“Υπόλογος” ο Δήμος Αχαρνών για τη διαχείριση αδέσποτων ζώων

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών δυνάμει της υπό Α.Β.Μ ΔΓ23/4532 παραγγελίας της καλεί σε ανωμοτί προκαταρκτική εξέταση, ενώπιον των ανακριτικών υπαλλήλων του Αστυνομικού Σταθμού Θρακομακεδόνων, τον Δήμο Αχαρνών και συγκεκριμένα τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ε.Α. αναφορικά με τη διαχείριση αδέσποτων ζώων.

Αυτό προκύπτει από την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αχαρνών, η οποία νομίμως αποφάσισε για τον διορισμό και την αμοιβή πληρεξούσιου δικηγόρου για να παράσχει νομική κάλυψη και συνδρομή στον αιρετό Ε.Α. Δηλαδή να συντάξει και να καταθέσει έγγραφες εξηγήσεις ενώπιον των ανακριτικών υπαλλήλων του Αστυνομικού Σταθμού Θρακομακεδόνων για λογαριασμό του Αντιδημάρχου.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Αχαρνών βρίσκεται “υπόλογος” και καλείται να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τη διαχείριση αδέσποτων ζώων.

Δυστυχώς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την ουσία της υπόθεσης και για ποιο λόγο καλείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να δώσει εξηγήσεις ο Δήμος Αχαρνών. Δεν γνωρίζουμε επίσης την τύχη προηγούμενων υποθέσεων. Αν τελικά έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και σε τι βαθμό, καθώς και αν κάποια από τις προηγούμενες υποθέσεις έχει οδηγηθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων και ποιο ήταν το αποτέλεσμα.

Το γεγονός ωστόσο είναι ότι η προκαταρκτική εξέταση είναι σε εξέλιξη και θα ήταν ευχής έργο να ενημερωθούν οι δημότες των Αχαρνών για το αποτέλεσμα της υπόθεσης.

Γιατί στην “τελική” από δικά τους λεφτά θα πληρωθεί ο δικηγόρος 351,00 € (χωρίς ΦΠΑ), ο οποίος θα εκπροσωπήσει τον Δήμο Αχαρνών και τον Αντιδήμαρχο.

Δείτε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής όπως δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια (ΑΔΑ: ΨΤ9ΔΩΨ8-Θ4Τ)

 

Μοιραστείτε το…