Τρεις αιμοδοσίες σε μια εβδομάδα: συγκινητική η προσφορά αίματος των συμπολιτών μας

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΧΑΡΝΩΝ

Τρεις αιμοδοσίες σε διάστημα μιας εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν στις Αχαρνές, οι οποίες μάλιστα ήταν άκρως επιτυχείς.

Η αλήθεια είναι ότι κατά καιρούς όλοι οι Σύλλογοι των Αχαρνών έχουν αποδείξει έμπρακτα ότι σε θέματα αιμοδοσίας και αλληλεγγύης παραμένουν απαράμιλλα ενεργοί και πάντα αποτελεσματικοί και φυσικά από αυτό το κάδρο δεν λείπει και οι Ιεροί Ναοί στην πόλης μας.

Ωστόσο οι τρεις αιμοδοσίες σε μια εβδομάδα είναι ένα γεγονός, που αποδεικνύει την δυναμική που έχουν οι συλλογικότητες στις Αχαρνές και φυσικά τη δυναμική των πολιτών.

Ξεκινάμε από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου, όπου στις 12 Μαρτίου 2023 και για 10η φορά ο ναός μετατράπηκε σε χώρο εθελοντικής αιμοδοσίας. Όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του ναού “η αιμοδοσία είναι η ύψιστη μορφή ελεημοσύνης ακολουθώντας το παράδειγμα του Πρώτου Αιμοδότη, Του Κυρίου και Σωτήρα μας Ιησού Χριστού”.
Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα των στημένων κρεβατιών αιμοδοσίας ανάμεσα σε εικόνες και χώρους όπου κάθονται οι πιστοί, είναι μια εικόνα με ξεκάθαρα τα μηνύματα της Αγάπης και της Αλληλεγγύης.

Την σκυτάλη στις αιμοδοσίες πήρε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αχαρνών και η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αχαρνών, διοργανώνοντας την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 και για πολλοστή φορά – αλήθεια έχουμε χάσει τον αριθμό – εθελοντική αιμοδοσία στον χώρο της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου. Εργαζόμενοι στον Δήμο Αχαρνών και πολίτες των Αχαρνών δεν αμέλησαν το ραντεβού ανθρωπιάς και συμμετείχαν μαζικά στην αιμοδοσία.

Τελευταίος (αλλά όχι έσχατος) ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αχαρνών, ο οποίος στο κάλεσμα του για την εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 αναφέρει χαρακτηριστικά ως “καθιερωμένη εθελοντική μας αιμοδοσία” υποδεικνύοντας ότι μια πράξη ανθρωπιάς, όπως η αιμοδοσία, είναι για κάποιους καθιερωμένη, δηλαδή κάτι απλό, κάτι τετριμμένο κάτι αυτονόητο και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Όλοι οι άνθρωποι που διοργανώνουν και συμμετέχουν στις εθελοντικές αιμοδοσίες δεν χρειάζονται ούτε εύσημα ούτε επαίνους, μια ευχή χρειάζονται: να έχουν υγεία και πάντα τέτοια!

Μοιραστείτε το…