Βασίλης Μπούτσης: Την Κυριακή επιλέγουμε αυτόν που «κάνει για τη δουλειά»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Συνέντευξη του Υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου Βασίλη Μπούτση

“Τα έργα στην Αττική απαιτούν ανθρώπους των έργων!”

Κυριολεκτικά στο φωτοφίνις ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Νίκο Χαρδαλιά, Βασίλης Μπούτσης παραμένει σε εκλογική εγρήγορση και εμφανίζεται χειμαρρώδης στα όσα λέει, στα όσα ξέρει και κυρίως στα όσα μπορεί να κάνει.

Πριν ακόμη ξεκινήσουν οι ερωτήσεις ο Βασίλης Μπούτσης κάνει μια τοποθέτηση ορμώμενος από την επιρροή που έχει η κλιματική κρίση στην καθημερινότητα μας αλλά και πως αλλάζουν οι προτεραιότητες: “Είναι σκληρή η επιτυχία. Γιατί είναι σκληρή η προσπάθεια που χρειάζεται. Γι αυτό βρέθηκα σε αυτόν τον αγώνα. Με σκοπό να δώσω μόνο μία υπόσχεση: Σκληρή προσπάθεια. Οι εποχές άλλαξαν και δεν θέλουν ούτε λόγια. Ούτε σλόγκαν. Ούτε διάφορα τσιτάτα. Όλα αυτά βούλιαξαν στην κλιματική κρίση. Πλέον βρισκόμαστε απέναντι σε πρωτόγνωρες και βίαιες κλιματικές προκλήσεις, απέναντι σε απρόσμενες και πολλές φορές ανεξήγητες (και πέρα από τα ίδια τα ακραία καιρικά φαινόμενα) εξελίξεις. Το είδαμε και το βιώσαμε όλοι μας. Από τις ακραίες πυρκαγιές μέχρι τις εξωπραγματικές πλημμύρες. Η νέα εποχή που ήρθε, ζητάει έργα. Η Αττική ζητάει μεγάλα έργα. Που θα την θωρακίσουν. Που θα μας προστατεύσουν όλους μας. Από τα αντιπλημμυρικά και την αναδάσωση, μέχρι τα δίκτυα αποχετεύσεων και τη αναβάθμιση των λιμανιών της. Έργα μεγάλα και κομβικά“.

Και συνεχίζει τοποθετώντας τον εαυτό του στο πολιτικό σκηνικό της Περιφέρειας Αττικής αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Άρα, η νέα εποχή της Αττικής το μόνο που ζητάει από τον κάθε υποψήφιο είναι να αποδείξει ότι μπορεί να πραγματοποιήσει αυτά τα έργα. Ή να το θέσω πιο λαϊκά, αν «κάνει για την δουλειά»; Τόσο απλά. Και αυτό είναι που τελικά χρειάζεται. Ανθρώπους των έργων. Γι΄ αυτό είμαι κι εγώ εδώ. Διαθέτω 8 χρόνια εμπειρίας στην Αυτοδιοίκηση ως Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης τεχνικών ανταποδοτικών υπηρεσιών κι έργων στο Δήμο Σαρωνικού. 8 χρόνια εμπειρίας γεμάτα με έργα. Την Κυριακή ο κόσμος πρέπει να εμπιστευτεί αυτούς που ξέρουν από έργα. Και με αυτό στο μυαλό θα πρέπει να ζυγίσει τον κάθε υποψήφιο“.

Και μετά την χειμαρρώδη και πολύ ουσιαστική εισαγωγή περνάμε αισίως και στις ερωτήσεις.

Η Αττική ζητάει μεγάλα έργα. Που θα την θωρακίσουν. Που θα μας προστατεύσουν όλους μας. Από τα αντιπλημμυρικά και την αναδάσωση, μέχρι τα δίκτυα αποχετεύσεων και τη αναβάθμιση των λιμανιών της.

ΑΧΑΡΝΑΙΚΗ: Και γιατί να ψηφίσουν εσάς; Πως το αποδεικνύετε ότι «κάνετε για τη δουλειά»;
Θα σας απαντήσω με στοιχεία. Τι χρειάζεται η Αττική και ποια εμπειρία έχω σε αντίστοιχα έργα.
1ον Η Αττική χρειάζεται να λύσει το θέμα της διαχείρισης του νερού και των ομβρίων. Μάλιστα πρόκειται για ένα υπερεπείγον θέμα, που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.
Ένα μεγάλο έργο που επέβλεψα και ολοκληρώνεται είναι η τηλεδιαχείριση, τηλεμετρία και τηλε-έλεγχος σχεδόν σε όλες τις δεξαμενές του Δήμου Σαρωνικού. Με αυτό το σημαντικό έργο ελέγχονται πλήρως τις στάθμες τους, τις εισροές και τις εκροές τους. Ταυτόχρονα ξεκίνησε η λειτουργία 7000 υδρόμετρων και αντικαθίστανται αυτήν την στιγμή οι υπόλοιποι 20000 συμβατικοί μετρητές. Ένα έργο πραγματικά τεράστιο που εκσυγχρονίζει σημαντικά την περιοχή μας. Μπορείτε να καταλάβετε το μέγεθος και τις δυσκολίες που υπήρχαν σε αυτό το έργο. Και βέβαια την εμπειρία που πλέον έχω αποκτήσει ώστε να αισθάνομαι αυτοπεποίθηση να αναλάβω και σε επίπεδο περιφέρειας.

Έπειτα, η Αττική χρειάζεται κάποιον να αναλάβει το δύσκολο έργο της αποχέτευσης, θα μπορούσα να είμαι εγώ αυτός;
Θα πρέπει να σας πω, πως στο «βιογραφικό» μου έχω ένα ακόμα μεγάλο έργο που επέβλεψα και ολοκληρώνεται μετά από μεγάλη προσπάθεια: είναι η αποχέτευση ακαθάρτων του οικισμού Καλυβίων και Κουβαρά καθώς τοποθετήθηκαν αγωγοί αποχέτευσης μήκους άνω των 9000 μέτρων και συνδέονται λειτουργικά με το Κ.Ε.Λ. Μαρκοπούλου. Έτσι αναβαθμίζεται σημαντικά η ποιότητα ζωής και η καθημερινότητα των κατοίκων αυτών των Δήμων. Οπότε ναι. Έχω την προϋπηρεσία να αναλάβω κάτι τόσο απαιτητικό.

Και για αυτό λέω πως αυτές οι εκλογές, είναι κρίσιμες. Τώρα αποφασίζουμε αν θα γυρίσουμε σελίδα και θα προστατεύσουμε την Αττική και τις περιουσίες των κατοίκων της ή θα μείνουμε στα ίδια και θα περιμένουμε μοιρολατρικά την επόμενη φυσική καταστροφή.

ΑΧΑΡΝΑΙΚΗ: Μετά από το εφιαλτικό καλοκαίρι που περάσαμε στην Αττική με τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες ήρθε στο προσκήνιο η ανάγκη για θωράκισή της. Εδώ έχετε εμπειρία;
Έχετε απόλυτο δίκιο! Και για αυτό λέω πως αυτές οι εκλογές, είναι κρίσιμες. Τώρα αποφασίζουμε αν θα γυρίσουμε σελίδα και θα προστατεύσουμε την Αττική και τις περιουσίες των κατοίκων της ή θα μείνουμε στα ίδια και θα περιμένουμε μοιρολατρικά την επόμενη φυσική καταστροφή. Η Αττική χρειάζεται αναδάσωση και προστασία των καμένων. Δεν είναι εύκολη δουλειά. Και το ξέρω προσωπικά γιατί έχω την μεγάλη εμπειρία που απέκτησα από την ευρεία αναδάσωση μετά τη φωτιά στο Πάνειο Όρος που συμμετείχα. Και επιπλέον δηλώνω πως θα προστατεύσω τα καμένα από τυχών καταπατήσεις. Τελεία. Είναι κόκκινη γραμμή για μένα η προστασία των δασών. Και βεβαίως χρειάζονται μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα. Είναι βασική προτεραιότητα η θωράκιση της Αττικής απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης. Δεσμεύομαι να δουλέψω για μια Αττική πράσινη και ασφαλή, με αναβαθμισμένες υποδομές.

ΑΧΑΡΝΑΙΚΗ: Το πρόγραμμα του Νίκου Χαρδαλιά είναι εφικτό;
Το πρόγραμμα αυτό είναι συγκεκριμένο. Ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει, πότε θα τελειώσει και πώς θα χρηματοδοτηθεί. Με διαδικασίες οι οποίες θα δώσουν τέλος στις παθογένειες και τις επικαλύψεις δεκαετιών. Όμως όπως ξέρετε τα προγράμματα είναι σχέδια σε ένα χαρτί.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι ένας άνθρωπος των πράξεων. Ειδικά στα ζητήματα της καθημερινότητας και στα ζητήματα της πολιτικής προστασίας. Αυτό είναι το ζητούμενο της επόμενης πενταετίας, να θωρακίσει την Αττική. Δίπλα του θα χρειαστεί τους ανθρώπους που θα τον βοηθήσουν να κάνει το όραμά του για την Αττική πραγματικότητα. Γι αυτό ζητώ την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου για να διεκδικήσω και να παλέψω γι’ αυτούς. Μαζί θα κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα όλων, θα λύσουμε προβλήματα και θα δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες συλλογικής προόδου και ατομικής προκοπής.

Μοιραστείτε το…