Ζητούνται Απαντήσεις …

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνω – κάτω ο ∆ήμος Αχαρνών, από τις καταγγελίες του υποψ. ∆ημάρχου Χρήστου Ηλιάδη, για την συνεργασία του με την Εταιρεία EUROLOGI

Τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα μετά τις καταγγελίες του υποψηφίου ∆ημάρχου Αχαρνών Χρήστου Ηλιάδη κατά του νυν ∆ημάρχου Σπύρου Βρεττού χρήζουν απαντήσεων. Ο κ. Ηλιάδης προέβη σε συγκεκριμένες καταγγελίες, κατηγορώντας τον κ. Βρεττό για διαπλοκή, παρανομία, αλλά και αναθέσεις έργων με πλαστά τιμολόγια, γνωστοποιώντας πως οι καταγγελίες ήδη βρίσκονται κατατεθειμένες στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Από την πλευρά του ο κ. Βρεττός προχώρησε σε απαντήσεις, λέγοντας πως την ίδια ημέρα που έγιναν οι καταγγελίες ο ∆ήμο διέταξε εγγράφως την πραγματοποίηση έρευνας από τη ∆ιεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών και από όλα τα Νομικά Πρόσωπα του ∆ήμου για το σύνολο των συμβάσεων και των πληρωμών των τελευταίων τεσσάρων ετών, ζήτησε από τις υπηρεσίες του ∆ήμου να απευθυνθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες (ΕΦΚΑ και ∆ΟΥ) και να αιτηθούν βεβαιώσεις για τη γνησιότητα των αντίστοιχων ενημεροτήτων και επίσης ζήτησε εγγράφως να διακοπεί άμεσα κάθε συνεργασία με τη συγκεκριμένη εταιρεία, καθώς και με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στην οποία εμπλέκεται ο κ. Λαμπρακάκης άμεσα ή έμμεσα καταλήγοντας πως «η διερεύνηση της υπόθεσης αυτής είναι αναγκαία παρά το γεγονός ότι αφορά τη συγκεκριμένη επιχείρηση, η οποία συνεργάστηκε με τον ∆ήμο Αχαρνών ανελλιπώς από το έτος 2011». Τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας χρήζουν περαιτέρω απαντήσεις καθώς από αυτή την διαδικασία βγαίνει ζημιωμένος ο ίδιος ο ∆ήμος Αχαρνών και κλονίζεται η εμπιστοσύνη με τους πολίτες. Εάν αυτή η σχέση διαρραγεί και μείνουν αναπάντητα ερωτήματα τότε οι σκιές θα πέσουν πάνω σε όλο τον ∆ήμο μας. Συνεπώς η θέση της εφημερίδας είναι όλα στα φως, χωρίς σκιές.

Η καταγγελία του Υποψηφίου ∆ημάρχου Αχαρνών Χρήστου Ηλιάδη

TΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ…

Ο υποψήφιος ∆ήμαρχος Αχαρνών Χρήστος Ηλιάδης, επικεφαλής της παράταξης «ΑΧΑΡΝΕΣΓΙΑΟΛΟΥΣ»,στις 11Ιανουαρίου2023, προέβη σε συγκεκριμένες καταγγελίες, με Βίντεο μέσω FB, εναντίον του ∆ημάρχου της πόλης Σπύρου Βρεττού.

Η καταγγελία του Χρήστου Ηλιάδη έχει ως ακολούθως:

«Φίλες και φίλοι , δημότες των Αχαρνών, καλή χρονιά. Γιατί για κάποιους το 2023 δεν θα είναι. Θα τους φέρει αντιμέτωπους με τις ευθύνες τους. Πολιτικές και ποινικές.

Και αναφέρομαι σε σας και την παρέα σας κύριε ∆ήμαρχε με νέες αποκαλύψεις, για τη δια- πλοκή, τα σκάνδαλα και τις παρανομίες σας.

Και λίγο με νοιάζει για εσάς προσωπικά, γιατί ξέρατε πολύ καλά τι κάνατε εσείς και οι συνεργάτες σας.

Κυρίως όμως με νοιάζει για το βρώμικο παιχνίδι που παίξατε στις πλάτες των υπαλλήλων και θα λογοδοτήσετε γι’ αυτό!

Ήρθε η ώρα της αλήθειας!

Και εξηγώ: Εταιρία Eurologic. Εταιρία λογιστικών υπηρεσιών του κ. Βασίλη Λαμπρακάκη. Από το 2019 μέχρι και τον Αύγουστο του 2022 πήρε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ αναθέσεις ΕΚΑΤΟΝΤΑ∆ΩΝ ΧΙΛΙΑ∆ΩΝ ΕΥΡΩ , με τα δικά σου χρήματα Αχαρναϊκέ λαέ. ENNEA απευθείας αναθέσεις σε μια εταιρία για υπηρεσίες διαμόρφωσης οικονομικών του δήμου.

ΕΝΝΕΑ απευθείας αναθέσεις σε ένα λογιστικό γραφείο, που οι φορολογικές του και οι ασφαλιστικές του ενημερότητες ήταν πλαστές!

Επαναλαμβάνω οι φορολογικές και ασφαλιστικές του ενημερότητες ήταν πλαστές.
Κι όλα αυτά σε γνώση του ∆ημάρχου και του αντιδημάρχου οικονομικών!
∆ύο Απευθείας αναθέσεις στον δήμο, τρεις απευθείας αναθέσεις στο ΣΥΝΠΑ.
Μία απευθείας ανάθεση στη ∆ΗΦΑ, μία απευθείας ανάθεση στην αναπτυξιακή και δύο απευθείας αναθέσεις στις σχολικές επιτροπές.
Επαναλαμβάνω: Όλες οι παραπάνω πληρωμές έγιναν με πλαστές ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες!
Και ενώ κ. Βρεττέ είστε γνώστης όλης αυτής της κατάστασης, κι ενώ έπρεπε να τον είχατε απομακρύνει τον κ. Λαμπρακάκη όπως οφείλατε, αντιθέτως συνεχίζετε τις συναλλαγές μαζί του με νέα Εταιρεία στο όνομα του αδερφού του, κ. ∆ημήτρη Λαμπρακάκη προσφέροντας του ξανά στις 9.1.2023, δηλαδή πριν λίγες μέρες, δύο νέες απευθείας αναθέσεις αξίας 75.000 ευρώ.

Τι έχει να μας πει ο κ. Βρεττός για αυτή την κατάσταση;»

Στην συνέχεια μηνυτήρια αναφορά εναντίον του νυν ∆ημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού, που κατέθεσε στις 19 Ιανουαρίου 2023 στα ∆ικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ο υποψήφιος ∆ήμαρχος Αχαρνών Χρήστος Ηλιάδης, αποδίδοντάς εναντίον του πρώτου συγκεκριμένες καταγγελίες για διαπλοκή, παρανομία, αλλά και αναθέσεις έργων με πλαστά τιμολόγια. Όπως γνωστοποίησε οι καταγγελίες ήδη βρίσκονται κατατεθειμένες στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

 

Η Ανακοίνωση του ∆ήμου Αχαρνών για την υπόθεση της Εταιρείας EUROLOGIC

ΚΑΤΟΠΙΝ

Ανακοίνωση σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την εταιρεία Eurologic, εξέδωσε ο ∆ήμος Αχαρνών εφόσον πρώτα έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι οι οποίοι κινήθηκαν αμέσως μόλις έγιναν γνωστά στοιχεία της υπόθεσης.

Όπως τονίζεται με έμφαση, ο ∆ήμαρχος Αχαρνών, ο ∆ήμος και οι υπηρεσίες του λειτουργούν πάντα με γνώμονα τη διαφάνεια και τη νομιμότητα.

Ο ∆ήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός στο πλαίσιο της ενημέρωσης των δημοτών όσον αφορά το θέμα που έχει προκύψει με την εταιρεία Eurologic του κ. Λαμπρακάκη γνωστοποιεί τα εξής:

1). Την ίδια μέρα που έγιναν οι καταγγελίες διέταξε εγγράφως την πραγματοποίηση έρευνας από τη ∆ιεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών και από όλα τα Νομικά Πρόσωπα του ∆ήμου για το σύνολο των συμβάσεων και των πληρωμών των τελευταίων τεσσάρων ετών. Παράλληλα ζήτησε από τις υπηρεσίες του ∆ήμου να απευθυνθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες (ΕΦΚΑ και ∆ΟΥ) και να αιτηθούν βεβαιώσεις για τη γνησιότητα των αντίστοιχων ενημεροτήτων.

2). Ζήτησε εγγράφως να διακοπεί άμεσα κάθε συνεργασία με τη συγκεκριμένη εταιρεία, καθώς και με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στην οποία εμπλέκεται ο κ. Λαμπρακάκης άμεσα ή έμμεσα.

3). Ζήτησε να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία και να κατατεθούν στις αρμόδιες δικαστικές και ελεγκτικές αρχές.

Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία ενεργή σύμβαση μεταξύ του ∆ήμου και των Νομικών Προσώπων του με την εταιρεία, ενώ διακόπηκε άμεσα η μία και μόνο που προϋπήρχε με την Αναπτυξιακή Αχαρνών και η οποία έληγε στο τέλος του Φεβρουαρίου.

Επίσης, ουδέποτε ο ∆ήμαρχος υπέγραψε σύμβαση με εταιρεία συμφερόντων του αδερφού του κ. Λαμπρακάκη. Η διερεύνηση της υπόθεσης αυτής είναι αναγκαία παρά το γεγονός ότι αφορά τη συγκεκριμένη επιχείρηση, η οποία συνεργάστηκε με τον ∆ήμο Αχαρνών ανελλιπώς από το έτος 2011 και όχι μόνο, αφού στο πελατολόγιό της περιλαμβάνονταν πολλοί διαφορετικοί δήμοι, ενδεικτικώς αναφερομένων των ∆ήμων Άργους-Μυκηνών, Ερμιονίδας, Επιδαύρου, Σικυωνιών, Αλιβερίου, Μεγανησίου κ.α. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο ∆ήμος Αχαρνών ουδεμία οικονομική ζημία υπέστη κατά την υλοποίηση των συμβάσεων, που υπεγράφησαν, καθώς το αντικείμενό τους επιτελέστηκε σύμφωνα με τους προβλεπόμενους εξ αυτών όρους, όπως άλλωστε πιστοποιείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ∆ήμου μας.

Ο ∆ήμαρχος Αχαρνών, ο ∆ήμος και οι υπηρεσίες του λειτουργούν πάντα με γνώμονα τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Αμέσως μετά τους απαραίτητους ελέγχους φρόντισε να ενημερώσει τους δημότες του, κάτι που θα συνεχίσει να κάνει ανελλιπώς για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

 

Μοιραστείτε το…