτίου 2024, βρίσκει τις Ελληνίδες να έχουν πετύχει ισότητα σε πολλούς τομείς, όπως νομική εξίσωση, επιτεύγματα στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, στις επιστήμες, στην πολιτική, στον αθλητισμό, στις επιχειρήσεις. Όμως εξακολουθούν να υφίστανται διακρίσεις στην εργασία, την εκπαίδευση, την υγεία, την πολιτική ζωή, που βασίζονται κυρίως σε στερεοτυπικές κι αναχρονιστικές αντιλήψεις για το φύλο τους και το ρόλο τους στην κοινωνία. Παρά τα μορφωτικά τους εφόδια εξακολουθούν να έχουν διπλάσια ανεργία από τους άνδρες, μερική απασχόληση, χαμηλά αμειβόμενη εργασία και μισθολογικές διαφορές.

Από την αφιερωμένη στη Γυναίκα εκδήλωση της Ε.Γ.Ε. ΑΧΑΡΝΩΝ με ομιλήτρια την καθηγήτρια ΑΣΠΑΙΤΕ κ. Ράνυ Καλούρη. Που έγινε  το απόγευμα  της Κυριακής 10 Μαρτίου  2024, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών.

Η Γ. Γραμματέας του συλλόγου Δρ Αναστασία Παμουκτσόγλου αναφέρθηκε στη προσωπικότητα και τη προσφορά της Μελίνας Μερκούρη με αφορμή τα 30 χρόνια από το θάνατο της, και τη πολιτιστική προσφορά του Δήμου Μούτση.

Η τοπική σύμβουλος Αχαρνών και μέλος του ΔΣ της ΈΓΕ ΑΧΑΡΝΩΝ Δήμητρα Καππαδουκάκη  στο ιστορικό της Παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας, διαβάζοντας το Ψήφισμα της ΈΓΕ.

Μελοποιημένα ποιήματα του Μίκη Θεοδωράκη τραγούδησε η χορωδία και το χορευτικό τμήμα της ΕΓΕ ΑΧΑΡΝΩΝ χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν οι βουλευτές Μανώλης Χριστοδουλάκης και Βασίλης Οικονόμου, η δημοτική σύμβουλος Κλειώ Βρεττού, ο πρόεδρος της Αντικαρκινική Αχαρνών και Φυλής Παναγιώτης Καζανάς, ο σύμβουλος του Δημάρχου Αχαρνών Ι. Κατσανδρής εκπρόσωπο συλλόγων και πολλοί φίλοι.

 

Μοιραστείτε το…