ΒΑΜΒΑΚΑΡΕΙΟ ΑΡΩΓΗΣ: Κρίσιμος και απολύτως αναγκαίος ο τακτικός έλεγχος λειτουργίας από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές δομών

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γράφει η Μαρία Χατζηδάκη Βαβουρανάκη

Μία από τις αξιοπρόσεκτες, αρνητικές συμπεριφορές του Δήμου Αχαρνών, διαχρονικής ισχύος από το έτος 2007 και εντεύθεν είναι η παντελής αγνόηση κάθε απορίας, ερωτήματος, κριτικής και διερεύνησης πεπραγμένων που καταγράφονται από Δημότες και Τύπο. Είναι μια πρωτοφανής στα Ελληνικά Χρονικά, αρνητική πρακτική με οφθαλμοφανές νόημα: ο δημότης Αχαρνών, σύμφωνα με την παράνομη και αντικανονική πρακτική της αγνόησης ερωτημάτων δημοτών, θεωρείται ανάξιος της δημοτικής προσοχής. Δεν λαμβάνεται καν υπ’ όψιν. Και το κερασάκι στην τούρτα αυτής της πασιφανούς για τους λόγους της συμπεριφοράς, είναι ο τρόπος αντιμετώπισης αιρετών που δεν απαντούν μεν, ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΕΡΩΤΩΝΤΑ, να “περάσει από το γραφείο τους για προσωπική ενημέρωση”!

Οποιοδήποτε ερώτημα, απορία, αίτημα ενημέρωσης ΠΑΓΙΩΣ και ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΩΣ δεν απαντάται. Η απόλυτη και κραυγαλέα έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού σε ερωτήματα δημοτών και Τύπου είναι μια πάγια πρακτική ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΕΝΟΧΗΣ και τίποτε άλλο. Άλλωστε, τώρα πια και οι πέτρες της πόλης γνωρίζουν άριστα τι ακριβώς γίνεται στο κτίριο της οδού Φιλαδελφείας.

Για τους ως άνω λόγους, επισημαίνω και εξαίρω την κίνηση της Προέδρου της Βαμβακαρείου Δομής κ. Μαρίας Μπούκη να απαντήσει -έστω και σε κάποια μόνον – ερωτήματα που έθεσαν οι δημότες για την λειτουργία της Δομής. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζει ο Δημότης Αχαρνών ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΓΝΟΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ.

 

Η επιστολή της Προέδρου

Ας δούμε τώρα τις Ας δούμε τώρα τις απαντήσεις στα ερωτήματα, μία-μία:

 

Επιβάλλεται εκ του Νόμου να υπάρχει ΘΕΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ή όχι;
Απάντηση Βαμβακαρείου: “..δεν προβλέπεται, ως υποχρέωση, η σύσταση οργανικής θέσης Διευθυντή Διοίκησης”.
Απάντηση ερεύνης: στην 8 και 9 σελίδα του Κανονισμού σας, αν δεν κάνω λάθος αναφέρει τον διορισμό ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ και μάλιστα Πτυχίου ΑΕΙ και αρκετές σημαντικότατες καθοριζόμενες αρμοδιότητές του. Επομένως η καταγγελία ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗΣ.

Υπάρχει Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης; Από την έναρξη λειτουργίας της Δομής, θα έπρεπε να υπάρχει για την περίπτωση ατυχήματος.
Απάντηση Βαμβακαρείου: “.. Η δομή καλύπτεται με ισχυρή και κυρίως αξιόπιστη Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης, η οποία προϋποθέτει, όπως άλλωστε και η ένταξη στα χρηματοδοτούμενα προγράμματα, την έκδοση και διατήρηση σε ισχύ αδείας λειτουργίας, προεχόντως και κανονισμού λειτουργίας, ως αυτά εξακολουθούν να ισχύουν”.
Απάντηση ερεύνης: δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω το ώδε ρηθέν.

Καταγγέλλεται ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ καθώς και ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.
Απάντηση ερεύνης: διαπίστωσα την ύπαρξη Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας καθώς και την έκδοση ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ με αριθμό απόφασης 699/22.3.2017 Περιφέρειας Αττικής όπως και η απάντηση της ΒΑΜΒΑΚΑΡΕΙΟΥ ΔΟΜΗΣ αναφέρει στην επιστολή της. Το αν τηρούνται τα αναγραφόμενα στον Κανονισμό δεν μπορώ να το ξέρω. Αφορά τις Αρχές Ελέγχου των Δομών της χώρας που ελπίζω να γίνονται στα όρια των Νόμιμων οριζόμενων χρονικών ορίων.

Καταγγέλλεται ότι ζητούνται από τους γονείς ΤΡΟΦΙΜΑ ενώ διατείνονται πως υπάρχουν μαγειρεία. Ρωτούν γιατί δεν προσλαμβάνεται μαγείρισσα και τραπεζοκόμος. Στ’ αλήθεια δεν υπάρχουν ή η καταγγελία δεν ισχύει; Αναφέρεται επίσης ότι υπήρχε ΚΑΙ μαγείρισσα ΚΑΙ τραπεζοκόμοι αλλά δεν ανανεώθηκε η παράταση παραμονής τους.
Απάντηση Βαμβακαρείου: “..Οι γονείς των παιδιών, με δική τους μέριμνα, για την εξυπηρέτηση ειδικών διατροφικών αναγκών τους προβαίνουν σε εφοδιασμό τροφίμων.”
Απάντηση ερεύνης: η απάντηση είναι ανεπαρκής. Αν είναι υποχρεωτική η σίτιση των ωφελουμένων από την χρηματοδοτούμενη Δομή. Είναι τούτο νόμιμο; Η απάντηση δεν δίδει αναλυτική εξήγηση.

Διατείνονται ότι ωφελούμενοι που έχουν προσληφθεί στον Δήμο Αχαρνών, εργάζονται στο Βαμβακάρειο. Είναι αλήθεια ή ψέμματα και αν ναι…προβλέπεται αυτό από τον Νόμο;
Απάντηση Βαμβακαρείου: “..Δεν έχει υπάρξει θέμα απασχόλησης εργαζομένου, ο οποίος έχει προσληφθεί από το νομικό πρόσωπο του Δήμου Αχαρνών. ”

Υπήρχε υπεύθυνη φύλαξη από Εταιρεία SECURITY. Σήμερα δεν υπάρχει, η φύλαξη έχει ανατεθεί σε υπαλλήλους. Οι υπάλληλοι
.προστατεύουν την Δομή; Ο Νόμος συμφωνεί;
Απάντηση Βαμβακαρείου: “..Η επάνδρωση του ΒΑΜΒΑΚΑΡΕΙΟΥ με άτομα ικανά, υπεύθυνα και κατόπιν αξιολόγησης κατέστησε, μη απαραίτητη, την εξακολούθηση της σύμβασης φύλαξης, εξοικονομώντας την σχετική δαπάνη.”
Απάντηση ερεύνης: εν τη ουσία της, η καταγγελία είναι ΑΛΗΘΗΣ. Και ενισχύεται, από τα στοιχεία που συνέλεξα για σφαίρα η οποία θρυμμάτισε το τζάμι δωματίου ωφελουμένου, διαπέρασε ΔΥΟ ΤΟΙΧΟΥΣ και καρφώθηκε σε σημείο που εκαλύφθει με στόκο ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Επίσης, η πυρκαγιά που έλαβε χώρα έξω από τον περίβολο του Βαμβακαρείου και σβήστηκε εγκαίρως δεν συνάδει με την “ΜΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ έλλειψη φύλαξης” .Τα αυτοκίνητα που υφίστανται καταστροφές στον περίβολο επίσης ομοίως… (αποδεικτικά στοιχεία στην διάθεση όποιας Αρχής τα χρειαστεί).

“Φιλοξενούνται παιδιά με γονείς χαμηλών εισοδημάτων”. Ισχύει αυτό για όλους ή υπάρχουν παιδιά πλουσίων οικογενειών;
Απάντηση ερεύνης:
ουδεμία ουσιαστική επί του ερωτήματος απάντηση δίδεται από την Δομή. Επομένως η καταγγελία είναι αληθής.

Είναι αλήθεια ότι στο Φυσιοθεραπευτήριο δεν υπάρχει …Φυσιοθεραπευτής και δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΚΡΕΒΑΤΙ;
Απάντηση Βαμβακαρείου: “Η δομή καλύπτεται με παροχή υπηρεσιών φυσιοθεραπευτού”.
Απάντηση ερεύνης: δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω την επιβεβαίωση. Ελπίζω μόνο ο Φυσιοθεραπευτής να έχει προσληφθεί με ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ.

Συγκέντρωση Γονέων πρέπει να γίνεται κάθε έξι μήνες. Οι Καταγγελίες αναφέρουν ότι η τελευταία έγινε πριν ένα χρόνο και ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΟΥΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ όπως ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ. Αληθεύει;
Απάντηση Βαμβακαρείου:”.. Η Διοίκηση δεν επαναπαύεται στην τυπικά προβλεπόμενη δια ζώσης επικοινωνία, καθ’ όσον η επικοινωνία με τους γονείς είναι καθημερινή και άμεση με κάθε πρόσφορο μέσο”
Αποτέλεσμα ερεύνης: η απάντηση είναι ΜΗ απάντηση. Επομένως η καταγγελία ΙΣΧΥΕΙ.

Επιτρέπεται η αντικατάσταση ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ όποτε θέλει η Διοίκηση όπως έγινε τον Ιούνιο; Τι προβλέπεται Νομίμως γι αυτές τις αλλαγές;
Απάντηση Βαμβακαρείου: δεν υπάρχει καμία επί του θέματος απάντηση. Επομένως η καταγγελία ισχύει.

Καταγγελία αναφέρει ότι απασχολούνται απογευματινοί ηλικίας 55-65. Είναι Νόμιμο ή όχι; Να αναφέρω επακριβώς τι μου γράφει ο/η καταγγέλων/ουσα χωρίς διορθώσεις: “δουλεύανε με το πρόγραμμα 55-67 που πληρώνονταν από το ΟΑΕΔ παράνομα και αυτοί Εντωμεταξύ απορροφούσαν τα χρήματα που έπρεπε να προσλάβουν από το πρόγραμμα σε άλλους ; Που απορροφούσαν τα χρήματα αυτών που έπρεπε να προσλάβουν ;
Απάντηση Βαμβακαρείου: δεν υπάρχει καμία επί του θέματος απάντηση. Επομένως η καταγγελία είναι αληθής.

Επίσημο έγγραφο, χωρίς ακριβή ημερομηνία αλλά απλή αναφορά σε “ΧΡΗΣΗ 2023”, αποτελεί εντολή πληρωμής στην Εταιρεία “GREEN TREE PARTNERS ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΙΚΕ” ποσού 2.480€ με αιτιολογία “ΑΜΟΙΒΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΙΤΩΝ”. Θα ήθελα να μάθουν οι δημότες ΑΝ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΑΙΡΕΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΜΟΙΒΕΣ. Μου φαίνεται περίεργο, αφού Ο ΔΗΜΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ, έτσι δεν είναι; Το έγγραφο, υπογράφεται από την προϊσταμένη Τμήματος Εξόδων την συντάξασα και την Προϊσταμένη Δ/νσης Οικ/κων Υπηρεσιών. Το ΕΠΙΣΗΜΟ αυτό έγγραφο, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ “Ο ΛΑΒΩΝ
Απάντηση Βαμβακαρείου: “Κάθε επιλέξιμη δαπάνη ελέγχεται και καλύπτεται, με την συνοδεία των νομίμων παραστατικών. Ο Δήμος Αχαρνών δεν χρηματοδοτεί την δομή, αλλά μόνο το ΚΔΑΠ ΑΡΩΓΗ.”
Απάντηση ερεύνης: Καμία συγκεκριμένη απάντησις επί του ερωτήματος. Επομένως τα ερωτήματα παραμένουν ως αρχικώς ενεγράφησαν.

ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ που αφορά “ΟΡΙΣΜΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΥΔ ΒΑΜΒΑΚΑΡΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ”, υπογραφέν από τον κ. Σπυρίδωνα Κουρούμαλο εκπρόσωπο της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ www.keana.gr” και ημερομηνία 4 Μάϊου 2022 ώρα 8:21 αναφέρει: “..αίτημα συνάντησης “με σκοπό την συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας καθώς και των διαδικαστικών θεμάτων (τροποποίηση τεχνικού δελτίου κ.α.).Συμπληρώνει ότι επιθυμεί να παρίσταται και η κ. ΜΑΡΙΑ ΓΚΟΥΒΡΑ, Διευθύντρια Υγείας της αναφερόμενης Δομής. Ιδιόχειρη σημείωση στο έγγραφο που έλαβα, σημειώνει: “δεν ήθελε η Μπούκη”. Μάλλον εννοεί ότι η συνάντηση δεν έγινε ποτέ. ΑΝ είναι έτσι, γιατί δεν υλοποιήθηκε αυτό το αίτημα;
Απάντηση Βαμβακαρείου:” Οι συναντήσεις που πραγματοποιεί η Πρόεδρος συναρτώνται με τις ανάγκες της δομής και του θεματικού αντικειμένου και τελούν, υπό την διακριτική της ευχέρεια, με γνώμονα το συμφέρον του νομικού προσώπου. Μεταξύ άλλων έχει ήδη κατατεθεί τεχνικό δελτίο πράξης ως προς την παράταση του προγράμματος ”
Απάντηση ερεύνης: η απάντηση είναι σαφής: ο καταγγέλων είχε δίκιο.

ΕΤΕΡΟ ΕΓΓΡΑΦΟ αποσταλέν από την Περιφέρεια Αττικής και ημερομηνία 10/5/23 αναφέρει: “..θα πρέπει να υποβάλλετε άμεσα ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΑΞΗΣ που θα συνοδεύεται από τροποποιημένες Αποφάσεις Υλοποίησης με ίδια Μέσα (ΑΥΙΜ) στις οποίες θα αναγράφεται ως καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης του φυσικού αντικειμένου η 30/9/2023..Σε κάθε περίπτωση η εν λόγω αλλαγή γίνεται προκειμένου να υπάρξει ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ στην συνέχιση λειτουργίας των δομών μεταξύ των δύο προγραμματικών περιόδων.” Υπήρξε το ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΑΞΗΣ που ζητήθηκε από την Περιφέρεια;
Απάντηση Βαμβακαρείου:” έχει ήδη κατατεθεί τεχνικό δελτίο πράξης”
Απάντηση ερεύνης: δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω την απάντηση. Ελπίζω μόνο τούτο να έγινε στο νόμιμο χρονικό πλαίσιο.

Εύχομαι μόνο με την παρούσα μου γραφή να ξεκινήσουν τακτικοί έλεγχοι των Αρμόδιων Φορέων ώστε να διορθωθεί και να καλυτερεύσει κάθε παρατυπία, για το καλό των Παιδιών.

Τι απέδειξε η δημοσιογραφική έρευνα της υπογράφουσας

1) Βρήκα ότι η ανάθεση φύλαξης έγινε για τελευταία φορά το 2021. Μετά από αυτό, καμία ανάθεση δεν αναφέρεται στις πηγές που αναζήτησα. Απολύτως ΑΛΗΘΕΣ

2)Η Εταιρεία που “τρέχει” το σχετικό πρόγραμμα, είναι η GREEN TREE PARTNERS ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΙΚΕ” ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ, ΗΡΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 107Β, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Τ.Κ.16341 (ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ)

Η καταγγελία αναφέρει πως έχει πληρωθεί δύο φορές ο αρμόδιος σύμβουλος με δύο ποσά μέσα στο έτος 2023. Απλώς τα αναφέρω δια την τάξιν: 12.000€ για το 2022 και 12.009€ για το 2023. Λογικά οι εισπράξεις θα έπρεπε να πληρωθούν στην ως άνω αναφερόμενη Εταιρεία.

Υποσημείωσις προς απλή πληροφόρηση: ο κ. Παναγιώτης Γρηγοράκος είναι μέλος της ΕΝΩΣΗΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΔΗΜΩΝ και ομιλητής σε εκδηλώσεις στις οποίες συν/λαμβάνει μέρος και ο τ. Γ. Γραμματεύς Δήμου Αχαρνών κ. Νικόλαος Κρημνιανιώτης

4) Ένα από τα επίσημα έγγραφα εκδοθέν 28/6/2022 ώρα 12:05 αναφέρει :”Σας υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο Παρακολούθησης πράξης ΣΥΔ, ο δικαιούχος πρέπει να εκπονήσει σε συνεργασία με την διεπιστημονική του μονάδα και να δημοσιοποιήσει μια ενδιάμεση έκθεση υλοποίησης/αποτίμησης της πράξης εντός 30 ημερών με το πέρας των 18 πρώτων μηνών υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου. Η παραπάνω έκθεση υποβάλλεται στην ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Αττικής ενώ αναρτάται και στην ιστοσελίδα του Δικαιούχου..”.

Αποτέλεσμα ερεύνης: δεν απαντήθηκε άρα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Νέα ερωτήματα που προέκυψαν από την συνεχιζόμενη έρευνα

Υπάρχει διατροφολόγος στην Δομή για τα παιδιά που παρουσιάζουν προβλήματα Υγείας και χρήζουν προσεγμένης και ιατρικώς παρακολουθούμενης διατροφής; π.χ. άτομο με κολικούς, είναι αλήθεια πως τρέφεται με μαρούλι, μπρόκολο και αυγά;

Τυριά και κρέας συμπεριλαμβάνονται στο διαιτολόγιο των παιδιών ή όχι;

Οι Κυρίες που μαγειρεύουν…ΕΧΟΥΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ;

Πολλαπλές πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει προσωπικό που υφίστατο bulling από μέλη της Διοίκησης. Είναι αληθές;

Χρησιμοποιούνται ληγμένα τρόφιμα ή όχι;

Υπάρχουν ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ με στοιχειοθετημένα έγγραφα;

Το καταγράφω με πόνο ψυχής: ήταν η δυσκολότερη έρευνα που έχω κάνει στα 23 χρόνια που δημοσιογραφώ. Μου προκάλεσε πόνο.


Η κ. Κωτσιάκου, κατά δημόσια δήλωσή της νοσηλεύτρια, ελπίζω να προσελήφθη με ΟΛΑ τα απαραίτητα κριτήρια που προβλέπονται από τον Κανονισμό Λειτουργίας και να έχει την απαραίτητη προϋπηρεσία.

Οι υπάλληλοι, είναι αλήθεια ότι είναι: συμμαθήτριες της Προέδρου, υποψήφιοι και συγγενείς του νυν Δημάρχου κ. Βρεττού, συγγενείς των υποψηφίων του;

Είναι αλήθεια ότι παιδιά που ζητούν να πάνε στο σπίτι τους, ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΩΧΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΜΗ;

Είναι αληθές ότι ζωηρά παιδιά, ηρεμούν με …χάπια;

Έμαθα πως ψυχίατρος υπάρχει. Η μια φορά την εβδομάδα, είναι αρκετή στον γιατρό για να κάνει την δουλειά του ήρεμος και συγκεντρωμένος;

Τα χρήματα από το bazzar που ακριβώς διατίθενται;

Είναι αλήθεια ότι το υπόγειο σπιτιού της Προέδρου καθαρίστηκε από υπαλλήλους της Δομής και η οικία της βάφτηκε επίσης από τους ίδιους;

Υπάρχει Διαχείριση Υγιεινής προστασίας για τους εργαζομένους ή όχι;

Είναι αλήθεια ότι εργαζόμενοι ΕΦΕΡΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ είδη καθαρισμού και Υγιεινής;

 Η περαιτέρω έρευνά μου, διεκρίθει επίσης από τα εξής εντυπωσιακά στοιχεία:

1) Προέκυψε ότι το Βαμβακάρειο συμπεριλαμβάνει και εξυπηρετείται από άτομα του κύκλου του νυν δημάρχου Αχαρνών, είτε αυτά είναι συγγενείς, είτε.. κουμπάροι, είτε υποψήφιοι ή τέκνα υποψηφίων, είτε…συμμαθήτριες (!) είτε μη εκλεγμένοι υποψήφιοί του και ανίψια τους.

2) Δεν άκουσα ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ για κανέναν από τους διοικούντες. Αντίθετα, εντυπωσιάστηκα αρνητικά από όσα λεπτομερώς διεπίστωσα ως αληθή.

3) Με χαρά άκουσα ότι εκεί εργάζεται ένα ΑΓΓΕΛΙΚΟ ΠΛΑΣΜΑ, με όνομα ΔΟΜΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ η οποία “θυμίζει άγγελο”. Η καλοσύνη και η συμπόνοια αυτής της Νέας, έχει εντυπωσιάσει πάρα πολλούς αφού φτάνει στο σημείο να κουβαλάει το μουσικό της όργανο για να κρατά συντροφιά στα παιδιά. Τι όμορφο. Τι παρήγορο.. τι ανθρώπινο… μέσα σε όλο αυτό τον αρνητισμό!

4) Άκουσα και τα αναφέρω με κάθε επιφύλαξη για γάλα σε… σφηνοπότηρα, τοστ χωρίς τυρί ή χωρίς ζαμπόν, ληγμένα τρόφιμα, σπανιότατοι περίπατοι στα…500 μέτρα από την Δομή, κάποιοι ωφελούμενοι παχαίνουν εξ αιτίας των χαπιών, όταν κάποιοι κάνουν “φασαρία” απειλούνται πως “θα πάνε σπίτι τους”, όταν ζητούν να πάνε σπίτι τους δεν εισακούονται..

Το καταγράφω με πόνο ψυχής: ήταν η δυσκολότερη έρευνα που έχω κάνει στα 23 χρόνια που δημοσιογραφώ. Μου προκάλεσε πόνο.

Δεν με εξέπληξε όμως. Σε μια πόλη που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ, τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει καλά, ακόμα και για μια τόσο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ και ΘΕΟΣΤΑΛΤΗ ΔΟΜΗ.

Το χειρότερο ΟΛΩΝ; Η απίστευτη παρέμβαση στα social media κάποιων γονέων που ενώ θα έπρεπε να με ευχαριστήσουν για την έρευνα αυτή που ΒΟΗΘΑ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ τα παιδάκια τους, έσπευσαν να κριτικάρουν ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ και λοιπών ΩΦΕΛΗΜΕΝΩΝ από την νυν δημαρχία. Τα έχω δει όλα πια σε αυτό το τόπο. Ούτε αυτό με εντυπωσιάζει πλέον.

Εύχομαι μόνο με την παρούσα μου γραφή να ξεκινήσουν τακτικοί έλεγχοι των Αρμόδιων Φορέων ώστε να διορθωθεί και να καλυτερεύσει κάθε παρατυπία, για το καλό των Παιδιών.

Γιατί ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ.

Υ.Γ. Κάθε διάψευσις ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ είναι ευπρόσδεκτη και θα δημοσιευτεί ευχαρίστως.

Μοιραστείτε το…